Garderobe i hodnik

Savršeno dotjerano i genijalno: konačno naručite s odgovarajućom garderobom

Prema rezultatima BMU studije, svaki Nijemac prosječno godišnje kupi 18 kilograma odjeće. To odgovara 50 – 70 komada odjeće. I to bez cipela i drugog pribora. Naravno, neće svaki komad odjeće postati omiljen za svakodnevni život i svaki komad odjeće ne visi u ormaru. Ormar – stara, ali vrlo lijepa riječ koja je s vremenom nekako izgubila smisao. Par udica ili komoda često su jedini namještaj koji ovih dana vidimo kao ormar u modernom hodniku. Cipele, kape, kaputi, šalovi i ostali pribor jednostavno su spakirani zajedno – izgleda uredno, ali zapravo nije praktično. Kako biste se sami uvjerili da su garderobe izuzetno korisne, sastavili smo izbor namještaja za hodnike koji će vam ostaviti dobar prvi dojam o vašem stilu života čim uđete u svoj stan.

Garderoba – Otvorite vrata vlastitog svijeta

Garderoba - Otvorite vrata vlastitog svijeta

Služi kao prostor za jakne, cipele i kapute, kao prostor gdje se možete pripremiti za prvi spoj ili za taj važan poslovni ručak. To je prvo što vidite kad otvorite vrata i uđete u ulazni prostor. Ormar je komad namještaja koji osigurava red i funkcionalnost u našim životima. Ne mora nužno biti velika, ali treba biti raspoređena na praktičan način. Ali kako bi savršena garderoba zapravo trebala izgledati? Prije nego što se odlučite za jedan, trebali biste razmisliti gdje je najbolje mjesto za novi komad namještaja i što i koliko želite pospremiti. Od kompaktnog ormara u hodniku do ugradbenog ormara do krajnje uštede prostora – to Garderoba set – Uz naše savjete pronaći ćete odgovarajući prostor za skladištenje za svoje potrebe.

Sve na svom mjestu sa garderobom

Sve na jednom mjestu s ormarom

Imate li dugačak, mračan hodnik s mnogo vrata ili mali hodnik s malo prostora za ogromnu garderobu? Ni ovo nije potrebno. Pomislite li na stare, prašnjave kutove kad razmišljate o garderobi, varate se jer su ta vremena prošlost. Moderna garderoba sastoji se od odvojenog hodnika koji je savršeno usklađen i stvara skladnu cjelokupnu sliku u ulaznom prostoru. Čak i ako nemate toliko prostora, možete razasuti pojedinačne elemente po cijeloj prostoriji. Garderoba se često sastoji od zidnih ploča s kukama za kapute, ogledala i ormara za cipele. Ako želite dodatni prostor za pohranu, ansamblu možete dodati i ormar. Tako imate sve što vam je potrebno za hladne dane u neposrednoj blizini vrata stana.

Kompaktna garderoba ili pravi svestrani ormar

Kompaktna garderoba ili pravi svestrani ormar

Primjer hodnika koji je jednostavno fenomenalan! Ovaj jedinstveni komad namještaja kombinira nekoliko Namještaj za hodnike u jednom. S jedne strane pronaći ćete ogledalo u punoj dužini, sa stražnje strane možete objesiti jakne i kapute. I to nije sve! Ispod zrcala pronaći ćete malu dasku na kojoj možete ostaviti torbu, nakit ili ključeve. Ako sve nađe svoje mjesto, onda postoji red! Osim toga, zbog svog optimalnog dizajna, ova garderoba apsolutno štedi prostor i stoga se može postaviti u gotovo svaki hodnik.

Stvorite red sa garderobom u hodniku

Minimalizam nije samo trend u dizajnu interijera, već utječe i na ormar. Da biste to učinili, međutim, potrebno je biti malo organiziran i uspostaviti osnovno pravilo – ostavite samo nekoliko komada za svako godišnje doba koje ćete zapravo nositi. Ne treba vam kožna jakna za snježne dane, zar ne? Konkretno, ova organizacija najbolje funkcionira u ciklusima od tri mjeseca, tj. S različitim godišnjim dobima. Princip? Sortirajte postojeću odjeću prema godišnjem dobu i dodajte pribor koji želite, poput šala ili kape, te odaberite odgovarajuće cipele za svaku odjeću i za svako godišnje doba. Odaberite odjevne predmete koji ističu vaš osobni stil i koji se mogu kombinirati na mnogo načina. Crvene čizme koje se ove godine ne slažu s ružičastim kaputom mogu se ostaviti za sljedeću godinu, na primjer, kada bi mogle ponovno biti moderne. Da biste mogli uspostaviti ovaj poredak, trebali biste vrlo dobro poznavati sebe – što vam treba, što vam najviše odgovara i što odgovara vašem stilu i osobnosti.

Postoji mnogo maštovitih načina kako sastaviti ormar, kao i učiniti ga impresivnim i jedinstvenim. Pustite mašti na volju, jer su samo vaše ideje i želje odlučujuće za izgled.

Stvorite red sa garderobom u hodniku

Jasno je da red stvara više prostora u svakom ormaru. No postoji i nuspojava odabira prave garderobe – ne oslobađa samo vašu garderobu, već i dušu! Način na koji organizirate svoju garderobu otkriva mnogo o vašoj osobnosti. Tko god stvara red u ormaru i zbrinjava suvišne stvari, osjeća se sretniji i oslobođeniji. Postoji izreka koja se odnosi i na šaranje i na život: “Zadrži samo ono što te čini sretnom!” Samo pokušajte tako što ćete početi s odabirom prave garderobe!

Ormar - komad namještaja koji stvara red u našem domu