Kert és növények

13 kockázatos és innovatív kerttervezés

innovatív kerttervezési tó virágok faNagy kert

A professzionális kertészek, akik másokkal beszélnek, tudják, hogy az ember már belefáradt a természetes keretek betartásába. Inspirációt szeretne meríteni a természet új kerti terveihez. Ez csodálatos!

 2014 -ben pontosan ezt akarom elérni, és ti is?

Ön szerint milyen előnyökkel jár a kerti szabályok megszegése? Valami ilyesmi több örömet okoz nekem, szabad utat ad a kreativitásomnak, erősebb kapcsolatot teremt a földdarabbal, és jobban érzi magát a vad élet és a körülöttünk lévő természet iránt.

Íme 13 stratégia, amelyek segítségével átalakíthatja a kertet. Csak készen áll az ötletekkel, még az új növénykatalógusok megjelenése előtt.

Innovatív kerttervezés

innovatív kerttervezési virágok erdeje

 1. Tegye rendbe a gyepet

Ez a cselekvés annyi időt vesz igénybe, hogy ennek az erőfeszítésnek csak egyharmadát fordítom igazi kertészkedésre. A gyep túl sok vizet és műtrágyát használ, és a madarak és rovarok semmit sem találnak rajta. Véleményem szerint a gyep használható futó- vagy negatív felületként.

Változtassa meg a magasságot

Ültessen innovatív kerttervezést

 1. Változtassa meg a magasságot

Bárhol elhelyezheti a növényeket, ha elegendő helyük és fényük van. A legjobban a tereprendezés tetszik, ami alacsonyabb az előtérben és magasabb a háttérben. Azonban ettől a módszertől bizonyos mértékig eltérhet, és így vizuálisan nagyon vonzó megjelenést biztosít. Ha tényleg lázadó akar lenni, tegyen előre magas növényeket.

Biztosítson változatos szerkezetet

innovatív kerttervezési virágok

 1. Biztosítson változatos szerkezetet

Ebben a példában az úgynevezett páratlan szám módszerét alkalmazták. De vajon nem a levél textúra és a növényszerkezet közötti szép végső ellentétkel van dolgunk? Hát nem csodálatos? Annyi ügyes sarka van, és kiválóan használja ki a teret.

Több zűrzavar és tömeg a kerttervezésben

innovatív kerttervezési ültető lépcsők

 1. Több zűrzavar és tömeg a kerttervezésben

Nem sajnálja a növényeket, amelyeket eltávolítanak a családjukból? Gondoljon arra a szépségre, amelyet el fog érni, ha csoportokba állítja őket. Úgy gondolom, hogy egy ilyen kerttervezés nagyon jól mutathat nagy és kis területeken is. De az én tanácsom az lenne, hogy a fajok variációját igazítsuk a terület méretéhez. Így a megjelenés nyugodtnak és nem túlzsúfoltnak tűnik.

Ültesse a dombokat

innovatív kerttervezési rózsaszín virágok

 1. Ültesse a dombokat

Ki mondja, hogy ezt nem teheti? Ehhez azonban rostos gyökerű vagy nagyon agresszíven terjedő növényeket kell választania. Ha ez is egy növény ebből a régióból, akkor nem kell túl sokat aggódnia emiatt. Fejlődése magától lesz!

A gyönyörű kert kialakítása értelmében egyenetlenül ossza el a növényeket

innovatív kerttervezési fű

 1. A gyönyörű kert kialakítása értelmében egyenetlenül ossza el a növényeket

Ha tetszik a táj, ahol olyan növények vannak, mint a katonák, kérjük, tegye meg – ez a kertje! Alternatív megoldásként merész és izgalmas, valamint természetesebb megjelenést hozhat létre a növények tántorításával. Tegyen két növényt nagyon közel egymáshoz, majd egyet – viszonylag messze. Ez kinyitja a szemet, és a szabadság érzése támad az eredmény láttán.

Kerttervezés több díszes fűvel

innovatív kerti kialakítású asztali szék

 1. Kerttervezés több díszes fűvel

Azt hiszem, a tél irányába, és egy télikert érdekesebbnek tűnhet, különösen, ha több díszfű van benne. Továbbá ezek nyáron segítik a fent felsorolt ​​pontok elérését. Valójában azt mondanám, hogy ennek elmulasztása sok korlátozással jár. Mivel a fűfélék segítenek megőrizni a talaj nedvességtartalmát, formálják az életteret és kiegészítik számos növény élőhelyét.

Blokkolja a kilátást és hozzon létre egy lakóteret

innovatív külső kerttervezés

 1. Blokkolja a kilátást és hozzon létre egy lakóteret

Ha nagyobb területe van, csodálatos kis területekre bonthatja fel. Én is szuper izgalmasnak találom a keresztezett nézetet, amit ezzel elérhetsz! Szeretnék meglepődni és kíváncsi lenni, mi vár rám a túloldalon.

Hozzon létre görbékkel ellátott ágyakat, akár szaggatottá

innovatív kerti design pillangók virág

 1. Hozzon létre görbékkel ellátott ágyakat, akár szaggatottá

Ne féljen attól, hogy a szélek meglepően terjedelmesek vagy váratlanul élesek lesznek. Tegye mélyebbre az alapvető párnázást. Hidd el – hagyják lélegezni a növényeket, és lélegezni fogják a szobát.

Kerülje továbbá, hogy ezeket túl szorosan keretezze. Úgy tervezném őket, hogy hajlítani és ülőhelyeket is biztosítson számukra.

Több őshonos növény a környezetbarátabb kert kialakításához

innovatív kerttervező kő

 1. Több őshonos növény a környezetbarátabb kert kialakításához

Ha nem tudja, milyen őshonos növények találhatók a környéken, végezzen kutatást. Ez elősegíti a rovarok terjedését is.

Ha a növények teljesen más éghajlati övezetből származnak, akkor valószínűleg több vizet, gondozást igényelnek 

innovatív kerttervező üzem

 1. Víz az életre

Itt egy példát látunk egy szerkezeti elemre, amely vízzel is ellátja a madarakat és a rovarokat. Gyönyörű ill?

Kutatja a növények eredetét

innovatív kerttervezés

 1. Kutatja a növények eredetét

Mindenekelőtt ismernie kell azt a környezetet, amelyben gondozták őket. Ha ezeknek a növényvédő szereknek a levelein peszticidek vannak, az nagyon káros a rovarokra és általában az élővilágra.

Ha a növények teljesen más éghajlati övezetből származnak, akkor valószínűleg több vizet, karbantartást igényelnek, és korlátozzák a rovarok terjedését.

 1. Szegje meg a kerttervezés minden szabályát!

Vannak szabályok? Melyek a fontosak? Olyan zavaros az egész! Hagyja, hogy a dolgok természetes úton menjenek, nézze meg, hogyan működik mindez, és a lehető legjobb eredményeket találja.

Jó szórakozást és sok szerencsét!