Kert és növények

6 sárga nyári virág, amely nyári ragyogást kölcsönöz kertjének

Már tavasz van és ez nem jelent mást, mint hogy hamarosan nyár lesz! Ehhez a csodálatos évszakhoz színes kerti virágok társulnak, amelyek örömet okoznak a szemnek. Mai bejegyzésünkben a sárga kerti virágokra összpontosítunk. Mivel a sárga nyári virágok a nyári napot és az évszak varázsát szimbolizálják. Az alábbiakban bemutatunk néhány sárga színű virágot. Merítsen ihletet és hozzon létre napos kerti ágyakat!

A sárga nyári virágok vidám megjelenésűek

sárga nyári virágok vásárolni kerti virágok nyári kerti ötletek mullein

Gyakori napraforgó

Ehhez a virághoz nélkülözhetetlen a nyár. Lenyűgözi hatalmas sárga virágaival, amelyek szilárd szárakon állnak. A fiatal növények jellemzően a nap felé néznek. Ez adta a virág nevét. Tudta, hogy ezt a növényt még mindig naprózsának hívják?

Ezt a gyorsan növő dísznövényt igénytelennek tartják. A napraforgónak napos és meleg helyre van szüksége. A humuszban gazdag talaj és az egyenletes öntözés a növény virágzásának előfeltétele. A napraforgót saját négy falában is élvezheti. De erre jobban alkalmasak a törpe fajták.

Sárga nyári virágok – A napraforgó a nyár szimbóluma

sárga nyári virágok napraforgó gyönyörű kert ötletek nyár

Körömvirág

A körömvirág júniustól októberig virágzik, sárga vagy narancssárga csésze alakú virágai vannak. Ez egynyári nyári virág. A növényt különösen könnyű gondozni, mivel kevés vízre és sok napra van szüksége. A körömvirág önmagában szaporodik a megfelelő helyen. Nemcsak kedvelt kert és vágott virág, hanem fontos gyógynövény is. Hatásuk gyulladáscsökkentő. Ezenkívül elősegíti a sebgyógyulást azáltal, hogy serkenti az új szövetképződést. A növény bőrápolási termékekben is nagyon hasznos.

A körömvirágnak igazán bájos virágai vannak 

sárga nyári virágok körömvirág élénk sárga nyári

Molyhos ökörfarkkóró

Ennek a növénynek a neve a megjelenéséhez kapcsolódik: sárga virágai felfelé nőnek, mint a gyertyák. A fügefélék családjába tartozik. A Mullein gyapjúvirágként is ismert. Ennek a virágzó évelő növénynek a legtöbb faja kétéves. Vannak azonban éves vagy évelő fajok is. Az óriásvirág júniustól augusztusig virágzik, és elérheti a két méter magasságot. A növény hosszú virágzási idővel rendelkezik, mert az egyes virágok nem egyszerre nyílnak ki, hanem egymás után. A gyapjas virágok napos, száraz helyen a legjobbak. A szegény és tápanyagszegény talajt részesítik előnyben. Csak tartós aszályban vagy melegben öntözze a virágot.

Az öblök egyszerűen fenségesnek tűnik!

sárga nyári virágok mullein kert tervezési ötletek

Cserjés ligetszépe

Ahogy a neve is sugallja, a cserjés ligetszépe rokon a ligetszéppel. Ez egy kétéves kerti virág. Az első évben lapos rozettát képez a levelekből. Csak a második évben nő magasra és kinyitja virágait. Csésze alakú virágai vannak. Jellemző erre a virágra, hogy a virágok este nyílnak és reggel közepéig virágoznak. Aztán elhervadnak. A növény azonban folyamatosan új virágokat termel, és így nem veszíti el szépségét. A cserjés ligetszépe legjobb helye könnyű és napos, a talaj normál száraz, de jól lecsapolt.

A virágnak gyönyörű illatos virágai vannak, amelyek vonzzák a rovarokat

sárga nyári virágok friss kerti ötletek cserjés ligetszépe

Huszár gomb

A növényt ma is huszárgombnak hívják. A kerti növény népiesen miniatűr napraforgó néven ismert. A százszorszép családhoz tartozik. A huszárgombok júniustól októberig virágoznak. A legtöbb faj ebben az országban éves. Szépen elférnek a virágágyásban, de csodálatos talajtakarók is az alacsonyan fekvő szárak miatt. A huszár gomb ugyanolyan alkalmas, mint a konténerüzem. Virágai kis napraforgókhoz hasonlítanak. Ez a kerti virág szereti a napos, részben árnyékos helyeket. A talajnak gazdagnak kell lennie humuszban és tápanyagokban. A virágot rendszeresen és alaposan kell öntözni. Célszerű azonban nem öntözni a huszár gombot, amikor a föld még nedves.

A huszárgombok apró napraforgók

sárga nyári virágok huszár gomb kert alakú nyár

Törpe lány szeme “Sterntaler”

A törpe lány szemének sugár alakú virágai vannak, amelyek júniustól szeptemberig mutatják szépségüket. A virág közepe, más néven a szeme, vörösesbarna színű. A levelek lándzsásak és nyárzöld színűek, a szirmok szépen szaggatottak. Ez a növény szereti a napot, ezért helyének nagyon világosnak és naposnak kell lennie. Jól lecsapolt és tápanyagban gazdag talajra van szüksége. Mindenképpen kerülje el a vizelést, mert károsítja a virágot!

Ez egy kellemes méhbarát nyári virág

sárga nyári virágok kert ötletek nyári coreopsis

sárga nyári virágok kerti virágok friss színeket választanak cserjés ligetszépe

sárga nyári virágok közönséges nyári virág friss kert ötletek

sárga nyári virágok huszár gomb kert ötletek nyári

sárga nyári virágok cserjés ligetszépe nyári kert ötletek

sárga nyári virágok törpe lány szeme

sárga nyári virágok kerttervezési ötletek, amelyek megfelelnek a kerti virágoknak

sárga nyári virágok kerttervezés kerti virágok