Ideje za ukrašavanje

Biljke s velikim lišćem unose limenku egzotike u stambeni prostor

Bilo u ukrasnom vrtu ili u dnevnoj sobi, biljke su uvijek pravi klasik kada je u pitanju ukras. Nijedan drugi ukras ne čini da ambijent izgleda tako živo i ništa drugo ne zrači toliko pozitivne energije kao biljke. To je i razlog zašto ljudi pridaju veliku vrijednost sobnim biljkama u svoja četiri zida. Sobne biljke s velikim zelenim lišćem nisu uvijek bile trend, no nedavno su postale popularne u mnogim modernim dizajnom interijera. Budući da biljke velikog lista izazivaju pravu senzaciju. Oni su ono nešto sigurno u svakoj dnevnoj sobi i spavaćoj sobi i uz odgovarajuću njegu možete uživati ​​u njima godinama.

Velike sobne biljke savršene su za popunjavanje nekih praznina u unutrašnjosti. Oni zaista dolaze na svoje u prostranim dnevnim prostorima. Oni su izvrstan naglasak, a istovremeno čine svaku sobu mnogo kućnijom i privlačnijom. Ono što biljke s velikim listovima čini posebno popularnima kao dekoracije soba je njihova praktična upotreba. Oni nisu samo čudni komadi nakita, već osiguravaju bolju cirkulaciju zraka. Srećom, biljke s velikim listovima nisu posebno zahtjevne. Odgovarajuća vlaga i svjetlost od velike su važnosti za ovu vrstu sobne biljke. Ovako biste mogli stvoriti svježi interijer, a da niste stručnjak za njegu biljaka. Naveli smo nekoliko sobnih biljaka s XXL listovima koje bi vas mogle impresionirati.

Biljke velikih listova vizualno začinjavaju spavaće i dnevne prostore

ideje za opremanje spavaće sobe spavaće sobe svježe ideje za uređenje

Prozorski list

Prozorski list, koji se još naziva Monstera deliciosa, ima svoje podrijetlo u Južnoj i Srednjoj Americi. Stoga nije ni čudo što ova biljka unosi tropski životni osjećaj u moderan stan. Monstera fascinira svojom dekorativnom vrijednošću i odlično privlači poglede u dnevnoj sobi, kao i u hodniku ili spavaćoj sobi.

Postoje mnoge vrste prozorskih krila koje se međusobno razlikuju, naime u pogledu lišća i rasta. Monstera može rasti uspravno, ali može izrezati i lijepu figuru kao biljka penjačica.

Biljke velikih listova popularan su način da prostoriji daju svjež izgled

velike lišće biljke monstera biljka ideje za sobne biljke

Violina smokva

Ova sobna biljka s velikim listovima poznata je i pod imenom Ficus lyrata. Budući da oblik lišća nalikuje violinama, ova biljka nosi odgovarajući naziv. Njegovo sjajno lišće, koje može narasti do 50 cm, iznimno je elegantan dodatak svakom dizajnu interijera. Violina smokva ima puno zajedničkog s gumom, jer su biljke srodnih vrsta.

Izuzetno visoke sobne biljke zadivljuju sve

krupnolisno bilje violina smokva lijep ukras sobe

Ukrasna banana

Ova sobna biljka još se naziva stablom banane i banana palmom. Njihova botanička identifikacija je Musa. Na pravom mjestu i uz odgovarajuću njegu ukrasna banana može procvjetati nakon nekoliko godina. Međutim, plodovi koji se kasnije razvijaju nisu jestivi, što se može zaključiti iz naziva same biljke.

Palma od banane vrlo je razmetljiva sobna biljka

biljke s velikim lišćem ukrasne ideje za dekoraciju banana dnevna soba

List sa strelicama

List strelice (Alocasia) ima upečatljiv izgled zbog šiljastih listova koji sjede na dugim peteljkama. U tropskim prašumama jugoistočne Azije dom je list strelice. Sve vrste ove biljke imaju upadljivo lišće s prekrasnim uzorkom i stoga funkcioniraju kao izvanredan ukras sobe. Skeletna biljka i slonovo uho popularni su. Vrh strijele može doseći impresivnu visinu.

Slonovo uho savršeno se upisuje u boemski stil života

biljke s velikim lišćem alocasia dnevna soba svježe ideje za ukrašavanje

Impozantne sobne biljke podižu sobu na drugu razinu

sobne biljke velikih listova slonovo uho ukrašavaju dnevnu sobu

Zračna palma velikog lista

Zračna palma velikog lista, znanstveno poznata kao Licuala grandis, odmah plijeni oko. Dolazi s arhipelaga Južnih mora i sa sobom donosi veliku dozu egzotike. Zračna palma velikog lista ima svijetlozeleno lišće s nazubljenim rubom i izuzetno uskim deblom. Njihova neobična ljepota ostavlja svjež, trotski osjećaj u vaša četiri zida.

Ne zaboravite redovito zalijevati zelene sustanare

biljke s velikim lišćem velike lisnate zračne palme svježe ideje za ukrase

Ukrasno lišće posebna je skupina krupnolisnih biljaka

Biljke s posebnim lišćem nazivaju se ukrasne biljke. Njihove različite boje, vene, tekstura ili oblik čine ih jedinstvenim i privlačnim. Mnoge od njih su zasjenjene biljke. Mnoge paprati također pripadaju ovoj skupini.

U svojim raznolikim kombinacijama boja, ukrasne biljke odišu jedinstvenim šarmom i stvaraju jedinstvenu atmosferu. Oni su stilski ukras sobe koji svaku sobu čini življom.

Veliko lišće u atraktivnim bojama stvara prekrasan izgled sobe

biljke s velikim lišćem proljeće sreće deco ideje dnevni boravak ured

Nema sumnje da su se egzotične biljke velikog lista etablirale kao popularne sobne biljke u našem domu. Ako želite unijeti svježi dodir u svoja četiri zida, odaberite jednu ili neke od ovih zelenih sobnih biljaka i pretvorite svoj dnevni boravak u oazu iz snova. Neka vas sljedeći primjeri dodatno inspiriraju.

Kućne biljke s velikim listovima izgledaju sjajno uz kauč u dnevnoj sobi

biljke velikog lista ficus lyrata dnevna soba

Osvježite spavaću sobu sobnom biljkom s velikim listovima

spavaće sobe s velikim lišćem ukrašavaju svježe ideje za dom

Većina sobnih biljaka ima spektakularno lišće

biljke s velikim lišćem violina smokva dnevni boravak ukrašavanje ideja

Biljke čine sobu ugodnom

biljke s velikim lišćem monstera dnevni boravak ukrašavaju ideje

Nekoliko velikih biljnih listova čini pravu džunglu

biljke velikih listova monstera sobne biljke ideje ukrašavanje ideja dnevni boravak

Biljke velikog lista rijetkost su koja impresionira i inspirira

uređenje interijera sobne biljke za njegu lako zmajevo drvo

velikolisne biljke Alocasia velike sobne biljke

biljke s velikim lišćem svježe ideje dnevnog boravka