Ideje za ukrašavanje

7 savjeta i strategija za uspješan dizajn zidova na stubištu

Tekući prijelaz između različitih prostorija u otvorenim životnim planovima već je nekoliko godina aktualno dizajnersko rješenje. Glavna prednost ovoga je osjećaj širokog izgleda. Osim toga, takva dizajnerska rješenja zrače puno otvorenosti, a time i suvremenog štiha. Najveći izazov ovdje je zadržati osjećaj ugode i domačnosti. To prije svega jamči uspješan dizajn zida na stubištu. Po našem mišljenju, najvažniji savjeti i strategije mogu se svesti na 7. Oni su navedeni i objašnjeni u nastavku.

Deblo obiteljskog stabla moglo bi biti izvrsna ideja za ukrašavanje zidnog dizajna pored stubišta

Zid sa slikama obiteljske slike stubište

Zidni dizajn kao naglašena površina

U većini slučajeva odlučujete se za naglašeni zid u otvorenom planu. Naravno da bi mogla biti na stubištu. Treba ga istaknuti u ostatku dizajna. Ovo dobro funkcionira s posebnom teksturom, skulpturalnim dizajnom ili naglašenom bojom. Također se možete odlučiti za umjetnički dizajn zidova sa slikama. Naravno, postoje i druge strategije za to, o kojima možete vidjeti ovdje.

Boja i tekstura stvaraju elegantan i suptilan naglašeni zid

Stubište s dizajnom sivih zidova

Zidni dizajn koji bolje integrira stubište u dizajn interijera

Ponekad imate sljedeći problem: stubište previše razbija jednoličnu atmosferu dizajna interijera. U tom slučaju, susjedni zidni dizajn igra važnu stratešku ulogu. To bi trebalo vizualno ujediniti dizajn stepenica i drugih elemenata interijera. Zidni dizajn zajedno zavaruje različite elemente dizajna interijera.

Zid sa slikom bio bi tipična strategija za dizajn stubišta 

Ukrašene zidne ideje stubište

Strukturiranje otvorenog životnog prostora

Mnogi stanovnici modernih kuća teže ujednačenosti otvorenog životnog plana. Drugi vole krenuti u drugom smjeru pri projektiranju: oslanjaju se na jasnu podjelu na različite zone. Stubište bi moglo biti u središtu funkcionalnog prostora u kući. U ovom slučaju, zidni dizajn iza njega mogao bi vizualno pridonijeti odvajanju od toga. Za to bi trebao biti u skladu s ostatkom namještaja i ukrasa u odgovarajućim stambenim prostorima, vizualno i estetski.

S ovim zidnim dizajnom razmišljalo se i o ukrasu i o sigurnosti 

Moderne ideje ukrašavanja zidne ideje stubište

Zidni dizajn kao zid sa slikom

Kao što možete vidjeti iz naših primjera, slikovni zid vrlo je uobičajena strategija za naglašene površine na stubištu. Na vama je da li ćete ih dizajnirati apstraktnim umjetničkim djelima ili obiteljskim fotografijama. Iznad svega, okviri i raspored osiguravaju da je ovaj zid stilski usklađen s ostatkom dizajna. U suvremenim minimalističkim kućama velika apstraktna slika mogla bi napraviti zidni dizajn. Odlučite li se za vintage ili klasični stil života, mogli biste distribuirati nekoliko obiteljskih slika u sjajnim okvirima pored stepenica.

Napravite zelenu zonu od dizajna zida na stubištu!

Suvremene ideje za stubište

Učinite stubište zelenom zonom svog stana

Umjesto da rasprostrijete sobne biljke po cijelom stanu ili kući, mogli biste okupiti veći broj njih u određenoj zoni. Kao prvo, to je prilično zgodno za njegovanje. Ne morate hodati po cijelom stanu da biste ga oplodili i zalijevali. Osim toga, takva strategija izgleda osobito moderno sa čisto vizualnog gledišta. Biljke tvore vlastitu zonu i stoga služe kao naglasak u prostoriji. Zbog toga se čini strukturiranijim i individualnijim.

Često se odlučujete za umjetnički dizajn zidova u skladu s vlastitim dizajnom interijera

Moderne zidne ideje za stubište

Više svijetla

Rasvjeta predstavlja veliki izazov za otvorene Wuhn planove. Tipičan problem u takvim prostorijama je ravnomjerno širenje svjetlosti. Nadalje, neka područja često ostaju tamna cijelo vrijeme. Ovaj nedostatak mogli biste ispraviti zidnom dekoracijom. Zrcalni efekti mogli bi širiti svjetlost u unutrašnjosti na takav način da sve izgleda svjetlije i stoga ugodnije. Osim toga, tamo bi se mogla ugraditi sjajna ugrađena ili viseća svjetla. Na ovaj način kombinirate ukras i korisnu funkcionalnost.

Ovdje je zid teksturom istaknut od ostatka dizajna

Trendovska tekstura - zidna dekoracija stubišta

Dodatna sigurnost

Zidni dizajn također bi mogao poslužiti za dodatnu sigurnost. Ograde se mogu pričvrstiti na obje strane stepenica. Naravno, ovo bi također moglo biti dizajnirano u originalnom stilu. Na taj način služili bi sigurnosti i istodobno pokazivali izvorni dekorativni efekt. U tom pogledu bi mogla biti od velike pomoći i ugrađena rasvjeta.

Zidni dizajn u stubištu mogao bi kombinirati različite elemente unutarnjeg uređenja

Moderno suvremeno stubište

Ovdje možete vidjeti kako dizajn zida u stubištu može odvojiti druga stambena područja

Stubište - izvrsna ideja izrađena od drveta

S takvim izvornim uzorcima mogli biste stvoriti naglašeni zid na industrijskom stubištu

Stubište - izvrsni uzorci na stubištu

Stubišne apstraktne slike

Dekorativna ograda za stubište

Stubište - super moderan zid sa slikom

Zeleni dizajn zida na stubištu vrlo je popularna strategija ukrašavanja

Stubište - dizajn zelenog zida - saksije

Stubište - integrirane ideje za zidne rasvjete

Stubište moderne tapete sjajne ideje

Ideje za zidne stepenice

Moderna rasvjeta popularna je strategija dizajna

Stubište - izvrsna rasvjeta za zid

Stepenišne velike skulpture

Stubište - sjajne zidne ideje izrađene od drveta

Možete napraviti veliki naglasak od zida na stubištu

Stubište Napravite sjajno stubište

Stubišta viseća svjetla drveni zid

Zidni dizajn stubišta može imati i funkcionalnu i dekorativnu ulogu 

Stubište -moderne ideje za slike

Divne ideje o stepenicama slike stubišta