Ideje za ukrašavanje

Njega Hollyhocka – što trebate znati o ovom vrtnom cvijetu?

Vrtno cvijeće divno je u svakoj sezoni. Ljeti cvijeće ima poseban učinak na vrtni dizajn. Danas bismo vam htjeli skrenuti pozornost na neobičan vrtni cvijet, naime hollyhock. Ne ukrašava samo vrtne krevete i vrtne ograde, već i balkone i terase. Posađen na zidovima kuća, dolazi na svoje jednako divno. Ako želite unijeti boju i prekrasnu atmosferu u vanjske prostore sa šljunkom, dolje ćete naučiti nešto više o njezi!

Hollyhock njega – na što treba pripaziti?

Hollyhocks brine za šarene, šarmantne, ljetne

Upoznajte bolje hollyhocka

Bljuzgavica je popularna vrtna biljka za koju se lako brinuti. Zapravo, poznat je pod mnogim drugim imenima: šljunak, seljačka ruža i ruža topola. Nosi znanstveni naziv Alcea. Ovaj vrtni cvijet pripada obitelji sljezova i nimalo ne podsjeća na klasičnu ružu. Višegodišnja biljka može doseći zavidnu veličinu od tri metra.

Cvate od srpnja do rujna i fascinira svojim doista velikim cvjetovima. Posljednji mogu biti ispunjeni ili nepopunjeni. Pravi su privlačni pogledi! Hollyhocks može stvoriti veliko more cvijeća u vrtu i tako širiti mnogo radosti. Cvijet se može vidjeti u različitim nijansama: crvenoj, ružičastoj, žutoj, bijeloj, čak i ljubičastoj.

Hollyhocks obično imaju dvije godine. No ako su posađene na pravo mjesto, mogu biti i višegodišnje. U prvoj godini formira se samo lisna rozeta, a u drugoj cvjetni klas. Usput, imaju dugu, snažnu stabljiku koja je jedva razgranata. Stabljike i listovi su grubo dlakavi. Možete doživjeti veliku raznolikost vrsta šljuka. Najčešći je obični šljunak. I blijeda šljunka impresionira svojim dvostrukim cvjetovima u prekrasnim bojama.

Muljka se pojavljuje u mnogim svijetlim bojama

hollyhocks care vrt dizajn ideje ljetno vrtno cvijeće

Njega Hollyhocka – Pravilno se brinite da šljunak uživa u njegovoj izvanrednoj ljepoti

Da bi šljunka na najbolji mogući način razvila svoju ljepotu, morate pronaći pravo mjesto za nju u vrtu ili na balkonu. Ovo bi trebalo biti toplo i sunčano. Najbolje uspijeva na tlu bogatom hranjivim tvarima i dobro dreniranom. Biljka ne voli otvrdnjavanje tla. Također provjerite je li odabrano mjesto zaštićeno od vjetra. Razlog: Visoke stabljike hollygola lako se mogu slomiti na vjetru. Čak je preporučljivo hollyhows vezati za drveni štap. Na taj su način učinkovito zaštićeni od vjetra. Previše kiše također je štetno za cvijet. Stoga pazite da i biljka bude zaštićena od kiše.

Bljuzgavica nije previše zahtjevna vrtna biljka. O njima morate znati nekoliko stvari:

  • U pravilu se šljunak gnoji mjesečno tekućim gnojivom s guanom. U proljeće biljka treba redovito gnojiti. To jamči optimalan rast hollyhocka.
  • the čak i vlaga od presudne je važnosti za razvoj višegodišnje biljke. Bljuzgavica bi se mogla opisati kao relativno žedna biljka. Iz tog je razloga važno zalijevati biljku najmanje dva puta dnevno tijekom sušnih razdoblja. Potrebna je stalna vlažnost tla, osobito u prvih nekoliko tjedana nakon sjetve. Lagani sloj malča omogućuje da se vlaga duže zadrži u tlu.
  • Ako ne izrežete šupljine, pomnožiti to samo po sebi.

Muljke nalaze svoje pravo mjesto u stražnjem dijelu višegodišnjih gredica

Hollyhocks njeguje lijepo vrtno cvijeće ljetno bijelo cvijeće

Poput ostalih vrtnih cvjetova, šljunak može biti zahvaćen bolestima i napadnut štetnicima. Zaraza kroz Gljive hrđe je moguće. Na vrhu lišća pojavljuju se žute mrlje. Čak Puževi može naštetiti biljci jedući lišće mladih šljuka. U oba slučaja treba poduzeti mjere dovoljno rano da se pomogne biljci.

Na kraju rezimiramo: Vrt je nezamisliv bez ljetnog cvijeća! Šljunice su izvrstan ukras vrta u vrućim mjesecima i nude razne mogućnosti dizajna vanjskog prostora. Osim toga, nije teško brinuti se za ovu višegodišnju biljku. Zato stvorite uzbudljive krevete i unesite boju u ljetni vrt s prekrasnim hollyhocks!

Vjetar može oštetiti visokog šljunka

Hollyhocks briga ružičasto cvjetanje vrtno cvijeće ljeto

Duga stabljika mora podnijeti težinu cvijeća

Hollyhocks briga neobične boje vrt dizajn ideje vrt cvijeće ljeto

Bljuzgavica je posebno ukrasni vrtni cvijet

Hollyhocks njeguje lila nijansu ljetnog vrtnog cvijeća

Tlo oko izdanaka biljke mora uvijek biti rastresito

Hollyhocks se brine za obojeno vrtno cvijeće ljeti

Cvjetovi različitih vrsta šljuka imaju jedinstven šarm

hollyhocks briga za svježe vrtne ideje ljeto

Bljuzgavice nas očaraju svojim bujnim cvjetovima

Hollyhocks brine o vrtnom cvijeću ideje za dvorište

Odaberite hollyhocks u boji koja će lijepo začiniti vaš vrt

Hollyhocks njeguje prekrasnu boju vrtnog cvijeća ljeto

Hollyhock zapravo nije ruža!

Hollyhocks briga oštre boje kupuju vrtno cvijeće

Od šljunčara vrt ljeti sjaji!

Hollyhocks njeguje prekrasne svježe boje vrtnog cvijeća

Hollyhocks njeguje lijepo vrtno cvijeće ljetna boja svježine

Hollyhocks njeguje vrtni ukras u boji vrtno cvijeće

Hollyhocks se brine za ljetno vrtno cvijeće - mnoge vrste, različite boje

Hollyhocks se brine za lijepo cvijeće različitih boja