hivatal

Az otthon beállítása távmunkára – tippek a produktív otthoni irodához

A Covid-19 világjárvány idején a távmunka, más néven otthoni iroda új valósággá vált sok ember számára szerte a világon. A piacon található modern technológiák és innovációk segítettek emberek millióinak abban, hogy ne veszítsék el munkájukat. Míg a koronavírus terjedése előtt viszonylag kicsi volt az otthon dolgozók aránya, mára jelentősen megnőtt a számuk.

A távmunka rugalmasságot, koncentrációt és a mindennapi élet hatékony megszervezésének képességét igényli új körülmények között. Sok ember számára azonban ez nehezebb feladat, mint első pillantásra tűnik. Ezért összegyűjtöttünk néhány praktikus tippet a mai cikkben, amelyek segítenek abban, hogy az otthoni munkavégzés könnyebb, élvezetesebb és produktívabb legyen.

Az otthon felszerelése távmunkához - tippek az otthoni irodai laptop pc asztalának megszervezéséhez

Hozzon létre egy speciális helyet otthon, amelyet csak távmunkának szentelnek

A legtöbb ember megszokta, hogy különböző helyeken él és dolgozik. Valójában ez olyan mélyen gyökerezik a pszichénkben, hogy a világ, amelyben élünk, és a munka világa kombinációja néha igazi kihívást jelent.

Ahhoz, hogy a napi feladatokat sikeresen végre lehessen hajtani, először megfelelő munkakörnyezetet kell létrehoznia.

A legjobb az egészben, ha felállítunk egy kis szobát távmunka céljából, és csak akkor lépünk be, ha dolgozni kell, vagy persze takarítani. Ha ez nem lehetséges, és például az ebédlőben kell dolgoznia, akkor használja a konyhaasztal egyik sarkát, hogy csak dolgozzon és üljön máshol étkezés közben.

Az otthon felszerelése távmunkára - tippek a produktív otthoni irodai otthoni irodai beállításhoz

Ezek nem csak díszes rituálék. Ily módon fokozatosan kialakít egy szokást, amely hasonló az irodába való be- és kilépéshez. Aztán mire távmunkába jár, tudat alatt ennek megfelelően alkalmazkodik, és sokkal kevésbé lesz zavaró.

Talán sokan most azon gondolkodnak, hogy a hálószobát otthoni irodává alakítják át. Végül is ez gyakran minden otthon legcsendesebb és legbékésebb szobája. De téved, amikor ezt a döntést hozza. A hálószobát kizárólag alvásra és pihenésre szabad használni. Ha ott dolgozik, fennáll annak a kockázata, hogy megszakítja az eszméletlen kapcsolatot a hálószobával, mint pihenőhellyel. Idővel ez súlyos álmatlansághoz vezethet, ami viszont befolyásolja a hangulatát és a munka minőségét.

Otthona felszerelése távmunkához - tippek a produktív otthoni iroda nappalijához, amely kibővíti otthoni irodáját

Válasszon kényelmes irodai széket és asztalt

A megfelelő munkaterület mellett feltétlenül szüksége van egy megfelelő irodai székre és számítógépes asztalra, amelyek megtámasztják az egész testet, és lehetővé teszik, hogy ergonómiailag helyes helyzetben üljön. Végül is a legtöbben legalább 8 órát ülünk.

Ha jelenleg nincsenek anyagi erőforrásai, vagy egyszerűen nincs elegendő tere ahhoz, hogy felszerelje magát ezzel a két távmunkával kapcsolatos alapvető dologgal, akkor az irodai szék mindenképpen az Ön prioritása. Ha nincs irodai asztala, akkor mindig kényelmesen használhatja a konyhaasztalt. Természetesen ez nem vonatkozik a székre.

Válasszon olyan modellt, amelynek magassága fogantyúval könnyen állítható, és magas háttámlával rendelkezik. Ha az irodai széknek karfája van, győződjön meg arról, hogy az alátámasztja a könyökét és az alkarját. Képesnek kell lennie arra, hogy kényelmesen üljön benne egész nap fájdalom, merevség vagy egyéb kellemetlenség nélkül.

A legegyszerűbb módja annak ergonomikus irodai székek A tesztelés az online rendelés. Ha egy modell az első néhány napban kivitelezhetetlennek vagy kényelmetlennek bizonyul, könnyen visszahelyezheti és kicserélheti egy másikra.

Az otthon felszerelése távmunkára - tippek a produktív otthoni irodai otthoni iroda fehér szürkés berendezéséhez

Tartson rendszeres aktív szüneteket

A hosszú ideig mozdulatlan ülés biztos módja annak, hogy fáradtnak és merevnek érezze magát minden munkanap után. Még egy ergonomikus irodai szék sem mentheti meg ettől. Napközben kell rendszeres szünetek betét, amelynek során feláll a helyéről és mozog.

Így nem csak a fájdalmat lehet megelőzni. Ön is felfrissíti magát, és ad egy jó erőfokozót a következő feladatokhoz. Ha elfelejti 30-40 percenként felkelni, akkor az okostelefonon lévő alkalmazással vagy ébresztővel is emlékeztetheti a beállított időközönként.

A távmunka nem múló tendencia, amely pillanatok alatt eltűnik a Covid-19 járvány után. Inkább a munka világának jövőjét képviseli, és a legtöbb tárt karral üdvözli. Tehát itt az ideje, hogy otthonainkat alkalmassá tegyük rá.

Az otthon felszerelése távmunkához - tippek egy produktív otthoni irodai otthoni irodához kutyával