Ideje za božićne ukrase

Kupnja božićnog drvca: što biste trebali uzeti u obzir pri odabiru?

čarobno ukrašeno božićno drvce crveno i zlatno

Božić je danas teško zamisliti bez svečano ukrašenog božićnog drvca. Zato je odabir i kupnja stabla najvažniji dio Adventa i priprema za veliki dan. No, postoji nekoliko važnih značajki koje treba uzeti u obzir pri kupnji božićnih drvca. Ako želite saznati više o tome, došli ste na pravo mjesto! U ovom članku nudimo vam nekoliko korisnih savjeta, kao i informacije o različitim vrstama božićnih drvca koje možete birati. Zabavite se čitajući!

Kupnja božićnih drvca: koje vrste postoje?

Božićna drvca kupuju praktične savjete

Božićna drvca kupuju različite vrste drveća

Božićna drvca kupuju kreativne ideje za Božić

čarobno ukrašeno božićno drvce crveno i zlatno

Božićno drvce, ukrašeno u crveno -bijeloj boji

Maleno božićno drvce umjetnički ukrašeno

visoko božićno drvce jednostavno ukrašeno

otmjeno božićno drvce u ombre efektu na plaži

svečano ukrašeno božićno drvce čarobni izgled

Božićno drvce izvorni zlatni ukrasi

Kupujte božićna drvca

Božićno drvce svečano ukrašeno, tradicionalnog izgleda

Kupnja božićnih drvca zapravo nije lak zadatak jer imate vrlo širok izbor. Različite vrste drveća uzgajaju se na velikim nasadima. U dobi od tri godine stablo se sadi u polje i nakon između 5 i 10 godina intenzivne njege konačno se može prodati. Naravno, pojedine se sorte međusobno razlikuju po svojim karakterističnim obilježjima. Nordmann jela nedavno je postala vrlo popularna jer je dugotrajna i lijepa. Srebrna jela impresionira lijepim oblikom rasta i mekim iglicama. Rasprostranjena je i plava smreka koja svojom tipično zeleno-plavom bojom i ugodnim mirisom koji se širi u prostoriji može stvoriti ugodnu i svečanu atmosferu. Crvena smreka također miriše na šumu i nešto je manja u usporedbi s drugim sortama, ali može držati puno manje. Sve ove vrste drveća lako su zapaljive, stoga morate biti oprezni – pogotovo ako svoju jelku želite ukrasiti tradicionalnim svijećama.

Kupnja božićnih drvca – korisni savjeti

Božićno drvce kupite elegantan plavi nakit

kreativne ideje za ukrašavanje božićne jelke u vrtu

Božićno drvce ukrašeno zlatnom bojom

Božićno drvce, ukrašeno velikim crvenim i zlatnim kuglicama božićnog drvca

Božićno drvce stilski ukrašeno srebrnim nakitom

Kupite božićna drvca kako biste stvorili svečanu atmosferu kod kuće

Svečano ukrašeno božićno drvce

Božićno drvce zlatni ukras

Božićno drvce tradicionalnog izgleda

Kupite i ukrasite božićno drvce

Božićno drvce stilski uređena dnevna soba

malo božićno drvce ukrašeno pravim svijećama

Prije festivala tradicionalno se organiziraju posebne tržnice na kojima se mogu kupiti gore spomenuta božićna drvca. Ako više volite dugotrajnu sortu – poput jele Nordmann – drvo možete kupiti do deset dana prije Božića. No ako vam se najviše sviđa crvena smreka, svoje božićno drvce morate donijeti najranije tjedan dana prije festivala. Također biste trebali pronaći hladno i suho mjesto gdje se drvo može pohraniti. Jelu možete staviti i u veliku posudu za cvijeće i redovito je zalijevati kako bi izgledala svježa. Mjesto božićnog drvca u prostoriji od velike je važnosti – ovisi o tome koliko će trajati. Da se ne biste brzo osušili, trebate ga postaviti što dalje od kamina, grijača, prozora i vrata.

Umjetna jela kao ekološki prihvatljiva alternativa

Božićno drvce od plastike

umjetno božićno drvce ukrašeno pravim svijećama

umjetna jela bijela plava i zlatna kuglica

bijelo božićno drvce plastične srebrne kuglice za božićno drvce

umjetno božićno drvce u bijeloj boji

malo plastično božićno drvce

Božićno drvce od plastike kupiti originalni bijeli nakit

Božićna drvca kupuju bijelu jelu od plastike

otmjeno božićno drvce umjetno ljubičasto

Umjetne jele dobra su alternativa prirodnom božićnom drvcu. Mnogo je lakše kupiti ovu vrstu božićnog drvca jer nije potrebno obratiti pozornost na najvažnije karakteristike određene sorte ili osigurati da drvce izgleda svježe. Većina današnjih umjetnih jelki napravljena je tako da se teško razlikuju od pravih. Ova je varijanta također ekološki prihvatljiva, jer stablo ne završava u dimnjaku, a istovremeno možete uštedjeti novac, jer nije potrebno svake godine tražiti novo božićno drvce – također može uštedjeti puno vremena . Nadalje, s umjetnom jelom nije potrebno stalno se boriti s padajućim iglicama, a također se štede i godišnji transportni troškovi. Što se tiče sigurnosti, umjetna stabla su također bolja opcija – u usporedbi sa pravim, vrlo su stabilna i otporna na plamen.

Božićno drvce u loncu

Božićna drvca kupuju božićno drvce u košari

Božićna drvca kupuju božićno drvce u loncu

živo božićno drvce lonac s bijelim nakitom

Stilski ukrašeno božićno drvce u loncu

Božićno drvce stilski ukrašeno u loncu

Božićno drvce u loncu ukrašeno filcom u crvenoj i bijeloj boji

Stilski ukrašeno božićno drvce u loncu

Ovdje možete pronaći primjere i korisne savjete za božićno drvce u loncu. Za one kojima nedostaje svježi miris prirodnog stabla, a istodobno žele biti ekološki prihvatljivi pri odabiru, postoji i treća opcija – božićno drvce u loncu. Posebno je pametna i praktična odluka kupiti malo božićno drvce u loncu. Na ovaj način možete ukrasiti stablo nekoliko godina i na kraju – kad postane dovoljno veliko – posaditi ga u vrt. Na ovaj način ne samo da štitite prirodu, već i štedite mnogo novca.

Želimo vam sretan Božić i puno zabave u kićenju božićnog drvca!