Fürdőszoba, világítás

Fürdőszoba, világítás

A fürdőszobai világítás trendjei

A fürdőszobai világítás jelenlegi trendje, hogy nagyobb, naposabb fürdőszobákat alakítanak ki mesterséges világítással. Egyetlen, kicsi lámpa a mennyezet közepétől a mai mérce szerint nem elég. Az általános világítás alternatív forrásai közé tartoznak a süllyesztett mennyezeti lámpák vagy a mennyezetre vagy a falra helyezett közvetett világítás. A jó általános világítás mellett elengedhetetlenek a megfelelő lámpák.

Modern fürdőszobai világítás

luxus fürdőszobai világítás a belső térben

A fürdőszoba világításának kiválasztása és elhelyezése függ a fürdőszoba méretétől és elrendezésétől. Ez a szoba színösszeállításától is függ – a világos színek tükrözik és fokozzák a fényhatásokat, míg a sötét színek elnyelik és lecsillapítják a fényt.

Luxus a fürdőszobai világításban

két fényűző csillár a fürdőszobában

A tükör megvilágítása

Kicsi vagy nagy, a fürdőszoba általában gondozási központként működik. Ezért a tükör előtti területnek egyenletesen megvilágítottnak és árnyékmentesnek kell lennie.

Betekintés a fürdőszobai világításba

Fürdőszobájának világításának tervezésekor kövesse ezeket az irányelveket, hogy biztosítsa a megfelelő fürdőszobai megvilágítást.

A fényforrásokat úgy kell elhelyezni, hogy a fény felülről és alulról a tükör mindkét oldalán kiáradjon. Ez a keresztvilágításnak nevezett technika hatékonyan kiküszöböli az árnyékokat. Ha csak felülről látod a fényt, az a szemöldökét érinti, árnyékokat hozva létre a szem alatt, ami nem biztató látvány minden reggel.

Ha fénycsöveket választanak a tükör megvilágítására, a szabványos fénycsövekből érkező fény hideg, ezért elfogadható irodai vagy bolti világításhoz, de nem sminkeléshez. Használjon 24 hüvelykes, 20 wattos csövet a tükör mindkét oldalán, és szereljen fel két 24 hüvelykes, 20 wattos csövet a tükör fölé vagy egy 32 wattos körcsövet a mennyezetre, és akkor megfelelő világítással rendelkezik. szoba.

A lámpatestek kiválasztásakor a megfelelő izzók az egyetlen lehetőség a függő lámpák elhelyezésére a tükör mindkét oldalán. Az ilyen lámpáknak tartalmazniuk kell két 60 wattos vagy 75 wattos izzót. Ha a mennyezeti lámpa kerek, akkor legalább 12 hüvelyk átmérőjűnek kell lennie, és 100-120 wattos izzót vagy izzót kell tartalmaznia.

A nagyobb, 36 hüvelyk vagy annál szélesebb tükrök eltérő megközelítést igényelhetnek. Ha követi az általános irányelveket, a tükör közepe kissé sötétnek tűnhet. Ennek elkerülése érdekében nagyobb teljesítményű fényszórókat kell választani, amelyek teljes lefedettséget biztosítanak a tükör szélességében. Egy másik hatékony lehetőség az, hogy a tükör fölött süllyesztett mennyezeti lámpák dupla sora legyen.

Ezenkívül a kis púderhelyiségeknek általában elegendő fényre van szükségük a tükör felett, és egy mennyezeti lámpára, amely a tükör elülső széle felé irányul.

Fürdőszobai világítás a modern dizájnhoz

led csillagvilágítás a fürdőszobában

Fürdőkádak és zuhanyzók világítása

Zárt zuhanyzóval vagy káddal a zárt, párazáró lámpákat részesítik előnyben. Legyen óvatos ezek elhelyezésénél, ha nem akar közvetlen fényt a kádban. Az infravörös sugárzással ellátott lámpa, amelyet közvetlenül a kádon vagy a zuhanyzón kívül helyeznek el, segít megakadályozni a víz gyors lehűlését. Minden kapcsolónak legalább 6 méterre kell lennie a kádtól és a zuhanyzótól.

A megfelelő fény

A legtöbb szakértő azt javasolja, hogy olyan izzókat használjon a fürdőszobában, amelyek utánozzák a természetes fényt. De az izzólámpák is sok hőt termelnek, ami gyakran nem kívánatos. A kompakt fénycsövek jó alternatívát jelentenek erre. Sokkal kevesebb energiát igényelnek lumenenként (fényintenzitás mérése), és a csövek meleg, vonzó színspektrumot kínálnak.

