Kert és növények

Kerttervezési ötletek, amelyeket gyermekei imádni fognak

ötletek kerttervezéshez háztáji kerti ötletek táblázat

Kerttervezési ötletek – kertészkedés boldog gyerekeknek

A kreativitás és a vállalkozó szellem fejlesztésének legjobb helyei azok a sarkok, amelyeket a felnőttek a legjobban értékelnek a tájakon. Bár ezek is olyan helyek, amelyek tele vannak veszélyekkel és váratlan helyzetekkel, ezeken a helyeken fejlődik ki az igazi emberi természet.

Ilyen helyeken a gyerekek megvizsgálhatják a természettel való kapcsolatukat, és megtudhatják, kik valójában.

Ismered Richard Louv „Az utolsó gyermek az erdőben?” Című könyvét. Ez a munka azon az elméleten alapul, miszerint a gyerekek kevésbé játszanak kint, ezért kevésbé kreatívak és magabiztosak. Ez megnehezíti, hogy az adott kereten kívül gondolkodjon, és jól kommunikáljon másokkal. Más negatív pszichológiai tulajdonságokat is azonosítottak.

A gyerekeknek strukturálatlan játékra van szükségük a természetben. Olyan tevékenységekre van szüksége egy szabad környezetben, amely magában foglalja a vadon szellemét és a szabadságot.

Most logikusan felteheti magának a kérdést: Hogyan teremthetünk egészséges teret érzékeink fejlődéséhez a tájon?

1. Hozzon létre misztikus megjelenést azáltal, hogy utalást tesz egy bizonyos környezetre

ötletek kerttervezéshez háztáji kert ötletek út nyír

Fordulatok, rejtett utak, felfedő utak, sarkok, amelyeket gyógynövények borítanak. Ezek olyan helyek, amelyek önálló gondolkodásra és nyomozásra szolgálnak. Hová vezet ez az út? Mi van ezen a határon túl? Hol bújhatok el, hogy senki ne találjon meg?

2. Biztosítson különböző textúrákat és illatokat

ötletek kerttervezéshez háztáji kerti ötletek növény el

Minél több szín és változatosság van, annál több gyermeket ösztönöznek kapcsolatok létrehozására és vizsgálatára.

Ültessen levendulát, mentaféléket és különféle leveleket, valamint egy óriási izsóp növényt pontosan az ösvények sarkába, hogy a gyerekek beleütközhessenek. Tegyen füvet is közé – alacsony és magas. Érdemes kis és nagy leveleket is választani.

Keressen szúrós virágokat, például liatrist és nagy napraforgót. Ültessen magas és alacsony virágokat.

3. Zajt kelteni

ötletek kerttervezéshez háztáji kert ötletek tó kövek

Tekintsünk egy pezsgő szökőkutat vagy hullámzó folyót. Ezek vonzzák az embereket a kertbe, és kivezetik őket azon kívül. Ki nem szereti nézni a vizet és megérinteni? Ez az élet alapja.

Hozzon be néhány helyi békát, és gyakorlatilag minden készen áll!

Olvastam valahol, hogy az első helyzet, amelyben érzéki élményben volt részünk, meghatározó a jövőbeli egyesületek számára. Tehát ha életedben először éreztél friss fűszernövényeket szüleid kertjében vasárnap délután, akkor tudat alatt mindig ezt az illatot társítod az akkori hangulathoz.

Ugyanez igaz minden érzékszervi tapasztalatra. Gondold át alaposan, milyen erőteljes érzékszervi élményben volt részed az életben!

4. Hozzon létre egy szabadtéri ülősarkot

kerttervezési ötletek háztáji kert ötletek pad

A legjobb hely a természetben ülni a fűben, a piszkos padlón. A második legjobb hely egy hangulatos helyen a tájban. Helyezzen padokat félreeső vagy széles kilátást nyújtó helyekre.

Hozzon létre egy teret, amely jó az önreflexióhoz, ahol szívesen ír történeteket a naplójába, és pihenjen a jelenre összpontosítva.

5. Add sziklák

ötletek kerttervezéshez háztáji kerti ötletek kavicsos út

Ki nem szeret kövekkel játszani? A sarkok puhaak lehetnek, mint a bőr, vagy élesek, mint a fogak. Csiszolja le őket, és alakítsa őket egy kis kertművészetbe.

Kerítéseket építeni

Építsen száraz csatornákat az alapba, hogy több víz juthasson be hozzájuk a kertbe. A sziklák fantasztikusak!

6. Hozza létre a váratlant

ötletek kerttervezéshez háztáji kert ötletek kerítés dekoráció

Hozzon létre egyedi létesítményeket a függőleges kertek művészetével. Erre egy csodálatos példát láthat a képen. Nem számít, hová rejti a meglepetéseket a tájban, teremtse meg a feltételeket a nagy elvárások kialakulásához és a rögzített feltételek kritikus megkérdőjelezéséhez. Azt hiszem, minden tájtervező értékelni fogja az ilyen helyzetet.

7. Üdvözöljük a vadon élő állatokat

ötletek kerttervezéshez háztáji kerti ötletek pillangók

A fent vázolt intézkedések mindegyike segít abban, hogy az élővilág szívesen látja magát ebben a környezetben. Ehhez hozzájárulnak a sziklák, a víz, a félreeső és meglepő helyek, valamint a bőséges kerttervezés különféle növényekkel és különleges virágokkal..

A helyi virág- és növényfajok kiválasztásával elősegítheti a madarak és rovarok táplálékláncának megfelelő működését. Kerülje a vegyszerek és peszticidek permetezését. Ez megvédi Önt és gyermekeit, valamint a vadon élő állatokat.

Belső lényünkben többnyire ott akarunk lenni, ahol gyermekeink szeretnek lenni. Az erdőre gondolok, és nem a gondosan megtervezett sugárutakra és gyepekre. Ott kapcsolatba léphetünk eredeti természetünkkel, és megfeledkezhetünk a társadalmi normákról.

Kerttervezési ötletek – élvezze a természet szépségét

kerttervezési ötletek háztáji kert ötletek

Olyan tájat keresünk, amely tele van távolsággal, intrikákkal és rejtélyekkel, tele olyan elemekkel, amelyek vonzzák az öt érzékszervünket. Így kerülhetnek a világra saját lényünk felfedezetlen aspektusai.

Ha fiatalabb szemmel látja a természetet, akkor egészségesebb légkört teremt a kicsik számára, ami számukra is izgalmas.