Ház és kert

Az orchideák legszebb fajtái

orchidea-típusok-kedvenc virágom

Ha azt kérdezi tőlem, hogy milyen típusú orchideák léteznek, megkérdezem, hogy milyen típusú emberek vannak. Nos, vannak kicsik és nagyok, okosak és nem túl intelligens emberek, introvertáltak és extrovertáltak, különböző bőrszínű emberek és a világ különböző részeiről származó emberek. Emellett sokféle orchideát talál – különböző színeket, fajokat és hibrideket, miniatűr és szabványos méreteket, sok nemzetséget a világ különböző részeiről. Tehát összpontosítsunk az orchideákra, amelyeket valószínűleg vásárolni fog és nőni fog.

Gyönyörű molyorchidea

orchidea faj phalaenopsis rózsaszín lila

Valószínűleg a leggyakoribb orchideafaj a molyorchidea, vagy a phalaenopsis orchidea. Ezeket a növényeket vásárolhatja meg a szokásos élelmiszerboltban. Vagy ha egy ázsiai szupermarket közelében él, akkor láthatott teherautókat, amelyeken fehér vagy lila-rózsaszín virágok parkoltak. Egyes divat- vagy belsőépítészek ezt a lila színt “orchideának” is nevezik. (Ez nagyon zavaró lenne egy orchideatermesztő számára, mert az orchideák millió különböző árnyalatban és színben kaphatók, de ezek ugyanazok az emberek, akik olyan színeket találtak ki, mint a savanyú citrom és az ízesített mustár.)

Orchideafajok: Phalaenopsis orchidea

orchidea faj phalaenopsis rózsaszín

A vadonban a Phalaenopsis epifiták találhatók, és folyamatosan nedves környezetben, fákon nőnek. Általában hosszú virágcsúcsokkal rendelkeznek, ezért nagyon kecsesek. Az ilyen típusú virágoknak hatalmuk és eleganciájuk van, ha beltérbe hozzák, hogy szürke hangulatot varázsoljanak, még akkor is, ha a barátja a zokniját a padlón hagyta. A Phalaenopsist ma már szobanövényként termesztik. Bár általában csak évente egyszer vagy kétszer virágoznak, virágaik gyakran két -három hónapig is élhetnek.

Dendrobium orchidea

orchidea faj dendrobium fehér

Egy másik orchideafaj, amely otthon is nőhet, az úgynevezett “thai étteremorchidea”. Az ilyen típusú orchideák dendrobium hibridek, és láthatók a thai éttermekben, amelyek frissen vágott virágokkal díszítik az asztalukat..

Dendrobium hibrid

orchidea faj dendrobium primulinum

Sok színben kaphatók (fehér, zöld, lila, rózsaszín, sárga és még sok más), és meglehetősen meleg környezetet igényelnek. Valójában télen is elveszíthetik leveleiket, ha a környezeti hőmérséklet körülbelül 15 ° C (60 ° F) alá csökken. De a „Thai-Restaurant Orchidee” valójában csak egy kis csoportja a hibrideknek a Dendrobium nemzetségben. A Dendrobium valójában az egyik legnagyobb orchidea nemzetség.

orchidea faj dendrobium findlayanum

A Dendrobium faj epifitaként és litofitaként él Új -Guineában, Dél -Kínában, Thaiföldön, Japánban, Ausztráliában, Új -Zélandon, Tahitiban és még sok másban. Ennek eredményeként nehéz általánosítani, hogy pontosan hogyan kell ápolni az ilyen típusú orchideákat. Néhányuk hűvös éjszakákat igényel 10–15 ° C (50–59 ° F), míg másoknak a 80 ° F (27 ° C) körüli meleg hőmérsékletre van szükségük. Ezért olyan fontos megérteni természetes környezetüket, hogy boldoggá tegyék őket.

Papucs orchidea

orchidea faj ladyslipper fehér

Kedvenc orchideám a Lady Slipper Orchid furcsa megjelenése miatt. Olyanok, mint más virágok, és táska alakú ajkaik vannak. A legtöbb szárazföldi és litofita papucsorchidea a négy Paphiopedilum nemzetséghez tartozik – a Phragmipedium, a Cypripedium és a Selenipedium.

De a legtöbb Cypripedium és Selenipedium nem kezdőknek szánt növények, mert meglehetősen nehéz lehet őket termeszteni, hacsak nem rendelkezik a mérsékelt égövi éghajlattal, ahol a Cypripedium nő a kertjében.!

A Paphiopedilum Kobold bábja

orchidea faj ladyslipper

Könnyedén vásárolhat Paphiopedilumot az extravagáns élelmiszerboltokból, és ha nem találja ott, keressen egy tenyésztőüzletet, ahol nők vásárolnak, kis kutyákkal a táskájukban! Míg az ilyen típusú virágok lágy rózsaszínűek, szemet gyönyörködtető sárga, ártatlan fehér és más lágy színek, sok közülük sötétvörös, barna és zöld, szőrös szirmokkal. A Borneo hírhedt Paphiopedilum Sanderianum oldalsó csészeleveleivel (szirmai) akár 1 méter hosszú is lehet! Ez a nagyon keresett növény több száz dollárba kerülhet. De sok csodálatos Paphiopedilum növény létezik, amelyek nem olyan drágák.

Orchidea faj: csónakorchidea

orchidea faj cymbidium

Itt, Dél -Kaliforniában az orchidea egyik fajtája nagyon jól nő. Ez a csónakorchidea, vagy a cymbidium. Az ilyen típusú orchideákat Konfucius kora óta – több mint kétezer évvel ezelőtt – ültették és ábrázolták a költészetben. Ma is népszerűek nagy, mutatós és tartós virágaik miatt.

orchidea faj cymbidium lilac

A rózsaszín, sárga, zöld, piros, barna, őszibarack színű vagy kombinált színű virágok vágott virágként is használhatók-ha naponta cseréli a vizet.

orchidea fajok brassia orchidea természet

orchidea fajok díszítése

orchidea faj hölgy papucs orchidea

sárga színű orchideák

típusú orchideák rózsaszínben

orchidea faj laelia purpurata

orchidea faj masdevallia

orchidea faj masdevallia

orchideafajok masdevallia mõõturiana

orchidea fajok miltonia orchideák árvácska

orchidea fajok

orchideafajok odontoglossum cirrhosum

orchidea fajok

típusú orchideák orchideák

típusú orchideák orchidea elrendezések

orchidea típusok orchidea hibrid

típusú orchideák orchideák vázában

típusú orchideák spa virágok

típusú orchideák orchideák és zamatos

orchidea fajok orchidea fajok fehér és zöld

orchidea faj paphiopedilum brassia dendrobium nobile-cattleya-zygopetalum

Orchidea fajok

orchidea faj pareidolia

orchidea faj phalaenopsis táska

orchideafajok purpurata tipo orchidee en vente

orchidea pillangó faja

orchidea fajok fekete virágok

az orchideák asztali dekorációjának típusai

orchidea faj vanda

orchidea faj vandachristensonianum

típusú orchideák fekete orchideák

orchidea faj vanda coerulescens

orchidea faj vanda denisoniana

orchidea típusú otthoni ötletek

orchidea faj

orchidea faj balerina orchidea

orchideák típusai kék orchideák

típusú orchidea virágok méh orchidea

típusú orchidea fekete orchidea

Az orchideák típusai Orchideák a tálban

orchidea faj brassia orchideebloom