hivatal

Az iroda berendezése – ez számít!

Az irodában való munkavégzés néhány évvel ezelőtt még abszolút álommunka volt, de sokan érezzük a negatív hatásokat. A hosszú ideig tartó ülés és a nem vonzó berendezések megterhelik a testet és a lelket. De csak néhány egyszerű lépés szükséges ahhoz, hogy az iroda szép és egészséges legyen. Íme tippjeink.

Állítsa be az irodát és dolgozzon egyszerűen

irodaberendezés irodabútorozási ötletek

Az iroda „kemény készségei”: a berendezés

Különösen azoknak, akik napi több órán keresztül nem ergonomikus testtartásban ülnek, előbb-utóbb hátfájással kell megküzdeniük; legrosszabb esetben az egészsége maradandóan megsérül. Az állítható asztalok, amelyek minden munkavállaló számára beállíthatók, fontos alapját képezik az egészséges munkának. Az asztalnál lévő minden fontos eszköznek könnyen elérhető helyen kell lennie. Sok alkalmazott élvezi, hogy lábát lábtartóra teheti. Ez igazi megkönnyebbülés, különösen a kisemberek számára. A megfelelő székek, például a https://buerostuhlshop.tv könnyen megrendelhető online. Az irodai székeknek meg kell felelniük a legújabb ergonómiai megállapításoknak, és ideálisak az egyes alkalmazottakra szabva. Vannak olyan kisméretű üléspárnák is, amelyek például nagymértékben enyhítik a farokcsontot. Ezeket a cég biztosíthatja, így nem mindenkinek kell hoznia a sajátját.

Ha valami jót akarsz tenni az alkalmazottaidért, mozgasd őket – nem csak lelkileg. Ezt a speciális irodai székek és az állóasztalok használata teszi lehetővé. Egy vagy több kanapé, babzsák vagy más kényelmes ülőbútor az irodában, feltéve, hogy van elég hely, kényelmesen ülni, és enyhíti a hátat és az ízületeket. Ha lehetősége van rá, létrehozhat egy kis fitneszteremet, és elindíthatja alkalmazottait. Ez tartja őket fittnek és egészségesnek, ami természetesen a vállalatnak is előnyös. Senki ne üljön egyszerre 45 percnél tovább, de mindig álljon fel és sétáljon egy kicsit. A megfelelő emlékeztető megjeleníthető a képernyőn.

irodabútor irodabútor ötletek irodabútor

Az iroda „puha készségei”: a légkör

Nem csak az alkalmazottak rendelkezhetnek puha készségekkel, ez vonatkozik az irodákra is. A mobiltelefonnal ellentétben ezek olyan körülmények, amelyek befolyásolják a légkört.

Színek: Aki napról napra néz egy szürke partíciót, annak valamikor depressziósnak kell lennie. A színek hatással vannak a lélekre, és ez a tudás könnyen megvalósítható bármilyen méretű irodában. Természetesen nem szabad az egész nyitott terű irodát élénkpirosra festeni, csak azért, mert ez egy stimuláló szín. A fal színének finomnak kell lennie, de nem sterilnek fehérben vagy nyomasztónak szürkében, és fel lehet oldani színes kiegészítőkkel vagy színes csíkkal. Egy kis irodában egy egész fal is festhető egy bizonyos színre. A színkoncepciónak meg kell felelnie a vállalatnak, és ezáltal megkönnyítheti az azonosítást.

Növények: A növények nemcsak szépek, hanem javítják a levegő minőségét, javítják a közérzetet és még a termelékenységet is. Természetesen kell valaki, aki gondoskodik a zöld „alkalmazottakról”, de vannak egészen igénytelenek is Irodai üzemek, amelyek mindazonáltal minden pozitív tulajdonságot egyesítenek. De gyorsan megbocsátanak, ha elfelejti öntözni őket, és nem kell fáradságosan nyírni. Egy nagy irodában érdemes lehet óvodát felvenni a növények ellátására és gondozására. Különösen nagy példányok vannak a repertoárjukban, és egyfajta “bérleti szerződés” útján adják át őket. Ha a növények már nem szépek, kicserélik őket. A vállalatok előszeretettel használják ezt a szolgáltatást rangos bejárati vagy konferenciateremükhöz, de az irodában dolgozók is kellemes légkört érdemelnek.

világítás: A megfelelő fény az egyik legfontosabb tényező az irodában. Élénkítő hatása lehet, olyan hatás, amely a kék fény magas arányából adódik. A legszebb dolog a természetes fény kívülről, de ez nem elég, különösen a hideg évszakban, ezért az irodát jól meg kell világítani..

irodabútor irodabútorozás irodabútorozási ötletek

légkondíciónálás: Sok alkalmazott nyáron megfázik az irodában, mert túl közel vannak a légkondíciónálás üljenek, majd egész nap hideg levegőt fújnak a nyakukba. Nem lehet túl nagy különbség a külső és a belső hőmérséklet között. Ideális esetben a hőmérséklet az irodában 20 és 26 fok között van. A páratartalomnak is megfelelőnek kell lennie.

egyéniség: Motiváló, ha személyes tárgyakat állíthat be a munkahelyén. A legtöbb alkalmazott egyébként ezt teszi, de előnyös erre ösztönözni őket. A gyerekek képe vagy a kis szerencse varázsa boldoggá tesz, és ezért produktív. Ehhez azonban szükséges, hogy minden alkalmazott rögzítse a sajátját Munkahely Van. Aki egyénileg állíthatja be, kényelmesebben és produktívabban érzi magát. Kijelölte „területét”, és teljesen önmaga lehet. Az a képesség, hogy ezt a személyes kapcsolatot hozza az irodába, önrendelkezési érzést kölcsönöz az alkalmazottaknak, ami segít azonosulni a vállalattal. Ezenkívül javul az összetartozás érzése a társaságban. Azok, akik boldogok a munkahelyen, jobban dolgoznak.

Diéta és frissítő: A legtöbb ember nem iszik eleget, ami rontja a teljesítményt. A jó vízhez, a nélkülözhetetlen kávéhoz és friss gyümölcshöz való ingyenes hozzáférés nemcsak motiváló, hanem boldoggá teszi az alkalmazottakat és elősegíti egészségüket.

Az említett tippek bármilyen méretű irodában megvalósíthatók, és természetesen az otthoni otthoni irodára is érvényesek.

  irodabútor ötletek irodabútor irodabútor

irodaberendezési ötletek irodabútorozás