hálószoba

Az alvás luxus lesz a jövőben! Így hatékonyan pihenhet a hálószobában.

Hogyan lazítson rendesen a hálószobában

Mindennapjaink egyre hevesebbek. Találkozóról megbeszélésre rohanunk, állva eszünk és gyakorlatilag éjjel -nappal online vagyunk. Az adatméregtelenítés egy olyan trend Amerikából, amely most hozzánk is eljutott. Tartson egy kis szünetet, kapcsolja ki az okostelefont, és lazítson nagyon mélyen – ki ne szeretné ezt? Ez nagyon kellemesen hangzik, de nem mindenki pihenhet igazán, még a saját hálószobájában sem. Ez a bejegyzés elmagyarázza, miért van ez így, tippeket ad a jó éjszakai alváshoz és a hálószoba kialakításához.

Az alvás jövője

A világos színek és a természetes anyagok nyugodt légkört teremtenek.

A világos színek és a természetes anyagok nyugodt légkört teremtenek.

Egy jelenlegi trend tanulmányban, amelyet “Az alvás jövője“Többek között ezt az izgalmas kijelentést tette:

„Az alvás életstílusává válik. Ez biztosítja, hogy többet fektessünk be a hálószobabútorokba és ünnepeljük az alvást.

Ez azt is jelenti a megfelelő ágy elengedhetetlenné válik. Ezenkívül a tanulmány kísérő tézisei szerint az alvás a siker kulcsa. Csak a jól kipihent emberek érhetik el tartósan és egészséges módon a csúcsteljesítményt. Ez vonatkozik a sportolókra, az alkalmazottakra és az önálló vállalkozókra. A teljesítményorientált üzleti világban néhány éve használják a “lassítás” divat kifejezést. Az alvás egyre inkább luxussá válik. Egy olyan világban, amelyben az igények folyamatosan nőnek, és a túlzott stimuláció állandó fizikai és mentális stresszt okoz, a pihentető alvás menedéke a saját négy falában az erő forrása.

A nyugodt alvásnak sok köze van a nyugodt elméhez

Néha az alvás nem jöhet szóba

Néha az alvás nem jöhet szóba

A hálószoba a könyv minden trükkje szerint berendezhető, de ez nem elegendő a rendszeres, hatékony relaxációs hatású alváshoz. Ha az elme és a lélek túlzottan izgatottak, a kikapcsolódás csak korlátozott mértékben lehetséges. A technikus pénztárgép is ezt találta tanulmányában “Aludj jól, Németország“megállapították. Különféle légzési technikák, koncentrációs gyakorlatok és jóga alapok segíthetnek az elalvásban. De mit kell tennie, ha egy érzelmileg stresszes helyzet, munkahelyi problémák vagy anyagi gondok nyugtalanságot okoznak, és semmi sem akar segíteni? Az alvást elősegítő eszközök itt segítenek. Az 5-HTP segíthet az alvásban, a hatóanyag már bizonyítottan hasznos a gyermekeknél. Javítja az alvási viselkedést. Az anyag felnőtteknél is működhet, mert a szervezet az 5-HTP-t szerotoninná alakítja. Ez pedig az alapja a melatonin alvási hormon kialakulásának.

Tipp: Az elalvási problémákkal küzdő emberek ne vegyék őket félvállról. Célszerű alvásnaplót vezetni, hogy megtudja az okokat. Ily módon az alvási viselkedés megváltoztatható annak érdekében, hogy hosszú távú kikapcsolódást találjon az éjszaka folyamán.

A jól átgondolt bútorok békét és rendet biztosítanak

Kevésbé zavaró, sokat alvást elősegítő – így kell berendezni a hálószobát. Különféle színek, formák és textúrák elvonnák a figyelmet. De a hálószobában ennek az ellenkezőjének kell érvényesülnie. A bútorok hasonló formái jelentősen hozzájárulnak a nyugodt légkörhöz. Ennek nem kell mindig ugyanabból a sorozatból származó bútornak lennie, de amikor egyes darabokat összeraknak a hálószobában, akkor ezeknek harmonizálniuk kell egymással. Ez vonatkozik a formára és a színre is.

Vannak, akik esküsznek a Feng Shui tanításaira, és ennek megfelelően rendezik be hálószobájukat. Mások a saját megérzéseikre hagyatkoznak, és inspirációt merítenek magazinokból, belsőépítészeti magazinokból vagy a bútorüzletekben sétálva. Minden út jogos és vezet a célhoz. Egyetlen másik szobában sem szerez nagyobb jelentőséget a „kevesebb több” kijelentés, mint a hálószobában. Könnyebb pihenni egy csökkentett bútorokkal rendelkező hálószobában, például ágyból, szekrényből, karosszékből és oldalsó asztalból, mint egy olyan szobában, ahol zsúfolt könyvespolc és TV -szekrény is található nagy TV -vel.

Tipp: A teljes mosókosárnak, munkazsáknak, okostelefonnak vagy TV -nek nincs helye a hálószobában. Jelentősen rontják a hatékony relaxáció lehetőségeit.

A lágy színek megnyugtatják az elmét

A tompa színek és a lágy textúrák hangulatos légkört teremtenek.

Ahhoz A hálószoba ideális hely a pihenésre természetesen az ágy központi jelentőségű. Stabil legyen, ne nyikorogjon és a matracnak meg kell felelnie az egyéni követelményeknek. A hálószobában a színek világa is nagy szerepet játszik. A színek jó vagy rossz módon befolyásolják a közérzetet. A színkoncepció eldöntésekor hasznos a természetben való tájékozódás. Hogyan működnek a színek alkonyatkor? Mi biztosítja azt, hogy a gondolatok napnyugtakor szinte automatikusan megpihenjenek?

A piros, rózsaszín és narancssárga, kék, zöld, barna és lila színek nagyon hatékonyan használhatók egy hálószobában. Természetesen itt a terület intenzitása és mérete is szerepet játszik. A jelzővörös szobában a kikapcsolódás nem fog olyan könnyen beilleszkedni, mint egy lime zöld helyiségbe, ahol a vörös-narancs és a puha barna kiegészítők hangulatos fényt kölcsönöznek.

Tipp: Goethe színelmélete sok értékes információval szolgál a színek hatásáról. Ezen ismeretek birtokában a színkoncepció egyedileg elrendezhető.