hálószoba

10 hasznos tipp, hogyan tűnhet nagynak a kis hálószoba

Hogyan tervezzünk egy kis hálószobát

A lakások egyre szűkülnek, mert egyre drágábbak. A hálószoba gyakran az út szélén esik. Mivel egyébként csak itt alszik, kisebb, mint például a nappali, és néha kedvezőtlen vágással rendelkezik. De egy kis hálószobából is sokat hozhat ki, ha követi az alábbi tippeket és trükköket.

Egy kis hálószoba tervezése valóban előnyös lehet 

kis hálószobabútor

Világos színek

Még a hálószoba alapvető berendezésével is megteheti az első lépéseket, amelyek végső soron eldöntik, hogy a kis szoba valójában milyen méretű lesz később. Minél kisebb a szoba, annál világosabbnak kell lennie a fal színének vagy tapétájának. A sötét tónusok stílusosnak tűnhetnek, de rendkívül nyomasztóak, és még kisebbre teszik a szobát, mint amilyen.

Ha a ragyogó fehér a hálószobában túl steril az Ön számára, egyszerűen visszaeshet a nagyon finom pasztell tónusokra, amelyek minden színben kaphatók. Ha mintát szeretne, használhat függőleges csíkokat, amelyek vizuálisan nyújtják a szobát. Egyébként a többi felületi elem, például a függöny vagy az ágynemű sem lehet túl sötét.

Kisebb ágy

Ha a hely korlátozott, az ágynak kisebbnek kell lennie. Persze, ha egyedül él, nincs szüksége franciaágyra. Az 1,40 x 2,00 méteres ágy általában elegendő párok számára is. Ha közelebb lépsz egymáshoz, akkor romantikusabb és melegebb lesz.

Ágy ágykeret nélkül

Végtelen sok van Ágymodellek. Sokan jól néznek ki, mert díszítő elemeik vannak, például színes ágykeret. Az ágykeret azonban értékes helyet foglal el a kis hálószobákban. Jobb, ha olyan ágyat válasszon keret nélkül, ahol a matrac véget ér. Ezek a purisztikus ágyak gyakran elegánsabbak és modernebbek is.

 A tervezési trükkökkel a kis hálószoba nagyobbnak tűnik

tervezzen egy kis hálószobát 3

Tedd keresztbe az ágyat

A hálószobákat gyakran kis téglalapokká vágják. Ha klasszikus módon teszi bele az ágyat, akkor szinte az egész szobát betölti. Ha a hálószoba elég széles, akkor gondoljon az ágy áthelyezésére (közvetlenül az ablak alá). Ha egyedül alszol, az nem probléma. Kettő számára jobb lenne, ha az ágyat továbbra is a lábvégén keresztül lehetne elérni, hogy az egyiknek ne kelljen állandóan átlépnie a másikon. Az átlósan elhelyezett ágyak is hangulatos légkört teremtenek, mert kedvük van fészket építeni.

Loft ágy

A tetőtéri ágyak már régóta nem csak gyermekeknek valók, és már csak az ifjúsági szállókban találhatók. Ha magas mennyezete van, például azért, mert egy régi épületben lakik, vagy két szinten több hálószobája van, akkor komolyan meg kell fontolnia ezt a lehetőséget. Fent alva alul van hely például egy kis íróasztallal ellátott irodának.

A tolóajtók és a tükrözött felületek csak a tervezői megoldások részét képezik

tervezzen egy kis hálószobát2

Fiókos ágy

A lábakon lévő ágyak jól néznek ki, mert a padló látható. A kis hálószobákban mindig kevés a tárolóhely, ezért érdemes fiókos modellt választani, tanácsot ad a helyiségtervezőknek a lifestyle4living.de. Szinte hihetetlen, hogy mennyi fér el az ágy alatti nagy fiókokban. Ha egyszer megvolt ez a tárhely, soha többé nem akar nélküle elmenni.

Kanapé ágy helyett

Ha egyszobás lakásban vagy lakásban él, akkor fontolja meg, hogy nem szabad-e azonnal nélkülöznie a helyigényes ágyat. Ehelyett vásárolhat egy tágas kanapét. Napközben kényelmes ülésként szolgál, este pedig pillanatok alatt ágysá válik. A legtöbb kanapén van tárolóhely az ágynemű számára, így nem kell aggódnia.

Tágas és hangulatos egyszerre 

tervezzen egy kis hálószobát1

A megfelelő szekrény kiválasztása

Az ágy mellett a szekrény a hálószoba legnagyobb bútordarabja. És egy nélkülözhetetlen. A kis hálószoba optimális kihasználása érdekében ezért a padlótól a mennyezetig érő, a mennyezetig érő szekrényt kell választania. Könnyen szerezhet negyed -egyharmaddal több tárhelyet. Mivel nehéz eljutni a fenti rekeszekhez, tartson ott olyan dolgokat, amelyekre nincs olyan gyakran szüksége, például tartalék ágyneműt vagy téli ruhát nyáron, és fordítva.

Néha igen hálószoba túl kicsi ahhoz, hogy ki tudja nyitni a szekrény nagy ajtaját. Vagy nyíltan kirabolják a teret, hogy kényelmesen fel tudjanak öltözni. Ekkor a tolóajtók a legjobb választás.

Közvetett fény

Ahelyett, hogy hétköznapi mennyezeti lámpával világítana be a hálószobába, sokkal kényelmesebb Közvetett fényragyog. A szó mára elterjedt, legalább a nappaliban. A hálószobában viszont továbbra is a megfelelő világítás érvényesül. Kár, mert ott kell hangulatosnak lennie.

A közvetett fény valódi előnye azonban az, hogy vizuálisan megnöveli a helyiséget. A mennyezeti mosólámpák helyett jobb fali lámpákat használni, mert nem igényelnek alapterületet, és ezért nem foglalnak el helyet. A kis olvasólámpák is hozzájárulnak a megvilágosodáshoz, és szép ékezeteket állítanak be.

Kiütés

Bármilyen nehéz is, néha a legegyszerűbb módja annak, hogy több helyet hozzon létre, ha megszabadul a felesleges előtéttől. És ha őszinték vagyunk, mindannyiunknak rengetegje van. Különösen a hálószobában, ahol a szekrény található, sok a por. A legtöbb ember nehezen tud elválni a ruháktól, még akkor is, ha hosszú ideig nem illeszkednek be. Aztán ott vannak a sok rossz vásárlás, amelyek gyakran nem is voltak rajtad. Ahelyett, hogy kitisztítaná az összes cuccot, általában évekig lóg a hálószobában, gyakran a következő költözésig. És bár ezt tudja, minden alkalommal bosszankodik a túl kicsi szekrény miatt, amely valójában elég nagy.

Egy napot kell igénybe vennie, hogy kiürüljön, és valójában apránként végigmenjen rajta. A legjobb dolog az, ha mindent elővesz a szekrényből, majd csak lógni kell abban, amire igazán szüksége van és valóban viselni kell. Azok a ruhadarabok, amelyeket több mint egy éve nem viseltek, később nem kerülnek újra fel. Ne dobja el a maradékot, hanem adományozza a Német Vöröskeresztnek. Egy ilyen kiiktatási akció valódi megkönnyebbülés, és meg fogsz lepődni, mennyi helyed van hirtelen!

A kis hálószoba a luxussal is megbirkózik 

tervezzen egy kis hálószobát4