Garderoba i hodnik, dizajn interijera

Garderoba i hodnik, dizajn interijera

Dizajn hodnika – praktične i moderne ideje za svaki stan

Dizajn hodnika u skandinavskom stilu

Prilikom opremanja stana hodnik se često zanemaruje, što je zapravo velika greška. Jer to je zapravo prvo što naši gosti vide kad uđu u naš apartman. Iz tog razloga vrijedi odvojiti malo vremena za planiranje i uređenje ovog područja. Ovaj će vam post reći koji su najvažniji elementi dizajna hodnika i dati vam mnogo korisnih savjeta koje možete primijeniti u praksi. Fotografije se mogu koristiti i kao model i izvor inspirativnih ideja za moderan i uspješan dizajn hodnika. Nadamo se da ćete uživati ​​u čitanju i nadamo se da će vam se svidjeti naši prijedlozi!

Dizajn hodnika – povećajte raspoloživi prostor

Dizajn hodnika bijela i bež klupa

Moderne ideje dizajna hodnika

Moderan i praktičan dizajn hodnika

Dizajn hodnika izvrsne ideje za uređenje interijera

Originalni podovi u hodniku

Akcenti u boji dizajna hodnika

Praktične i moderne ideje za dizajn hodnika

Dizajn hodnika moderan minimalistički stil

Dizajn hodnika, veliko bijelo ogledalo

Zlatna pravila u dizajnu hodnika zapravo su dobro planiranje i organizacija. Hodnik može ili otkriti stil uređenja cijelog stana ili se od njega isticati – drugom varijantom postavili biste izvorni naglasak na ovo područje. Naravno, mogućnosti dizajna i opremanja doista su ogromne, ali ovdje vam nudimo nekoliko dizajnerskih ideja koje će vam zasigurno olakšati izbor. Obično ima malo prostora u hodniku – tradicionalno je uži od ostalih stambenih prostora. Stoga bi vaš prvi zadatak trebao biti u potpunosti iskoristiti raspoloživi prostor, a da hodnik ne izgleda neuredno ili pretrpano mnogim stvarima. Upravo iz tog razloga važno je sve unaprijed isplanirati – preporučuje se, primjerice, nacrtati dijagram i tako izraziti svoje ideje. Kako biste povećali prostor, također možete odabrati funkcionalni i praktični namještaj za hodnike – na primjer veliki ugrađeni ormar, ili organizirati ormare za cipele i stalke za odjeću na pametan i zanimljiv način. No, prije nego što prijeđete na izbor namještaja, trebali biste se odlučiti za određenu shemu boja. Čitajte dalje kako biste saznali koja je shema boja hodnika najbolja!

Dizajn hodnika – shema boja & Podovi

Shema boja za dizajn hodnika

Postavite žute naglaske u dizajn hodnika

Moderan crno -bijeli dizajn hodnika

Podne pločice za dizajn hodnika

Zidne pločice s naglaskom na hodniku

Kao što sam rekao, u većini slučajeva hodnik je uzak i nema prozore. Kako bi izgledao veći, svjetliji i privlačniji, zidove morate obojiti toplim, neutralnim i, prije svega, laganim nijansama. Nježne pastelne nijanse također su trenutno vrlo moderne. Zidovi u pastelno ružičastoj ili svijetložutoj boji lijepo će se uskladiti s bijelim stropom – ovo će također izgledati više! Veliko ogledalo također bi stvorilo iluziju više slobodnog prostora. Ovaj učinak možete dodatno pojačati ugradnjom suptilnih zidnih svjetala iznad ogledala (LED svjetla su dobar izbor). Veliko ogledalo u hodniku ima još jednu praktičnu prednost – daje vam priliku da posljednji put vidite svoj izgled prije nego što izađete. Ako za vas vrijedi suprotno i imate sunčan i prostran hodnik, pastelne nijanse i zemaljski tonovi najbolja su opcija za zidno oblikovanje. Crno -bijele pruge također bi izgledale posebno elegantno. Privjesci i lusteri su neophodni za takve hodnike. Izvorne naglaske možete postaviti i prekrasnom zidnom naljepnicom. U načelu, podna obloga u hodniku ne bi se trebala razlikovati od onih u ostalim dnevnim boravcima (ili barem u obližnjoj prostoriji). Mogli biste i bez tepiha jer ionako ne provodite puno vremena u hodniku i brzo će vam se zaprljati od cipela.

Odabir namještaja za hodnik

Dizajn hodnika sjajne ideje seoski stil

Dizajn hodnika originalnih zidnih naljepnica

Ideje za dizajn hodnika u industrijskom stilu

Industrijski zid od opeke za dizajn hodnika

Ogledala i rasvjeta u hodniku

Odaberite namještaj prema svojim osobnim preferencijama, pazeći da budu u istom stilu. Minimalistički stil idealan je za hodnik. Namještaj hodnika tradicionalno uključuje sljedeće komade namještaja – ormarić za cipele, štikle, konzolni stol, ogledalo. Ako je vaš hodnik malo veći, mogli biste pronaći i prostor za ormar za knjige ili toaletni stolić i stolicu. Više ideja za uspješno opremanje hodnika možete izvući iz naših fotografija!

Read more