hivatal

Tökéletes ergonómia a munkahelyen – ezzel az öt tippel megvédi a hátát és a szemét

Napjainkban életünk nagy részét ülve töltjük. A munkahelyen, az autóban, a televízió előtt, az asztalnál … az ülő helyzet mindenütt jelen van, és valójában teljesen természetesnek tekinthető. Az embereket azonban nem arra tervezték, hogy nyugodtan üljenek és álljanak, hanem mozgásra és fejlődésre. Ezért a pangó ülő helyzet hosszú távon negatív hatást gyakorol a testre és a lélekre, és különféle panaszokhoz vezet, mint például hát- és fejfájás, izomfeszültség, látászavarok és koncentrációhiány.

az ergonómia hiánya a munkahelyen hátfájást okoz

Nem hiába válik a munkahelyi ergonómia egyre fontosabbá, és azt a munkavédelmi törvény konkrét irányelvei szabályozzák. Úgynevezett megelőző munkahelyi egészségvédelemnek és biztonságnak tekintik, amelynek célja az optimális, ártalmatlan munkakörülmények biztosítása az alkalmazottak számára. Az egyik tökéletes ergodinamikáról beszél munka közben, ami olyasmit jelent, mint a nagyobb dinamika lehetővé tétele a munkahelyen. Az alábbiakban öt fontos tippet talál, amelyek alapvető fontosságúak az ergonómikus munkához, különösen, ha a VDU munkaállomásról van szó. Olvassa el figyelmesen őket, és ellenőrizze, hogy mi a helyes vagy rossz a saját munkahelyén. Ne hagyja a véletlenre a tökéletes ergonómiát a munkahelyen, mert a fenntartható jóléte és az optimális teljesítmény attól függ.

1. Tipp: Az ergonómia a megfelelő irodai székkel kezdődik

A foglalkozás -orvosok és gyógytornászok egyre többet beszélnek a dinamikus ülésről. Valójában különböző eszközökkel és viselkedésmódokkal alakíthatja át a merev ülést dinamikusabb állapotba. Ez azt jelenti, hogy tudatosan biztosítva van, hogy a test rendszeresen megváltoztassa a beállítást. Az ergonomikus irodai szék az egyik legfontosabb segédeszköz, és az alapvető irodai berendezések nélkülözhetetlen része. Ez lehetőséget kínál arra, hogy egyenesen üljön, de újra és újra előre vagy hátra is hajoljon. Fontos, hogy az irodai szék állítható magasságú üléssel, háttámlával és kartámasszal rendelkezzen. Az úgynevezett derékpárnának, a háttámla kidudorodásának pontosan az övvonalán kell lennie, és nem felette. A hát még jobban ellazul, a csigolyaközi lemezek enyhülnek és az izomfeszültség nagymértékben megelőzhető. A hüvelykujjszabály szerint a lábaknak teljesen a padlón kell lenniük, a combok és a combok 90 ° -os szöget zárnak be..

tippek a legjobb ergonómia érdekében a munkahelyen

2. tipp: állítható magasságú asztal a nagyobb rugalmasság érdekében

Az íróasztal nem kevésbé fontos a munkahelyi optimális ergonómia szempontjából. A jogszabályoknak megfelelően ennek legalább 160 x 80 cm -es munkafelülettel kell rendelkeznie. Az alábbiakban minden polcnak tekinthető, és nem tökéletes a munkához. A fényes, fényvisszaverő fényezések kedvezőtlenek. Bízzon az asztal egyenes éleiben és a matt felületekben. Az ergonomikus asztalnak mindenképpen állítható magasságúnak kell lennie. Ideálisak az elektromosan állítható magasságú asztalok, például ez speciális beállítóknál. Ez azt jelenti, hogy mindig beállíthatja a munkavégzéshez szükséges magasságot, és az ülő munkaállomást egy gombnyomással álló állássá alakíthatja. Ez további ébresztő hatást eredményez, és ügyesen kiegészíti a dinamikus ülést.

