Kert és növények

10 tipp, amivel megelőzheti a kártevőket a kertben

A kerttervezés és karbantartás aktuális témák nyáron. A gyönyörű szabadtéri terület sok harmóniát és új életminőséget kínál számunkra. Ezt számos cikkünkben bemutattuk honlapunkon. Eddig jó. De mit csinálsz a kártevőkkel? A modern kertfenntartás első számú gondja, ha tesz valamit ellene anélkül, hogy befolyásolná a környezetét. Olvassa el tíz tippünket is.

A nudibranchok nagy problémát jelentenek a kertben

nudibranchs

1. tipp: azonosítsa a hibákat

Először is pontosabban meg kell határozni, hogy valójában mit lehet leírni kártevőnek vagy kártevőnek a kertben. Egyes rovarok vagy állatok csak a kényelmünket korlátozzák. Ellenkező esetben még a kert számára is hasznosak. Tipikus példa erre a hangyák. A kis segítőknek nagyon különleges funkciójuk van. Futással fellazítják a talajt. Ennek eredményeként a kertben lévő növények könnyebben gyökereznek a hangyákkal. Ezért inkább el kell szigetelnie a hangyákat csak néhány területről. Ily módon megnehezíti a hozzáférést olyan helyekhez, mint az ülés, pihenés és étkező. Ez történhet például kőborításon vagy ragasztógyűrűkön keresztül.

A nudibranchokat viszont valódi kártevőknek lehet nevezni. Egyszerűen nagy étvágyuk van a zöld növényi levelek iránt, ezért elpusztíthatják őket. Hatékony gyógymódokra is szüksége van a különböző típusú tetvek ellen. Leginkább a levél, a gyapjú, a pikkelyek és a vér tetvek.

Sok kártevő manuálisan eltávolítható

állkapcsos tetvek

Tipp 2: hogyan lehet kézzel eltávolítani a kártevőket

Azok, akik környezetbarát eszközöket szeretnének használni, manuálisan távolíthatják el a kártevőket. A nudibranchokkal ez nagyon egyszerű. Nagyok és könnyen kézzel foghatók. Elsődlegesen távolítsa el azokat, amelyek már felmásztak a növényekre.

Erős vízsugár is segíthet a tetvekben. Ez a módszer környezetbarát és hatékony, de kissé fárasztó. Rendszeresen meg kell ismételni.

A hangyák nem kártevők, hanem nagy segítők a kertben

hangyák barátkoznak a kert kialakításával

3. tipp: harcoljon vízzel a kártevők ellen

Az erős vízsugár néha tökéletes megoldás lehet a kártevők ellen. Ezzel egyszerűen lezuhanyozhatja a kertben lévő növényeket. Ez a gyakorlat azonban néha veszélyes lehet. A túlzott páratartalom más problémákat is okozhat. Erősnek kell lenned ezek után "eső" szárítsa meg a növényeket, ha lehetséges. Nyáron ezt a legjobb kora reggel vagy késő este tenni. Ellenkező esetben a vízzel permetezett növények a forró nap alatt elsorvadnak.

A katicabogarak nem ártanak, és megesznek néhány kártevőt

katicabogarak megesznek néhány tetvet

4: Természetes ellenségek a kertben

A hangyákhoz hasonlóan a vakondok is fellazítják a talajt. Sok kártevőt is esznek. A kertben a poloskák és férgek számát a vakondok rendkívül csökkenthetik. Segítenek a tejsavó és a molygolyó ellen. Ezért a kertben való alkalmazásuk nagyon hasznos.

Az epehal, a fűző és a katicabogár különböző típusú tetvekkel táplálkozik. A ligeti hoverflies és a fülbevaló is nagy segítség lehet ebben a tekintetben.

Tehát ne véletlenül sorolja ezeket a segítőket kártevők közé. Éppen ellenkezőleg: így elkerülheti a valódiakat anélkül, hogy vegyi anyagokat használna.

Egyes növények illata segít a házban és a kertben lévő kártevők ellen

megengedett növények kártevők ellen

5. tipp: gyógynövény illat kártevők ellen

Vannak olyan növények, amelyek illatosítják a kártevőket. Csalán, oregánó, páfránylevél és fokhagyma segítségével sikeresen elűzheti a tetveket. A neem és a rebarbara is nagyon hasznos lehet.

Kell belőle kivonat. Ezt számos természetes receptből szerezheti be. Különféle ötleteket találhat az interneten.

