Kert és növények

Gyepápolás ősszel – fontos információk és tippek

A nyár és így a kellemes napsütéses és meleg napok sajnos a végéhez közelednek. A gyep azonban nem sajnálja annyira. Végre elmúlt az állandó melegség és aszály, amelyek annyira megterhelik őt. Nagyon gyakran, bármennyire is igyekszik öntözni, kaszálni és trágyázni, a nyári hónapok végére a gyep elveszíti fényét. A tavaszi szezon intenzív zöldje már alig látható. Itt -ott száraz, akár teljesen megsárgult és kopasz foltokat is láthat. A jó hír az, hogy egy kis szorgalommal és a természet segítségével a gyep az őszi hónapokban kezd helyreállni. A következő téli napokra vonatkozó tippekben és tippekben megtudhatja, hogyan kell felkészíteni az elkövetkező hideg téli napokra.

A gyep állapota az egyik első dolog, amit a látogatók észrevesznek az udvaron

Pázsit gondozása ősszel - fontos információk és tippek a kertben lévő pázsittal

Megfelelő őszi gyepápolással mindig csúcsminőségűnek tűnik

Gyepápolás ősszel - fontos tanácsok és tippek a pázsitmunka kertészkedése az egész családnak

öntözni

Az őszi időszakban több csapadékot tapasztalunk, ami sokkal jobb a gyepnek, mint az erőszakos, de rövid nyári viharok. Nem számít, milyen gyakran öntözi, semmi sem hasonlítható a nyugodt, egész napos és néha több napos esőhöz. Mélyen öntözi a gyökereket, és visszaadja egész kertünk egészséges megjelenését.

Ennek ellenére pusztán az esőre hagyatkozni nem jó ötlet. Sok kertész elköveti azt a hibát, hogy már július végén leállítja az öntözést. Valójában a gyepet legalább az első fagyig kell öntözni. A legjobb, ha ezt a tevékenységet kora reggel 6 és 9 óra között, vagy délután 2 és 17 óra között végezzük 4-8 ​​naponként egyszer.

Ne bízzon csak az esőben

Gyepápolás ősszel - a fontos tippek és tippek még mindig esőt adnak a víznek

Próbálja meg összegyűjteni az esővizet speciális gyűjtőkben, és öntse fel vele

Gyepápolás ősszel - fontos információk és tippek esővízgyűjtők gyűjtéséhez

Kaszálás és hegesedés

Október vagy november a hőmérséklet függvényében a fűnyírás ideje. Ezt a kertészkedést nagyon óvatosan kell elvégezni. A gyep ne legyen se túl rövid, se túl magas. Az optimális hossz 5-7 cm, fajtától függően. Az alacsonyan nyírt fű könnyen megfagyhat az első fagyban, míg a magasabb fű a magasabb talajnedvesség megtartását eredményezi. Ez viszont optimális előfeltétele a gombás betegségek kialakulásának.

Október végéig el kell távolítania a régi füvet, gyökereket, mohát és elhalt szerves anyagokat is. Ezt a műveletet hegesítésnek nevezik. A gyep méretétől függően használhat speciális elektromos szikrahajtót vagy ingat. Ez jelentős lökést ad az új tavaszi növekedésnek, és elpusztítja a gyomok nagy részét is. További információkért tekintse meg az ősszel végzett hegesedésről és gyepkarbantartásról szóló külön cikkünket.

Ne vágja le a gyepet túl rövidre vagy túl magasra

Gyepápolás ősszel - fontos tudnivalók és tippek A fűnyírás ősszel

Nem feltétlenül kell megvásárolnia egy szikrahajtót, mivel szinte bármelyik hardverboltból kölcsönözhet

Gyepápolás ősszel - fontos információk és tippek A megfelelő hosszúságú fűnyírás

Gyűjtsük össze az őszi leveleket

Soha ne hagyja a lehullott őszi leveleket több napig a gyepen, különösen halmokban. Az alábbi pázsit nem sárgul, de a földigilisztákat is vonzza a talajba, ami ez idő alatt jelentős károkat okozhat. A leveleket gereblyével vagy speciális levélfúvóval gyűjtse össze, és dobja ki vagy komposztálja.

Az őszi levelek szépek a kertben, de nem tesznek jót a pázsitnak

Pázsit gondozása ősszel - fontos információk és tippek Levelek fújása a kertből

A legjobb, ha a szerves hulladékgyűjtőbe dobja őket – így később feldolgozzák műtrágyává

Gyepápolás ősszel - fontos információk és tippek Őszi levelek gyűjtése

Termékenyít

A trágyázás rendkívül fontos az őszi pázsit ápolásához. Használjon kombinált műtrágyákat, amelyek “lassan emészthető” nitrogént, foszfort, káliumot és nyomelemeket tartalmaznak. Közvetlenül a hegesedés után a gyepet egyszer, szeptember végén, október elején, és ha lehetséges, novemberben is etetni kell. A szokásos nitrogén műtrágyák használata ebben az időszakban nem előnyös. A nitrogén ugyanis serkenti az új hajtások növekedését, amelyek nem bírják a téli fagyokat.

Válassza ki a megfelelő műtrágyát a gyepéhez

Pázsit gondozása ősszel - fontos információk és tippek megfelelően trágyázzák és táplálják

A szorgalmas hobbi és a profi kertészek számára az ősz a kemény munka idejét jelenti. Az őszi pázsit karbantartása sok speciális tudást, tapasztalatot és lényegesen több erőfeszítést igényel, mint nyáron. A területet jól fel kell készíteni a télre, hogy tavasszal ismét élvezhesse a vastag és zöld gyepet. A kültéri terület általános benyomása elsősorban a fűfelület állapotától függ.

Az őszi gyepápolás nagyon fontos, és nem szabad a természet akaratára bízni

Pázsit gondozása ősszel - fontos információk és tippek élvezik az őszt a kertben

Tegye a kertészkedést szórakoztató családi tevékenységgé

Gyepápolás ősszel - fontos információk és tippek az őszi kertészkedéshez az egész családdal

Pázsit gondozása ősszel - fontos információk és tippek az őszi park gyönyörű gyepéhez

Megfelelő őszi gyepápolással egész évben élvezheti a szép kertet

Pázsit gondozása ősszel - fontos információk és tippek a kert gondozásához egy szép kültéri területen