ergonómia a munkahelyi állítható magasságú asztaloknál

3. Tipp: Állítsa be megfelelően a képernyőt

Egy jó képernyőnek legalább 24 -nek kell lennie" nagy, valamint forgatható és állítható magasságú. Ez szükség szerint elhelyezhető úgy, hogy a felső széle a szemmagasságban legyen. A képernyőre nézve a fejet kissé le kell engedni. A szem és a monitor közötti távolság nem lehet kevesebb, mint 50-70 cm. Kerülni kell a képernyő és a környezeti fény közötti túl nagy kontrasztot, valamint a sok fényvisszaverő fényt a monitor felületén. Az is fontos, hogy a billentyűzet egy vonalban legyen a képernyővel, hogy a szemek és a nyaki gerinc ne legyenek szükségtelenül megerőltetve.

Helyesen állítsa be az ergonómiát a munkahelyi képernyőn

4. Tipp: Ügyeljen a fényre, a zajra és a páratartalomra

A fényviszonyok nemcsak otthon játszanak döntő szerepet, hanem a munkahelyi ergonómia szempontjából is. A vakító, zavaró fény óriási hatással lehet a közérzetre és ennek következtében a teljesítményre, különösen akkor, ha képernyő előtt dolgozik. Ezért javasoljuk a közvetett, egyenletes fényt. A fény oldalirányú beesése nappal is optimális. Ez azt jelenti, hogy az ablaknak mindig a munkavállaló oldalán kell lennie. A zajszint nem haladhatja meg az 55 db -ot, hogy ne zavarja a munkafolyamatot. A tökéletes páratartalomnak pedig 40-60%között kell lennie a helyiségben. A kényelmes hőmérséklet 20 és 22 ° C között bizonyult a legjobbnak az irodai koncentrált és hatékony munkavégzéshez. Nem szabad megfeledkezni az oxigénellátásról, és rendszeresen szellőztesse ki a helyiségeket körülbelül 5 percig.

optimális ergonómia a munkahelyen a jó irodai berendezéseknek köszönhetően

5. tipp: Vigyen nagyobb mozgást az irodai mindennapokba

A munkahelyi ergonómia kétségkívül magában foglalja a személyes felelősséget és a figyelmes viselkedést. Valójában váljon aktívvá, és tartson rendszeres szüneteket, amelyek pozitív hatással vannak a munka hatékonyságára és a fizikai erőnlétre. A szakértők esküsznek az úgynevezett “40-15-5 szabályra”. Ez azt jelenti: üljön dinamikusan 40 percig munka közben, töltsön 15 percet állva és mozogjon 5 percig. Az elején mindenképpen fegyelemre van szüksége ahhoz, hogy tudatosan megszokja. De ez mindenképpen ezerszer megtérül utána.

tökéletes ergonómia a munkahelyen

Következtetés:

A megfelelő ergonómia a munkahelyen elengedhetetlen minden alkalmazott testi és lelki egészségéhez. A munkáltatók nemcsak törvényileg kötelesek erre, hanem maguk is részesülnek ebből. Mert az egészséges és elégedett munkavállalók a fenntartható üzleti siker egyik legfontosabb előfeltételei. Ezért ügyeljen az ergonomikus irodai székekre, az állítható magasságú asztalokra és a kiváló minőségű képernyőkre. Üljön dinamikusan, rendszeresen keljen fel, és tegyen néhány lépést a kávéfőzőhöz vagy a fénymásolóhoz. Biztosítson optimális fény- és zajviszonyokat, és két óránként szellőztessen kb. 5 percig, hogy a helyiség levegője elegendő oxigénnel legyen ellátva. Ahogy az életben gyakran előfordul, a jó egyensúly elengedhetetlen itt a munkaterületen, és soha nem szabad elhanyagolni.

  állítható magasságú asztalok a tökéletes ergonómia érdekében a munkahelyen