Kert és növények

Növelje a féregdobozt, és élvezze a saját szerves trágya előnyeit

Nem véletlen, hogy a féreg humuszt a kertészek fekete aranyának nevezik. Ez az egyik legmegbízhatóbb és legdrágább természetes műtrágya a piacon. A folyékony trágyával és a műtrágyákkal ellentétben a féreg humuszát a növények azonnal felszívják, serkenti a növekedést, javítja a víz tárolóképességét, sőt megelőzi a gyökérbetegségeket. De a legjobb az egészben, hogy könnyen elkészítheti otthon. A féregdoboz segítségével a komposztálás egyszerűbb és gyorsabb, mint valaha. Megmutatjuk, hogyan kell csinálni, és megosztunk néhány tippet a főhősök, a komposztférgek gondozásáról.

A féregdoboz nem szagos, ha megfelelően gondozzák, és gyakran a konyhában van

Növelje a féregdobozt, és használja ki a saját szerves trágya betakarító féreg humuszát a nappaliban vagy a konyhában

Fenntarthatóságot tanítani a gyermekeknek már kiskoruktól kezdve

Féregdoboz termesztése és saját szerves műtrágya előnyeinek betakarítása. Féreg humusz előállítása nagy és kicsi.

Ilyen könnyű elkészíteni saját első féregdobozát

Saját féregdoboz létrehozása nagyon olcsó és szórakoztató projekt kicsiknek és nagyoknak. Kiváló módja a megmaradt élelmiszerek újrahasznosításának és ezáltal a környezet védelmének. Egyikkel ellentétben Kerti komposztáló A féregdoboznak azonban nincs szaga, ezért gyakran közvetlenül a konyhában tárolják.

A saját féregdoboz felállításához először egy körülbelül 30 literes, fedővel ellátott hordó szükséges. Annak érdekében, hogy a komposztférgek lélegezzenek, fúrjon néhány kis lyukat a tetejére és a fedelére. Most már csak meg kell töltenie a féregdobozt.

Egyes online boltok kész készleteket kínálnak a féregdobozokhoz

Növeljen egy féregdobozt, és élvezze a saját szerves trágya előnyeit

Ehhez újságra, kerti talajra és némi ételmaradékra lesz szüksége. Tépje fel a papírt, és permetezzen rá annyi vizet, hogy nedves maradjon, de ne áztassa be. Ez a tároló körülbelül 1/3 -át fogja fedni. Terítsen vékony réteg ételt, majd adjon hozzá egy kis papírt és egy -két gombóc kerti talajt. Folytassa ezt addig, amíg a féregdoboz körülbelül 3/4 részig meg nem telik.

De magad csinálni sokkal szórakoztatóbb

Növelje a féregdobozt, és takarítsa be a szerves műtrágya előnyeit, és készítse el a féreg humuszát

Az újságnak nedvesnek kell lennie, de nem pépesnek

Növelje a féregdobozt, és szüretelje saját szerves trágyájának előnyeit, lépjen be a férgekbe és etesse őket

Csak most juthatnak be a férgek. De nem mehet csak úgy be a kertbe, hogy gyűjtsön földigilisztákat. Szüksége lesz Eisenia fetida -ra. Ez a faj önmagában tolerálja a különböző környezeteket, gyorsan szaporodik és nem kényes. Egy ekkora féregdobozhoz körülbelül 500 gramm komposztférgre lesz szüksége. Ezeket számos csaliüzletben és még az interneten is megtalálhatja. Zárja be a féregdobozt, és helyezze sötét, védett helyre, 15 és 25 fok közötti hőmérsékletre.

Végül bejönnek a komposztférgek

Növelje a féregdobozt, és szüretelje saját szerves trágyájának előnyeit, és adjon komposztférgeket új otthonába

Így érzik jól magukat új hasznos házi kedvenceik

Növeljen egy féregdobozt, és élvezze a saját szerves trágya előnyeit

A komposztférgeket megfelelően táplálja a féregdobozban

A komposztférgek minden nap felharaphatják saját testtömegük felét. 500 g -nál ez körülbelül 250 g takarmányt jelent naponta. Mivel azonban a férgeknek nincs foga, az élelmiszer általában néhány napig bontatlan marad a felszínen. Ezért ajánlatos a maradék ételt turmixgéppel feldarabolni etetés előtt. Tehát semmi nem kezd rothadni és büdös lenni.

Ha a megmaradt ételt egészben kívánja hagyni, akkor le kell fedni talajjal, és csak néhány nap múlva kell újratölteni.

