Žive ideje

Pregrada za kamin – konačno rješenje za modernu pregradu za sobu

U modernom dizajnu interijera kamini se ne koriste samo za zagrijavanje prostorije. Vatra unosi dio udobnosti u ambijent i pretvara kamin u veliki vrhunac. Osim svoje dekorativne funkcije, kamin može imati i dodatnu ulogu, naime biti pregrada za sobu. Upravo o tome danas govorimo: Kako pregrada za kamin vizualno utječe na prostoriju i kako je najbolje koristiti. Čitajte dalje i inspirirajte se!

Podijelite sobu u različite zone pregradom za kamin 

pregrada za dimnjak dekorativna funkcionalna podjela mali dnevni boravak

Svaki kamin može biti pregrada za sobu?

Ako je soba prevelika, vrijedi je podijeliti na područja iz nekoliko razloga. Kamini su moderna i korisna alternativa u ovom slučaju. Praktičan, dekorativan i funkcionalan. Takvi su današnji kamini. Kamin stvara vrlo posebnu atmosferu u ambijentu. Također je savršen za razgraničavanje različitih prostorija.

Kamin je idealan za odvajanje ugodnog prostora za sjedenje od modernog blagovaonice. Spavaću sobu možete odvojiti i kaminom.

Nije svaki kamin prikladan kao pregrada za sobu. Panoramski i tunelski kamini najbolje se koriste kao prostorne pregrade. Razlog: nude pogled na vatru s nekoliko strana. Tunelski dimnjaci imaju tijelo s dva suprotna stakla. Panoramski kamini i dalje imaju staklenu ploču. Kamin s jednim staklom ne bi izgledao tako dobro u ulozi prostorne pregrade kao kamini s dva ili tri stakla.

Uživajte u ugodnom pucketanju vatre

pregrada za kamin u odvojeni dnevni boravak donosi udobnost

Moderni kamin kao pregrada za sobu – razne mogućnosti dizajna

Ako želite koristiti kamin kao pregradu za sobu, imate zapanjujuće beskrajan broj mogućnosti dizajna. U većini slučajeva to su kamini jednostavnog dizajna koji unutrašnjosti dodaju limenku elegancije. Ovisno o svom dizajnu, kamin može ponuditi zaštitu privatnosti u različitim stupnjevima. No, svakako je prekrasan ukrasni element u dnevnoj sobi.

Kamin se gotovo može dizajnirati kao pregrada. Ovo rješenje interijera nudi više privatnosti. Ovaj moderni kamin često je integriran u dnevni plan kao ukrasni element, tako da su pojedine zone u otvorenom životnom planu samo vizualno strukturirane.

Kamin s pregradama može se pojaviti u raznim izvedbama. Možete odabrati bilo koji materijal i boju. Dakle, postoji model za svaki stil života i prema potrebama stanovnika. Možete odabrati odgovarajući kamin za minimalistički dnevni boravak, kao i za luksuzni. Postoje čak i modeli sa drvenim pretincem. Kompleti kamina također se mogu žbukati ili bojati. To sobi daje više individualnosti.

Koja bi površina bila najbolje upisana u vaša četiri zida?

pregrada za kamin soba moderna rješenja blagovaonica odvojeni dnevni boravak

Što biste trebali uzeti u obzir ako želite koristiti kamin kao pregradu za sobu

Panoramski i tunelski kamini trenutno su posebno popularni. Obitelj i prijatelji mogu se okupiti i zagrijati oko takvog kamina. On postaje središte sobe. Možete zagrijati sobu, a istovremeno je optički podijeliti. No, trebali biste unaprijed planirati njihovu uporabu. Međutim, također je moguće kasnije postaviti kamin kao pregradu za sobu, jer je povezan s većim naporom. Pažljivo odredite mjesto kamina. Obično je to unaprijed definirano postojećim priključkom dimnjaka. Važno je postoji li uopće dimnjak. U nekim slučajevima dimovodna cijev može biti vidljiva. Ali u takvim slučajevima ne morate brinuti. Takvo rješenje čak ima i veliki dekorativni učinak! Zato biste trebali raditi s okružnim dimnjačarom. Kamini na bioetanol druga su mogućnost u kojoj nije potreban odbitak.

Kamin uljepšava svaki dom

pregrada za dimnjak ostvariti neobične životne ideje

Pogledajte uzbudljivu igru ​​plamena

područja pregrada za dimnjake odvajaju neobične ideje

Zaključak: Imati tunelski ili pamora kamin kod kuće ima nekoliko prednosti. Doslovno i figurativno daje više topline, posebno je dekorativan i odvaja područja jedno od drugog. Nije li to višenamjenski element interijera? Također pogledajte sljedeću galeriju slika i prikupite ideje za svoj dom!

Žuti naglašeni zid sjajno izvlači crni kamin s razdjelnikom soba

kamin pregrada za sobu elegantni pregradni zid crni žuti naglašeni zid

Elegantna ideja kako odvojiti kuhinju od dnevnog boravka

pregrada za kamin u odvojenu kuhinju dnevni boravak

Ovaj panoramski kamin čini sjajnu cjelinu s ostalim elementima interijera

kamin pregrada soba svijetli dnevni boravak ugodan panoramski kamin

Kako je to lijepa kombinacija! Staklo i vatra izvrstan su duo u modernom otvorenom planu

pregrada za kamin soba moderni dnevni boravak vatreno staklo

Doista su impresivni dizajni panoramskih kamina

pregrade za kamin sobe moderne ideje za opremanje doma

Kamin može biti odličan kontrast namještaju dnevnog boravka

kamin pregrada za sobu crni pregradni zid bijeli namještaj

pregrada za kamin soba stilska ideja moderna blagovaonica

kamin pregrada soba tunel kamin drvena polica

kamin pregrada za sobu bijeli pregradni zid panoramski kamin

pregrada za kamin za podjelu velikog dnevnog boravka