A fénycsövek általában tompító nélkül működnek. Ez lehetővé teszi, hogy igényeinek és hangulatának megfelelően állítsa be a fényt. A tompítók elviselhetőbbé teszik az esti WC -látogatásokat, mert a fény le lehet kapcsolni. Ügyeljen arra, hogy minden ajtó elé szereljen egy kapcsolót, hogy senki ne menjen át a fürdőszobán sötétben.

Annak érdekében, hogy jobban megértse a fürdőszobai világítás modern trendjeit, nézze meg az alábbi képeket:

gyönyörű modern fürdőszobai világítás

modern dizájn fürdőszobai világítás

finom modern világítás a fürdőszobában

led világítás a fürdőszobában

feltűnő betöltő lámpák a fürdőszobában

elegáns, elegáns fürdőszobai lámpák

modern fedélzeti világítás

modern fürdőszoba világítás a tükör előtt

modern, közvetett fürdőszobai világítás

gyönyörű modern fürdőszobai világítás a kék fal előtt

klasszikus függő lámpák

modern fürdőszobai világítás a szállodában

számos dizájner fényforrás a fürdőszobában

minimalista, közvetett fürdőszobai világítás

modern fürdőszobai világítás a márvány fürdőszobában

nagyszerű LED -es világítás a fürdőszobában

nagyszerű mennyezeti világítás a fürdőszobában

mennyezeti világítás a fürdőszoba modern belsejében

modern gömblámpa a fürdőszobában

érdekes ötlet a fürdőszobai világításhoz

lenyűgöző fürdőszobai világítás a lila fürdőszobában

közvetett fürdőszobai világítás és nyitott mennyezet

egyszerű közvetett világítás a fürdőszobában

modern fantasztikus világítás a fürdőszobában

led fürdőszobai világítás modern otthonban

gyönyörű csillár a fürdőszobában

hatékony fürdőszobai világítás

modern, hatékony mennyezeti világítás

modern, nagyszerű fürdőszobai világítás

nagy függő lámpa a fürdőszobában

modern állólámpa a fürdőszobában

led világítás a modern fürdőszobában

két gyönyörű típusú fürdőszobai világítás

ultramodern világítás a mennyezethez

modern led világítás a tükörben

három orerne lámpa a természetes falon

nagyszerű fürdőszobai világítás a feng shui szerint

romantikus mennyezeti csillagvilágítás

gyönyörű fali lámpák a fürdőszobában

modern fürdőszoba világítás a tükörben

stílusos függő lámpa a fürdőszobában

jól megvilágított tükör a fürdőszobában

kis bőr csillagok a fürdőszoba világításában

modern, indirekt LED -es fürdőszobai világítás

szemet gyönyörködtető dekoratív fürdőszobai világítás

fali lámpák a fürdőszobában a mennyezeten

gyönyörű fali lámpák a fürdőszobában

led fürdőszobai világítás a mennyezeten

Read more
Fürdőszoba, világítás

Tükörvilágítás a fürdőszobában – 45 inspiráló példa

eredeti tükörvilágítás

A fürdőszobában a tükörvilágítás nemcsak a belső tér érdekes akcentusa. Pontosan a fürdőszobában van szüksége elegendő fényre, hogy a mindennapi arc- és testápolás ne váljon problémává. A beépített világítású tükrök ma is különösen modernek, és fényes hangulatot kölcsönöznek fürdőszobájának. Hagyja magát inspirálni a sikeres tükörvilágításra vonatkozó javaslatainkból!

A tükörvilágítás szerepe a fürdőszobában

Fürdőszobai tükörvilágítás

Tükörvilágítás a fürdőszobában

megvilágított fürdőszobai tükör

két megvilágított tükörfürdőszoba

Fürdőszobai tükörvilágítás

Fürdőszobai tükör beépített világítással

Tükörszekrény világító fürdőszobával

Fürdőszobai tükör világítással

Sok fürdőszobában az egyetlen világítótest a központi mennyezeti lámpa. Ezzel az a baj, hogy időnként bosszantó árnyékokat vetnek az arcra, ami sokkal nehezebbé teszi a mindennapi tevékenységeket, például a sminkelést, a szemöldök levágását vagy a borotválkozást. Ennek elkerülése érdekében jól megtervezett tükörvilágításra van szüksége a fürdőszobában. Garantálja, hogy az arca a lehető legegyenletesebben és árnyékok nélkül legyen megvilágítva, és lehetővé teszi minden olyan tevékenységet, amelyhez jó láthatóság szükséges..

