Fesztiválok és kultúra

7 nagyszerű játékötlet egy felejthetetlen álompartira gyerekeknek

A szórakozás idén is otthon marad! A gyerekeknek különböző alkalmakkor csak a saját négy falukban kell szórakozniuk. Ott találkoznak más barátokkal, akiknek néha megengedik az éjszakát. Miért nem használjuk ki a legtöbbet ebből a nehéz időszakból? Csodálatos álompartit szervezhet különböző alkalmakkor és különösebb ok nélkül. Annak érdekében, hogy mindegyiküknek meg legyen a saját karaktere és valóban felejthetetlen legyen, az alábbi 7 játékötlettel állunk rendelkezésére.

Az álompartik gyakran szuper kreatívak

Ágy szórakoztató játékok pijama party

Alvásparti a gyerekek által kitalált történetekkel

Ehhez a pijama társasjátékhoz szüksége van néhány kulcsszóra, amelyeket papírra ír. Ezután összekeverhetők egy tálban vagy parti kalapban. Ha lehetséges, minden szónak inspirálnia kell a gyerekeket saját történetük elmesélésére. Ebben a játékban húz egy kulcsszót, és alapul veszi saját szórakoztató történetének létrehozásához.

A legtöbb gyermek nagyon élénk képzelőerővel rendelkezik, és képesek a legcsodálatosabb dolgokra!

Sok társasjáték megfelelő a gyerekeknek

Nagyszerű parti - nagyszerű ötletek - pijama party

Kulináris buli

Gyerekek és kulináris buli? Bizonyára ez az asszociáció sok emberben zavart és enyhe sokkot vált ki. Minden tökéletes lesz, ha követed elképzeléseinket! Az álompartin nem kell bonyolult kulináris munkákat végezni. A sütemények, szendvicsek vagy mini pizzák díszítése tökéletes választás erre.

Otthon is táborozhat egy álompartin 

Pijamaparty - sátor nagy gyerekekkel

Festeni együtt a képeket!

Kérd meg a gyerekeket, hogy rajzoljanak össze egy vagy több képet az álompartik során. Két különböző ötletet kínálunk Önnek! Adhatnak egy kész rajzot, hogy csak a különböző figurákat töltsék ki színnel. Alternatív megoldásként javasolhat egy vagy több témát a gyerekeknek. A játék ezután a következőképpen működik: Minden gyermek kap egy darab papírt, és van néhány perce a rajzoláshoz. Ezután adja át a következőnek. Végül is remek képeik vannak együtt!

Az álompartik során a gyerekek díszíthették a desszerteket 

Pijamaparty - étel nagyszerű süteményekkel

Mimika gyerekeknek

Az álompartik csodálatos alkalmak a gyermekek művészi tehetségének fejlesztésére. A pantomim egy kicsit összetettebb, de nagyon erősen fejleszti a kicsik személyiségét. Ebben az esetben folytathatja, mint a meséknél. Írja le a kulcsszavakat különböző papírlapokra. Kérje meg a kicsiket, hogy rajzoljanak le egy darab papírt, és pantomim segítségével közvetítsék a rajzolt szó jelentését.

A gyerekek különösen szabadon érzik magukat pizsamában

Pijamaparty - ötletek játszani - nagyszerű szórakozás

Dalok különböző nyelveken

Tanulnak -e a gyerekek, vagy tanulhatnak különböző nyelveket? Ezekben kinyomtathat néhány nagyon egyszerű szöveget, vagy felírhatja, és kioszthatja a csoport gyermekeinek. Ha mindenki nem érti tökéletesen a szöveget, szórakoztató lehet! A végén szervezhet egy játékot, amelyben a gyerekeknek meg kell találniuk az egyes dalok jelentését. A végén elárulod, mit jelent a szöveg! Vicces lesz, ha valaki kitalálja, miről van szó. Ugyanazon játéknak van egy másik változata is: keressen egy dalt, amelyet sok nyelvre lefordítottak. Hagyd, hogy a gyerekek ezt játsszák.

Két szép sátor és nagyszerű gyerekek játszanak

Pijamaparty - Sok gyerek remekül játszik együtt

Buli nyújtó gyakorlatokkal

A járvány idején a gyerekek, akárcsak a szülők, túl keveset mozognak. Csodálatos lenne, ha megtaníthatnák nekik, hogyan javítsák otthon fizikai aktivitásukat. Különböző nyújtási és egyéb egyszerű gyakorlatok fontos készségeket tanítanak a kicsiknek ezzel kapcsolatban. Figyelmeztetés: A gyerekek valószínűleg később megpróbálják megismételni ezeket a gyakorlatokat. Éppen ezért úgy kell kiválasztani őket, hogy ne legyen sérülésveszély a kicsiknél.

Tanítsd meg a gyerekeket, hogy beszéljenek együtt!

Pijamaparty - négy nagyszerű gyermek játszik együtt

Álomparti társasjátékokkal

A társasjátékok közül sok gyermek változatban is elérhető. Közülük többen is részt vehetnek. Ez fejleszti mind kommunikációs, mind szellemi készségeiket. Ezenkívül néha a szülők is csatlakozhatnak a játékhoz.

Ily módon bizonyos mértékig áthidalhatja a különböző generációk közötti szakadékot is. Ezt egyébként minden jól megszervezett álompartival megteheti, amelyet többek között gyermeke barátai is menőnek találnak.

Születésnapi partit pizsamaként is lehet szervezni 

Pijama party több különböző gyermekkel

A gyerekek szeretnek saját történeteket kitalálni, és ezek felejthetetlenné tehetik az álompartikat 

Üljetek le együtt és játsszatok pijama bulit