hivatal

Otthon és az irodában dolgozva – hogyan vannak kialakítva a szobák és a bútorok

Egyre többen dolgoznak otthonról. A saját otthonában nem olyan könnyű megtalálni a koncentrációt elősegítő környezetet. Annak érdekében, hogy jó munkahelye legyen, amely megkönnyíti a munkát, a szoba kialakításakor figyelni kell néhány szempontra. Azonban nincs ez másként, ha az vagy irodahelyiséget bérel és ezt be kell állítani. 

Az otthoni irodában való munkavégzés kontra az irodában

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Otthoni irodában dolgozik

Bárki, aki az otthoni irodában dolgozik, a legjobban működő módon állítsa be a munkahelyet. Ideális esetben az embernek saját tere van a munkához. Ez biztosítja, hogy a munkán kívüli gondolatok csak a munkaterületen kívül merüljenek fel. Saját lakása gyorsan zavaró lehet, például ha a háztartást még nem dobták ki, vagy más családtagok otthon vannak munkaidőben. Nem mindenkinek van lehetősége saját dolgozószobát létrehozni. Ilyen esetben továbbra is legyen állandó hely, amelyen csak dolgoznak. Talán egy íróasztal a nappali sarkában, ami csak a munkához való. Azok, akik dolgoznak, esznek, beszélgetnek a családdal és játszanak az ebédlőben, nehezen tudnak koncentrálni a munkafeladataikra.

Otthoni iroda vs. irodai munkavégzés - Hogyan vannak kialakítva a szobák és a bútorok 2

Saját dolgozószobáját egyszerűen be kell rendezni. Íróasztal, tárolóhely, irodai szék és talán egy -két üzem. A bútorokat a legjobban egységesnek és lágy színűnek kell kialakítani. A fából készült bútorok vagy a fehér lakkozott belső tér még jobb. 

A szervezett munkahely fél siker. Bárki, aki letörli az íróasztalát, és röviddel a munka megkezdése előtt szétrepíti a dokumentumokat, jól érzi magát, és jobban tud koncentrálni munka közben.

Otthoni iroda vs. irodai munkavégzés - Hogyan vannak kialakítva a szobák és a bútorok 4

Stílusos az irodaházban 

Míg az otthoni irodában a berendezési lehetőségek korlátozottak, egy nagy irodaterületet teljesen fel kell újítani, amint egy cég beköltözik. Mielőtt bármilyen bútort egyszerűen megrendelne, a belső teret teljesen át kell gondolni. Az is fontos, hogy a bútorok illeszkedjenek a bérleti helyhez. Amint világos, hogy melyik irodaházba költözik egy cég, tervet lehet készíteni az ésszerű berendezésre. Meg kell vitatni az építkezést. Ha sok ablak van, előfordulhat, hogy a terjedelmes bútorok nem a megfelelő választás. Megakadályozzák a természetes fénybeesést, és összhangban dolgoznak az irodaterülettel.

Otthoni iroda vs. irodai munkavégzés - Hogyan vannak kialakítva a szobák és a bútorok 6

A cég identitását is figyelembe kell venni a bútorok kiválasztásakor. Ez különböző tényezőkből áll, mint például az ipar, a célcsoport, a csúcstervezés, de természetesen az irodakomplexum megjelenése is. A munkavállalóknak egyéni irodákban kell dolgozniuk, vagy van nyitott terű iroda vagy egyetlen részleg irodája? Összejöhetnek az alkalmazottak a tárgyalótermekben, és új ötleteket dolgozhatnak ki ott?? 

A modern irodaházaknak mindenképpen lehetővé kell tenniük az alkalmazottaknak, hogy állva dolgozzanak. Ezenkívül jó, ha külön helyiségek vannak a szünetekre. Ezek nem lehetnek a munkahelyek közelében, és szabadidős célokra használhatók. Kényelmes ülések, harapnivaló lehetőségével.

Otthoni iroda vs. irodai munkavégzés - Hogyan vannak kialakítva a szobák és a bútorok 5

Az iroda felállításakor világos vonalat követni jó döntés. Ha minden rendben van, az alkalmazottak kevésbé valószínű, hogy elvonják a figyelmüket, és jobban tudnak koncentrálni. Ezenkívül az egységes bútorok professzionálisnak tűnnek, így erősödik a bizalom az irodába érkező ügyfelek iránt. Egy másik szempont, hogy a beállításkor a minőségre kell összpontosítani. A létesítményt sok éven át minden nap használják. Az olcsó bútorok gyorsan elhasználódnak és csökkenti a motivációt. Jobb összeszedni egy halom pénzt, és több évig, vagy akár évtizedekig foglalkozni a berendezési kérdéssel, mint újra és újra vásárolni. Ez javítja az ügyfelek benyomását is a vállalatról. 

Mint látható, az iroda felállítását nem szabad félvállról venni. Szánjon időt a tervezésre, és ez kifizetődik.

Otthoni iroda vs. irodai munkavégzés - Hogyan vannak kialakítva a szobák és a bútorok 1