Növelje a féregdobozt, és takarítsa be a szerves trágya előnyeit, és készítse el a komposztot

Növeljen egy féregdobozt, és élvezze a saját szerves műtrágya előnyeit. Szerves élő szerves trágya féreg humusz

Nem szabad túladagolni a komposztférgeket

Növeljen egy féregdobozt, és élvezze a saját szerves műtrágya előnyeit. Készítse el maga a féreg humuszt. Etessen férgeket

Ennek általában a „barna” és „zöld” ételmaradékok és nem élelmiszerek keverékét is jelentenie kell. A “barna” szénben és szénhidrátokban gazdag. Ide tartozik a tea és Zacc, nedves papír és karton, tojáshéj és levelek. A „zöldek” magas nitrogén- és fehérjetartalmúak, és természetes ételeket tartalmaznak, például gyümölcs- és zöldséghéjat, kenyeret és tésztát, rizst stb..

A maradékok, amelyeket soha nem szabad etetni a komposztférgekkel, azonban bármilyen állati eredetű termék (hús, csont, zsír, tejtermékek, ürülék), citrusfélék, fűszeres, sós és olajos.

A szabadtéri területeken ilyen vastag ruhára lesz szüksége

Növelje a féregdobozt, és gyűjtse össze a saját szerves trágya betakarításának előnyeit a szabadban

Ez megakadályozza a legyek kiszáradását és bejutását

Növelje a féregdobozt, és fedezze a saját szerves trágya betakarításának előnyeit, előkészítve a féreg humuszát a kertben

Növeljen egy féregdobozt, és szüretelje saját szerves műtrágyájának, féreg humuszának előnyeit egy nagy hordóban

Szüreti és használja a kész féreg humusz

A féreg humusz készen áll a betakarításra, amint sötét, omlós és földes, illatos lett. Óvatosan távolítsa el a férgeket a féregdobozból, és helyezze átmeneti szállásra. Ez áttekintést nyújt a kolónia növekedéséről és a megfelelő etetésekről is. Most feldarabolhatja, és odaadhatja barátainak, akik saját féregdobozt szeretnének létrehozni.

Készítse el saját műtrágyáját a természet szeretetével

Növeljen egy féregdobozt, és élvezze a saját szerves műtrágya előnyeit. Feketeföldi szív egy kis növénnyel

Növeljen egy féregdobozt, és élvezze a saját szerves trágya előnyeit. A fiatal növények gyorsabban nőnek a féreg humuszával

Távolítsa el a kész műtrágyát, készítse elő az új alapot újságból, ételmaradékból és kerti talajból, és tegye vissza a komposztférgeket. Most már többféleképpen is használhatja a féreg humuszt. Használhatja cserepes és kerti növények megtermékenyítésére a felszínen, vagy összekeverheti őket a cserepes talajjal átültetéskor.

Egy másik nagyszerű módja a féreg humusz felhasználásának, ha természetes folyékony műtrágyát készítünk belőle. A növények nagyon gyorsan felszívják az úgynevezett féregteát, és könnyebben eloszlathatók nagy területeken, például a gyepen. Egyszerűen vízbe kell áztatni a féreg humuszt, vagy be kell tenni egy sajtkendőbe, és főzni kell, mint az igazi teát.

A féreg teát szinte úgy készítik, mint az igazi teát

Növelje a féregdobozt, és szüretelje saját szerves műtrágyájának előnyeit, ha maga készít toronyteát a féreg humuszából

Növeljen egy féregdobozt, és takarítsa be saját szerves trágyájának előnyeit, és adja meg növényeinek a féreg tea előnyeit

Ragadja meg a lehetőséget, és kezdje el saját olcsó és természetes féreg humuszának előállítását. Minden növénye hálás lesz ennek a megbízható szerves trágyának az elkövetkező években, és gyönyörű virágokkal, gyors növekedéssel és gazdag terméssel jutalmazza Önt.

Professzionális kerti karbantartás

Növeljen egy féregdobozt, és élvezze a saját szerves trágya előnyeit

Növeljen egy féregdobozt, és élvezze a saját szerves trágya előnyeit. Egészséges fiatal növények nőnek fel

Növeljen egy féregdobozt, és élvezze a saját szerves trágya, féreg humusz előnyeit a kertben és a szobanövényekben

Növeljen egy féregdobozt, és élvezze a saját szerves műtrágya előnyeit a munkahelyi komposztférgekkel