Fürdőszoba, világítás

Tükörvilágítás a fürdőszobában – 45 inspiráló példa

eredeti tükörvilágítás

A fürdőszobában a tükörvilágítás nemcsak a belső tér érdekes akcentusa. Pontosan a fürdőszobában van szüksége elegendő fényre, hogy a mindennapi arc- és testápolás ne váljon problémává. A beépített világítású tükrök ma is különösen modernek, és fényes hangulatot kölcsönöznek fürdőszobájának. Hagyja magát inspirálni a sikeres tükörvilágításra vonatkozó javaslatainkból!

A tükörvilágítás szerepe a fürdőszobában

Fürdőszobai tükörvilágítás

Tükörvilágítás a fürdőszobában

megvilágított fürdőszobai tükör

két megvilágított tükörfürdőszoba

Fürdőszobai tükörvilágítás

Fürdőszobai tükör beépített világítással

Tükörszekrény világító fürdőszobával

Fürdőszobai tükör világítással

Sok fürdőszobában az egyetlen világítótest a központi mennyezeti lámpa. Ezzel az a baj, hogy időnként bosszantó árnyékokat vetnek az arcra, ami sokkal nehezebbé teszi a mindennapi tevékenységeket, például a sminkelést, a szemöldök levágását vagy a borotválkozást. Ennek elkerülése érdekében jól megtervezett tükörvilágításra van szüksége a fürdőszobában. Garantálja, hogy az arca a lehető legegyenletesebben és árnyékok nélkül legyen megvilágítva, és lehetővé teszi minden olyan tevékenységet, amelyhez jó láthatóság szükséges..

A megfelelő fény a fürdőszobai tükörhöz

integrált tükörvilágítású fürdőszoba

eredeti, megvilágított fürdőszobai tükör

Fürdőszobai tükörvilágítás

kreatív fürdőszoba kialakítás két megvilágított tükör

Tükörvilágítás fali lámpával

integrált világító fürdőszobai tükör

Fali lámpák tükörvilágítás a fürdőszobában

A fürdőszobai tükör megvilágítása

Különböző típusú tükörvilágítások használhatók a fürdőszobában. Javasoljuk például a LED -es világítást, amely nemcsak igazán modern, de nagy energiahatékonysággal és tartóssággal is jellemezhető. A halogénlámpák is jó változatok, mivel optimális színvisszaadást és természetes arculatot kölcsönöznek. A beépített világítású tükrök kiválasztásakor fontos, hogy a fény elég erős legyen – a fürdőszobában nem igazán van szükségük visszafogott világításra, mint például a hálószobában. Ami pedig a világos színt illeti, a meleg fehér a legjobb megoldás.

Beépített világítás vagy fali lámpák?

Halogén lámpa tükör világítás

Halogén világítású fürdőszobai tükör

Fürdőszobai tükör LED világítással

LED világító fürdőszobai tükör

Fali lámpák tükör világítás fürdőszoba

Fürdőszobai tükör fali lámpával

nagy fürdőszobai tükör beépített világítással

modern fürdőszobai tükör beépített világítással

Tükörvilágítás a fürdőszobában

integrált tükörvilágítás

nagy, megvilágított tükörfürdőszoba

Ami a tükörvilágítást illeti, két lehetősége van – vagy vesz egy tükröt, amely már tartalmazza a világítást, vagy a tükör és a hozzá illő fények kombinációját választja. És melyik lehetőség a jobb? A beépített világítással rendelkező tükrök kompaktabbak, mivel kevesebb helyet foglalnak el, de a fényerő néha nem elegendő. Ha úgy döntött, hogy külön vásárol tükröket és lámpákat, akkor több helyre van szüksége, de a tükörfényekkel gyönyörű ékezeteket is hozzáadhat, és az esetek többségében lényegesen világosabbak, mint az integrált lámpák. A LED -es világítással ellátott tükörszekrény is jó választás a kis fürdőszobákhoz.

Keresse meg az ideális pozíciót

Fürdőszobai tükörvilágítás

Tükör LED világítással

Tükör beépített világítással

Tükör fürdőszobai világítással

Fürdőszobai tükörvilágítás

Fürdőszobai tükör beépített világítással

Különösen fontos, hogy megtaláljuk a tökéletes pozíciót a tükörvilágításhoz. Választhatja a körkörös világítást, ahogy a művész öltözőjében van, vagy vízszintesen elhelyezheti a lámpákat a fürdőszobai tükör felett. Funkcionális megoldás lenne az is, ha a lámpák a tükör jobb és bal oldalán lennének, és ha közvetlenül a tükör felső széléhez lennének rögzítve. A legfontosabb, hogy a tükör felületét egyenletesen, soha ne csak egyik oldalról világítsuk meg. A tükör beragyogása nem ajánlott, mert szemfájdalmat okozhat. A mennyezeti lámpa felakasztása szintén nem jó megoldás, mert idősebbnek tűnik, és a színvisszaadás nem jó.

Határozza meg a megfelelő magasságot

eredeti tükörvilágítás

Fürdőszobai tükörvilágítás

Tükör fürdőszoba körkörös világítás

Fürdőszobai tükörvilágítási ötletek és inspirációk

Fali lámpák tükörvilágításként a fürdőszobában

Fürdőszobai tükörvilágítási ötletek és inspirációk

Fürdőszobai tükörvilágítás

A sikeres tükörvilágításnál a fénytest magassága is fontos. A termetétől függ. Ha a lámpákat a tükör jobb és bal oldalára szerelik, akkor középpontjuknak tökéletesen szemmagasságban kell lenniük. A világos testet a tükör fölé kell helyezni, körülbelül 10 centiméterrel a fejed fölé. Így a világítás kényelmes lenne, ha az arcát természetesnek tűnne.

Fontos: védelem a nedvességtől

megvilágított tükör fürdőszoba

Fürdőszobai tükörvilágítás

integrált világító fürdőszobai tükör

megvilágított tükör fürdőszoba

Tükörszekrény beépített világító fürdőszobával

Különösen fontos ellenőrizni, hogy a fürdőszobához kiválasztott tükörvilágítás megfelelően védett -e a nedvességtől. Ideális esetben a lámpáknak elég távol kell lenniük a zuhanyzótól vagy a kádtól. Ha azonban ez nem lehetséges, feltétlenül ügyeljen a fény védelmi osztályára – ha 60 centiméternél közelebb van, és 2,5 méter magasság alatt van a fürdőkádtól vagy a zuhanyzótálcától, akkor IP44 védettségi osztályra van szüksége . Természetesen erről részletes információkat találhat az egyes lámpatestek leírásában.