A megfelelő fény a fürdőszobai tükörhöz

integrált tükörvilágítású fürdőszoba

eredeti, megvilágított fürdőszobai tükör

Fürdőszobai tükörvilágítás

kreatív fürdőszoba kialakítás két megvilágított tükör

Tükörvilágítás fali lámpával

integrált világító fürdőszobai tükör

Fali lámpák tükörvilágítás a fürdőszobában

A fürdőszobai tükör megvilágítása

Különböző típusú tükörvilágítások használhatók a fürdőszobában. Javasoljuk például a LED -es világítást, amely nemcsak igazán modern, de nagy energiahatékonysággal és tartóssággal is jellemezhető. A halogénlámpák is jó változatok, mivel optimális színvisszaadást és természetes arculatot kölcsönöznek. A beépített világítású tükrök kiválasztásakor fontos, hogy a fény elég erős legyen – a fürdőszobában nem igazán van szükségük visszafogott világításra, mint például a hálószobában. Ami pedig a világos színt illeti, a meleg fehér a legjobb megoldás.

Beépített világítás vagy fali lámpák?

Halogén lámpa tükör világítás

Halogén világítású fürdőszobai tükör

Fürdőszobai tükör LED világítással

LED világító fürdőszobai tükör

Fali lámpák tükör világítás fürdőszoba

Fürdőszobai tükör fali lámpával

nagy fürdőszobai tükör beépített világítással

modern fürdőszobai tükör beépített világítással

Tükörvilágítás a fürdőszobában

integrált tükörvilágítás

nagy, megvilágított tükörfürdőszoba

Ami a tükörvilágítást illeti, két lehetősége van – vagy vesz egy tükröt, amely már tartalmazza a világítást, vagy a tükör és a hozzá illő fények kombinációját választja. És melyik lehetőség a jobb? A beépített világítással rendelkező tükrök kompaktabbak, mivel kevesebb helyet foglalnak el, de a fényerő néha nem elegendő. Ha úgy döntött, hogy külön vásárol tükröket és lámpákat, akkor több helyre van szüksége, de a tükörfényekkel gyönyörű ékezeteket is hozzáadhat, és az esetek többségében lényegesen világosabbak, mint az integrált lámpák. A LED -es világítással ellátott tükörszekrény is jó választás a kis fürdőszobákhoz.

Keresse meg az ideális pozíciót

Fürdőszobai tükörvilágítás

Tükör LED világítással

Tükör beépített világítással

Tükör fürdőszobai világítással

Fürdőszobai tükörvilágítás

Fürdőszobai tükör beépített világítással

Különösen fontos, hogy megtaláljuk a tökéletes pozíciót a tükörvilágításhoz. Választhatja a körkörös világítást, ahogy a művész öltözőjében van, vagy vízszintesen elhelyezheti a lámpákat a fürdőszobai tükör felett. Funkcionális megoldás lenne az is, ha a lámpák a tükör jobb és bal oldalán lennének, és ha közvetlenül a tükör felső széléhez lennének rögzítve. A legfontosabb, hogy a tükör felületét egyenletesen, soha ne csak egyik oldalról világítsuk meg. A tükör beragyogása nem ajánlott, mert szemfájdalmat okozhat. A mennyezeti lámpa felakasztása szintén nem jó megoldás, mert idősebbnek tűnik, és a színvisszaadás nem jó.

Határozza meg a megfelelő magasságot

eredeti tükörvilágítás

Fürdőszobai tükörvilágítás

Tükör fürdőszoba körkörös világítás

Fürdőszobai tükörvilágítási ötletek és inspirációk

Fali lámpák tükörvilágításként a fürdőszobában

Fürdőszobai tükörvilágítási ötletek és inspirációk

Fürdőszobai tükörvilágítás

A sikeres tükörvilágításnál a fénytest magassága is fontos. A termetétől függ. Ha a lámpákat a tükör jobb és bal oldalára szerelik, akkor középpontjuknak tökéletesen szemmagasságban kell lenniük. A világos testet a tükör fölé kell helyezni, körülbelül 10 centiméterrel a fejed fölé. Így a világítás kényelmes lenne, ha az arcát természetesnek tűnne.

Fontos: védelem a nedvességtől

megvilágított tükör fürdőszoba

Fürdőszobai tükörvilágítás

integrált világító fürdőszobai tükör

megvilágított tükör fürdőszoba

Tükörszekrény beépített világító fürdőszobával

Különösen fontos ellenőrizni, hogy a fürdőszobához kiválasztott tükörvilágítás megfelelően védett -e a nedvességtől. Ideális esetben a lámpáknak elég távol kell lenniük a zuhanyzótól vagy a kádtól. Ha azonban ez nem lehetséges, feltétlenül ügyeljen a fény védelmi osztályára – ha 60 centiméternél közelebb van, és 2,5 méter magasság alatt van a fürdőkádtól vagy a zuhanyzótálcától, akkor IP44 védettségi osztályra van szüksége . Természetesen erről részletes információkat találhat az egyes lámpatestek leírásában.

Read more