Gadgeti

Sigurnost za motocikliste: koja brava za motocikle nudi najbolju zaštitu?

Dvotočkaši iz godine u godinu postaju sve popularniji, a i iz dobrih razloga. U usporedbi s mnogim modelima automobila, oni su jeftiniji, energetski učinkovitiji, mobilniji, ekološki prihvatljiviji i prilagodljiviji. S dvotočkašem možete slobodnije i uzbudljivije iskusiti okoliš, brže se kretati i ne morate brinuti o gužvi u prometu ili nedostatku parkirnih mjesta. Brojna istraživanja pokazuju da motoristi vole i cijene svoje strojeve znatno više od prosječnog vlasnika automobila. Zamislite da jednog dana saznate da vam je voljeno vozilo ukradeno ispod nosa. Okrutna istina je očita: što su motocikli popularniji, to se više kradu. U 2016. samo je u Njemačkoj nestalo više od 23 000 motocikala i mopeda. Oko 75% ovih slučajeva moglo je biti s dobrim Brava za motocikle ili se može spriječiti druga jednostavna sigurnosna mjera. U tom kontekstu sastavili smo nekoliko korisnih savjeta i trikova za vas da zaštitite svoj motocikl od buduće krađe.

Sigurnost za motocikliste Koja brava za motocikle je najbolja za zaštitu vašeg motocikla i mopeda od lopova

Izvan vidokruga, izvan pameti – upotrijebite navlaku za motocikl

Poklopac motocikla jedna je od najjeftinijih sigurnosnih mjera koje možete poduzeti. U velikim gradovima lopovi su razmaženi izborom što se tiče broja motocikala. Imaju takozvane promatrače koji kruže oko određenih okruga i bilježe gdje su potencijalne mete. Ako je vaš motocikl ili moped prekriven, morate se zaustaviti, ukloniti poklopac i tek tada provjeriti vozilo. Radije to ne radite jer privlači veliku pozornost. Naslovnica sama po sebi nije dovoljna, ali je dobar početak. Kao bonus, također štiti vaše vozilo od kiše i prljavštine.

Sigurnost za motocikliste Koja brava za motocikle najbolje štiti sigurnost navlake mopeda za motocikle

Otjerajte svrake – uložite u alarmni sustav!

Lopovi uvijek pokušavaju pobjeći brzo i tiho. I dok su auto alarmi još uvijek neophodni u proizvodnji, alarmni sustavi za motocikle su još uvijek prilično rijetki. Stoga iznenadni zaglušujući zvuk može odvratiti većinu lopova. Za najbolje rezultate preporučuje se odabir alarmnog sustava koji je vrlo osjetljiv i izaziva čak i najmanji dodir. Osim toga, neki moderni alarmni sustavi za motocikle imaju dodatne GPS tragače, uključujući aplikaciju za pametne telefone. To vam omogućuje praćenje vašeg vozila u slučaju da se lopovu uspije izvući.

Sigurnost za motocikliste Koja brava za motocikle je najbolja za zaštitu čvrstog lanca, najbolja je za vašu zaštitu

Odaberite bravu za motocikle visoke kvalitete

Čvrsta brava za motocikle s kaljenim čeličnim lancem vjerojatno je jedna od najvažnijih sigurnosnih mjera koje možete poduzeti. Većina modela također se lako uklapa u prostor za odlaganje ispod sjedala, tako da ih ne morate vući sa sobom. Razlog zašto je kvalitetna brava za motocikle toliko učinkovita je taj što lopova košta puno vremena i truda, iako se može rezati.

Posebno učinkovita tehnika je uvlačenje i zaključavanje lanca kroz stražnji kotač i oko sjedala. Držanjem brave motocikla s tla smanjit će se broj alata koje lopov može koristiti. Čekići u ovoj situaciji nemaju nikakve koristi, što znači da bi se lopov morao vući oko masivnih rezača vijaka ili kutne brusilice. Potonji mogu biti moćni, ali stvaraju mnogo buke i iskre koje privlače pozornost poput vatrometa. Naravno, svi ti sjajni alati također su vrlo sumnjivi.

Sigurnost za motocikliste Koja brava za motocikle najbolje štiti kutne rezače od sporih i glasnih lanaca

Ako je moguće, pričvrstite svoj motocikl ili moped na nešto čvrsto i nepomično. Ulična svjetla, stalci za bicikle i namjenska podna sidra vaši su najbolji prijatelji. Na taj način lopovi ne mogu samo podići vaše voljeno vozilo u kombi i odvesti se dalje.

Sigurnost za motocikliste Koja brava za motocikle je najbolja za osiguranje nečeg čvrstog

Učinite svoju garažu sigurnijom i parkirajte je na sigurnom mjestu

Ako imate sreće da posjedujete garažu za svoj motocikl, svakako uložite i u njegovu sigurnost. Postavite metalne rešetke na prozore, učvrstite vrata dobrom bravom za motocikle i dodajte HD kameru ili dvije u uglove. Ako morate parkirati vozilo vani, provjerite je li jasno vidljivo. Pronađite dobro osvijetljena mjesta i parkirališta na kojima su u svakom trenutku dostupni video nadzor i zaštitari.

Sigurnost za motocikliste Koja brava za motocikle je najbolja za zaštitu vašeg motocikla. Parkirajte svoj motocikl ispravno i učvrstite svoj lanac

Iako gore navedeni savjeti i trikovi možda neće biti dovoljni kako bi vaš motocikl ili moped bili zaštićeni od krađe, korištenje više sigurnosnih mjera istodobno može uvelike smanjiti rizik. Nemojte postati dio statistike!

Sigurnost za motocikliste čija je brava za motocikle najbolja zaštitna kaciga, a motocikl štiti od lopova