hivatal

Kábelek elrejtése – kreatív módszerek a kábelek rendetlenségének megelőzésére

kábelek elrejtése elosztócsík kerülje a kábel rendetlenségét

Rejtse el a kábeleket, és szelídítse meg a kábeleket az asztalnál

Az okostelefonok, táblagépek, laptopok és mindenekelőtt a vezeték nélküli internet korában egy dolog még mindig gondot okoz: az asztal alatt vagy az asztalon lévő kusza kábelek. Bár a legtöbb eszköz vezeték nélkül működik, még mindig szükség van egy töltésre.

Ha laptop helyett asztali számítógéppel is rendelkezik, általában több kábellel kell megküzdenie – monitor, egér, billentyűzet, külső merevlemez, webkamera és mikrofon csatlakoztatása szükséges. Az egér és a billentyűzet is vezeték nélküli, de a többi tartozék nem. Az eredmény egy viszonylag nagy kábelek gubanca az asztal alatt vagy az asztalon, ami megzavarja a tanulmány rendezett hangulatát. Az irodákban gyakran kábelcsatornák vannak a padlón, amelyekben eltűnnek – de ez a telepítés általában túl drága az otthoni szobához. Vannak sokkal kreatívabb változatok is, amelyekkel eltüntetheti a laza kábeleket.

A kábelek kusza elkerülhetetlen az asztal alatt, ha a túrát nem megfelelően tervezikKábelek elrejtése A kábelek rendetlensége a munkahelyen

Ellenőrizze a kábelek hosszát – rövidebb változat is lehetséges?

A kábel rendetlenségének kezeléséhez jó kezdet a kábelhossz optimalizálása. Semmi esetre sem szabad egyszerűen levágni valamit – ebben az esetben a kábel elszakadna. Inkább azt kell ellenőrizni, hogy a monitor és az aljzat közötti kábelnek valóban két méter hosszúnak kell -e lennie, vagy elég egy méter. Ugyanez vonatkozik a többi csatlakozóra is – minél rövidebbek a kábelek, annál kevésbé kell összekuszálni a kábeleket. Használhatja a Kábel konfigurátor Egyszerűen tájékozódjon az ersatzteile-24.com oldalon. Ha ez megtörtént, akkor azzal a feladattal kell szembenéznie, hogy a kábeleket úgy rejtse el, hogy ne csavarodjanak össze. Ezenkívül figyelembe kell venni azt a hulladékhőt, amelyet a dugaszoló dugaszok leadhatnak. Ezért tanácsos olyan típusú tárolót találni, amely megfelelően szellőzik.

Kábelek, amelyek szépen el vannak vezetve az aljzatszalagtól – ez általában csak kábelcsatornákkal vagy kábeltartókkal lehetséges

kábelek elrejtése elektromos szalag praktikus dekorációs ötletek

Doboz a kábelekhez

A weboldalon imgriff.com a szerző bemutatja a kábel rendetlenségének jó változatát: az aljzatcsíkok és a kábelek eltűnnek egy dobozban, amelyet az asztalra helyeznek. A szükséges kábelek rendezett módon vezetnek ki ebből. A hátrány itt az, hogy a kábel csatlakoztatásához vagy leválasztásához mindig bele kell nyúlnia a dobozba – ez hosszú távon bosszantó lehet. Valószínűleg jobb megoldás az, ha a mindig használt kábeleket keskeny, hosszúkás dobozba helyezzük a tápegységek és a számítógép vagy laptop közé. Valami olyasmi, mint az itt leírtak, csak az, hogy egy tekercs WC -papír valószínűleg nem lesz elég. Függetlenül attól, hogy melyik dobozt választja, határozottan szabadon festheti vagy ragaszthatja matricákkal, hogy fokozza a dekoratív jelleget. Ez a doboz tehát nem csak a kusza kábelek rendszerezésében segíthet, de szép kiegészítője lehet a munkaterületnek is.

Kábeltartó a kábelcsomóhoz

Lehetőség van arra, hogy a kábeleket kábeltartókkal nagyon könnyen el lehessen válogatni. A dolgozószobában nem kap új dekorációt, de határozottan megelőzheti a kábelek rendetlenségét: a kábelek mindig a helyükön maradnak. Ezáltal a munkahely rendezettnek tűnik, ami a cselekvés valódi lényege. Ha a kábelek egyébként az asztal alatt vagy mögött vannak elrejtve, ez az eljárás általában elegendő.

A kábeleket szépen el lehet rendezni a kábeltartók segítségével – vagy műalkotásként a falra lehet helyezni

kábelek elrejtése kábeltartó kreatív diy ötletek

Botorkáljon egy műalkotást a kábelekből

Igaz, ehhez túl hosszú kábelekre van szüksége, nem pedig a rövidekre, amelyeket szépen el lehet helyezni. Lehetősége van azonban arra, hogy a kapcsolatok segítségével egy műalkotást a saját falához vigyen – a mottóhoz híven: Amit nem lehet elrejteni, azt a lehető legjobban bemutatják. A kábelek a falhoz rögzíthetők levél alakú kábelkapcsokkal. Alatt heim.de leírja, hogyan lehet falfestményeket készíteni. Meg kell azonban jegyezni, hogy ez viszonylag időigényes. A kábelek cseréje szintén nem könnyű7 – ez tönkreteszi a képet a falon. Ez azt jelenti, hogy csak olyan kábelek használhatók, amelyekre a szobában állandóan szükség van – többnyire ezek csak a monitor, a nyomtató, a mikrofon és a webkamera csatlakozásai. Ezért előzetesen alaposan mérlegelje, hogy megéri -e ezt a fáradságot néhány kábel, különösen azért, mert más megoldást kell találni a többiekre.

Képek:

1. ábra: © Inga Nielsen – Fotolia.com

2. ábra: © B. Wylezich – Fotolia.com

3. ábra: pixabay.com © geralt CC0 1.0