Gadgeti

Top 5 najboljih automobila za vozače početnike

Za vozače početnike i tinejdžere koji su nedavno dobili vozačku dozvolu, nekoliko je stvari u životu uzbudljivije od dobivanja prvog automobila. Roditelji su često jednako entuzijastični u vezi s tim, ali su istovremeno zabrinuti i oko pronalaska točno odgovarajućeg vozila za svog mladog vozača. Postoje brojni čimbenici koje treba uzeti u obzir, uključujući sigurnost, udobnost, cijenu i, ali ne i najmanje važno, stil. Kako bismo vam pomogli pri odabiru, naveli smo i ukratko predstavili 5 najboljih automobila za vozače početnike.

Prvi automobil je još jedan korak ka odrasloj dobi za vaše dijete

Top 5 najboljih automobila za vozače početnike, najbolji automobili za tinejdžere

Temeljni čimbenici koje treba uzeti u obzir pri odabiru prvog automobila za vozače početnike

Možda će vas tinejdžeri tražiti novi sjajni sportski automobil, ali ovo definitivno nije najbolji izbor za vozača početnika. Na primjer, moglo bi biti pametno razmotriti automobil male snage s manje snažnim motorom.

Ovo ne samo da može zaustaviti vašeg tinejdžera u pokušaju prekoračenja ograničenja brzine, već je i obično isplativije.

Prilikom kupovine treba uzeti u obzir i veličinu vozila. Veća i teža vozila s ugrađenom elektroničkom kontrolom stabilnosti obično su prikladnija za nove vozače od lakih i brzih modela. Oni također nude dovoljno prostora ako se vaš tinejdžer želi češće susretati s klikom.

Mnogi tinejdžeri žele biti poput vozačice Sophie Flörsch

Top 5 najboljih automobila za vozače početnike sophia flörsch vozač formule 3

Na kraju, naravno, morate uzeti u obzir i cijenu pri odabiru automobila za svog tinejdžera. Kupnja rabljenog automobila vjerojatno je najrazumniji način za dolazak ovamo. U usporedbi s novim automobilom, nisu samo kupovne cijene niže, već i tekući troškovi poput osiguranja od sudara i poreza. Također, s jeftinijim vozilom ne morate se previše brinuti ako tinejdžer grebe boju dok parkira. Takva su oštećenja na prvom automobilu jednostavno neizbježna.

Koliko možete potrošiti na prvi automobil

Top 5 najboljih automobila za vozače početnike Koliko ćete potrošiti na prvi automobil

Top 5 najboljih automobila za vozače početnike: Volkswagen Golf

Prvi put predstavljen 1982 Volkswagen Golf je i dalje najprodavaniji automobil u Europi. Nudi zabavu u vožnji, pouzdanost i funkcionalnost po pristupačnoj cijeni. Volkswagen Golf je vrlo moćan svestrani. Bez obzira trebate li lokalno prijevozno vozilo za grad ili udobnu krstaricu autocestom, VW Golf može sve.

VW Golf vjerojatno je najpoznatiji i najbolji njemački automobil na tržištu

Top 5 najboljih automobila za vozače početnike volkswagen golf automobil u crvenoj boji

Top 5 najboljih automobila za vozače početnike Volkswagen Golf

5 najboljih automobila za početnike: Toyota Corolla

Mali, jeftin i pouzdan – tako se opisuje najveći konkurent Volkswagena. Japanska automobilska tvrtka prodala je 40 milijuna Corolla od pokretanja 1966. godine. To ga čini jednim od najprodavanijih modela u povijesti. Vozače početnike privlači kako zbog atraktivnog vanjskog izgleda, tako i zbog udobnog interijera, visoke pouzdanosti, potrošnje goriva i moderne tehnologije na.

Najprodavaniji automobil na svijetu je Toyota Corolla

Top 5 najboljih automobila za vozače početnike toyota corolla u plavoj boji

Danas gotovo svi automobili imaju sustave osjetljive na dodir

Top 5 najboljih automobila za vozače početnike toyota corolla unutrašnjost

5 najboljih automobila za početnike: Ford Fiesta

Ford Fiesta je praktičan i pristupačan automobil koji je nedavno proglašen “Rabljenim automobilom godine” na prestižnoj dodjeli nagrada Motor Trader Awards 2018. Njegove sigurnosne značajke, tehnologija, prostranost, udobnost i ukupna kvaliteta nemaju premca. S nedavno uvedenim sustavom MyKey, roditelji mogu imati drugačije Funkcije Kontrolirajte ili ograničite u Fiesti, uključujući ograničenja brzine, zahtjeve pojaseva, pa čak i glasnoću radija.

Uskoro će se dodati nove značajke roditeljskog nadzora

Top 5 najboljih automobila za vozače početnike ford fiesta u srebru

Top 5 najboljih automobila za vozače početnike ford fiesta interieur

5 najboljih automobila za vozače početnike: Renault Clio

Clio je do danas ostao jedan od najmodernijih automobila početnika na tržištu. Ovaj francuski automobil jednostavan je za vožnju i vrlo udoban zahvaljujući mekom ovjesu. Uz umjereni raspon cijena i uštedu goriva, Renault Clio savršen je za one koji si mogu priuštiti malo više.

Moderan i pouzdan u crvenoj boji

Top 5 najboljih automobila za vozače početnike Renault Clio u crvenoj boji

Top 5 najboljih automobila za vozače početnike Renault Clio interieur

5 najboljih automobila za početnike: Mazda 3

Mazda 3 vrhunski je vrhunac kada se radi o ukupnoj kvaliteti i naprednim sigurnosnim značajkama. To je izvrstan primjer kompaktnog automobila poznatog i po sigurnosti i po pouzdanosti. Zahvaljujući atraktivnoj vanjštini, od tinejdžera ćete definitivno dobiti pečat odobrenja. Unatoč nešto užem stražnjem sjedalu, unutrašnjost je udobna, a upravljanje agilno.

Sedam različitih varijacija boja za maksimalnu personalizaciju

Top 5 najboljih automobila za vozače početnike Mazda 3 u narančastoj boji

Moderan interijer s bijelom kožom

Top 5 najboljih automobila za vozače početnike Mazda 3 interieur

Odabir najboljeg automobila za vozače početnike može se isprva smatrati zastrašujućim zadatkom. Nije tako jednostavno kao što je bilo kada ste odabrali prvi bicikl s kotačima za vježbanje. Također može biti vrlo primamljivo obaviti cijeli proces kupnje automobila i iznenaditi tinejdžera. No, puno je bolje ako to pretvorite u iskustvo učenja. Uključenost vozača početnika u najveću kupovinu u njegovu životu do sada uči ga mnogo o financijama i odgovornosti.

Top 5 najboljih automobila za vozače početnike vozači početnici tinejdžeri prvi automobil