DIY állatcsapda

egérfogó

Kép forrása: http://ungeziefer-ratgeber.info/

6. tipp: az állatcsapda

Apró állatok jönnek minden kertbe vadászat után. Nem kell megölni őket. Alternatív megoldásként elkaphatja ezeket, és egyszerűen kiűzheti őket a kertből. A második esetben használja az élő csapdát a klasszikus egércsapda helyett. A klasszikus egércsapda jól működik csigákon, természetesen patkányokon is. De más állatok is beszállhatnak ebbe. Például veszélyeztethetik a macskák és kutyák életét. Az élő csapdák megőrzik a kártevők és más állatok életét, és elkerülik a felesleges sérüléseket. Például, ha valóban anyajegyeket szeretne fogni, akkor a második lehetőséget javasoljuk: Ezek az állatok természetvédelem alatt állnak. A fenti kép egy példa az egerek saját kezűleg történő csapdájára.

A kártevők elleni vegyi anyagokat csak nagyon kritikus esetekben szabad használni

vegyszereket a lehető legritkábban

Tipp 7: vegyi klub

A vegyi klub, más néven vegyi klub, nagyon univerzális készítmény a kártevők ellen. Ahogy a neve is sugallja, ez nem természetes gyógymód. De valóban hatékony. Akkor használja a vegyszerkevert, amikor a kártevők már nagymértékben elterjedtek. Jobb, ha ezt csak egyszer tesszük, majd áttérünk a természetes és környezetbarát eszközökre.

A hűtött burgonyavíz a kártevők ellen is segít

burgonya víz

8. tipp: burgonya és burgonyavíz

A burgonyavíz hatékony és környezetbarát orvosság a kártevők ellen.A krumpli forralásakor a solan hatóanyag elválik a víztől. Ezt természetes gyomirtó szerként használhatja. Hűtsük le és használjuk kisebb területeken. Ily módon sikeresen harcolni fog különösen a tetvek ellen.

Sok kártevőt eltávolíthat szerves maggal és lágy szappannal is

szerves szappan

9. tipp: bio túrószappan és lágy szappan

A bio túrószappan egy másik hatékony orvosság a tetvek ellen. Különleges tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek alkalmassá teszik erre a célra. A többi szappannal ellentétben nincs illata, nem tartalmaz zsírt vagy színezéket. Használatához dörzsölje le a szappant, majd forralja fel a vízben. Hagyja lehűlni az oldatot, és töltsön be vele egy spray -palackot. Ezt kenje be az érintett növényekre és területekre.

A lágy szappant a kártevők és különösen a tetvek elleni küzdelemre is használják. Mivel folyékony, könnyebb használni.

Néha a kártevők elleni mechanikai akadályok is nagyon jók

természetes összefonódások a kártevők ellen

Tipp 10: Természetesen akadályozza meg a kártevők hozzáférését

A mechanikus korlátok hasznos és környezetbarát eszközök a kártevők elleni küzdelemben. A különböző lehetőségek a szoros háló, a gyapjú, a műanyag kerítés. Az emelt ágyak nagyon bonyolult, de hatékony megoldás. Sokkal könnyebbé teszik a kerttervezést. Nincs kúszó kártevő, és a korlátozott terület miatt jobban irányíthatja a többit.

Összefoglaló és releváns témák

A kártevők elleni tíz módszer vonzza a témát "Küzdelem a kártevőkkel a kertben" nem innen, de betekintést nyújtanak ebbe. Mindenekelőtt azt mutatják, hogy a modern kertfenntartás nagy hasznot hozhat a természeti erőforrásokból. A kémiai anyagok minimálisra csökkenthetők.

Mielőtt bármit tenne, gondosan azonosítsa a kártevőket

kártevők is

Mielőtt bármilyen módszert alkalmazna a kártevők ellen, tegye vagy fontolja meg a következőket:

  • Melyik módszer működik a leghatékonyabban az én esetemben?
  • Milyen mellékhatása van?
  • Kombinálhatok több módszert egymással??
  • Milyen időközönként kell megismételni a műveletet?

Amint úgy dönt, hogy egy vagy több módszert választ a kártevők ellen, tanulmányozza újra őket részletesen az interneten, és hajtsa végre a lehető legpontosabban. Csak így lehet biztos abban, hogy a legjobb eredményt fogja elérni. Végül fontolja meg a témát "Kártevők a kertben" tágabb összefüggésben.

A használati kertben és a díszkertben különböző intézkedésekre van szükség. Az első esetben néhány rovar hasznos, és fontos, hogy csak távol tartsuk őket otthonról, hogy ne befolyásolják a kényelmünket.

Végül ne feledje, hogy a kártevők mellett más veszélyekre is gondolhat a kertben, például gombákra vagy gyomokra. Sok szer hatékonyan küzd ezek ellen is. Ezért mindig több előnyre törekedjen! Így több ideje marad a kerttervezésre, valamint a kreatív és szórakoztató tevékenységekre.

sérült zöldségek

élénk színek, könnyen megjegyezhetők

fenyő tetvek 2

tetű férgek

egyes kártevőket szín alapján nem lehet felismerni

árt a paradicsomnak