Fesztiválok és kultúra

Fesztiválok és kultúra

Hogyan válasszuk ki az utolsó pillanatban a megfelelő karácsonyi / újévi kezdőket!

Még mindig nem fejezte be a karácsonyi menü tervezését? Feltételezzük, hogy már eldöntötte a főételt. Gyakran az utolsó pillanatra halasztják a karácsonyi és egyéb ünnepi alkalmak előételeinek kiválasztását. Ha aztán nagyszerű ötleteket keres az interneten és a szakácskönyvekben, megzavarja a nagy választék. Készítsen salátákat, leveseket, szendvicseket vagy különféle előételeket? Hogyan csökkenti a különböző lehetőségeket a lehető legjobb választásra? Számos kritérium alapján választhatja ki a megfelelő kezdőket. Örömmel elmagyarázzuk ezeket a következő sorokban! Ezenkívül néhány gyakorlati tippet is adunk Önnek, hogyan kerülje el az utolsó pillanatban a vásárlással járó stresszt. A hasznos tippek és ötletek nagyon hasznosak a szilveszteri menü tervezésekor is!

Díszítse az előételeket karácsonyra

Karácsonyi leves ételek

A karácsonyi főételnek és az előételeknek kiegészíteniük kell egymást

Amikor karácsonyi előételeket választ, kezdje a főétellel. Mindkét tanfolyamnak feltétlenül ki kell egészítenie egymást. Attól függ, megvan -e nálunk különböző ízek és igazán élvezik a különböző árnyalataikat.

A karácsonyi főételek általában baromfi vagy hal. Ebben az esetben az indítónak töltőanyagnak vagy egy kicsit kiadósabbnak kell lennie. Sikeres választás lehet például Hústekercsek, Lazac krémsajttal vagy reszelt gombával. Ha továbbra is egy kiadós főételt választ, mint például a marhahúsos rolád, akkor nagyon könnyű salátára van szüksége az elején. Egy másik változat a zöldségkrémleves lenne. Mindkét esetben a lehető legkevesebb zsírtartalmúnak kell lenniük, és sok friss és enyhén fűszeres jegyet kell tartalmazniuk. Így készíti elő ízérzékelőit és gyomrát a nehéz főételhez. Ebben az esetben ideálisak a szezonális zöldségek, például a zeller vagy a kelbimbó.

Kombinálja a szezonális zöldségeket és a füstölt halat ünnepi salátában

Kiadós kezdők - nemes karácsony

Karácsonyi előételek és köret

Milyen köretet kínál a főétel mellé? A karácsonyi előételeket is ügyesen kell kombinálni ezzel. Díszítse a főételt burgonyával vagy rizzsel, és tegye az előételekre egy könnyű salátával, dióval. Ha viszont a köret főleg zöldségekből áll, akkor előételként levest vagy zöldségpürét kínálhat. Mellesleg a különböző tanfolyamokat is keverhetjük egy kicsit. Ha valakinek annyira nem tetszik a köret, akkor az adott személy hozzáadhatja az előételt a főételhez. Ez nagyobb mozgásteret biztosít, ha nem tökéletesen megfelel valaki ízlésének a főételhez. De ez csak akkor lehetséges, ha a különböző tanfolyamok összhangban vannak egymással.

A karácsonyi előételeknek könnyűnek kell lenniük a gyomorban, és előkelőnek kell lenniük 

Karácsonyi kezdők Nagyszerű inspirációs receptek

Ha kétségei vannak, kínáljon a lehető leguniverzálisabb választást

Ha az utolsó pillanatban tervezi a menüt, nyomás alatt áll. Lehet, hogy emiatt figyelmen kívül hagyja valaki különleges szükségleteit. Ha kétségei vannak, kisebb adagokat kínálhat több előételből. Válassza ezeket, hogy a kiszolgálás egyszerű legyen. Ha egyszerre kínál salátákat és leveseket, akkor túl sok ételre lesz szüksége a karácsonyi asztalon. Ez túlságosan időigényessé teszi a felszolgálást, és nem fogja élvezni a bulit. Biztosan nem így kellene! Ezért jobb, ha ragaszkodunk hasonló előételekhez, például salátákhoz, előételekhez, levesekhez, rácsos zöldségekhez, felvágottakhoz, stb. Az előételeket poharakban is könnyű felszolgálni, amint azt számos kép is mutatja..

Lehet, hogy otthon már megvannak a megfelelő hozzávalók a nagyszerű karácsonyi kezdetekhez 

Meleg ételek - nagyszerű előételek

Válasszon olyan recepteket, amelyekkel már rendelkezik tapasztalattal!

Ha kevés ideje van a karácsonyi kezdetekre, akkor többé -kevésbé stresszes lesz az előkészítésük során. Ezért a legjobb, ha olyan receptötletekről dönt, amelyekkel már elegendő sikeres tapasztalattal rendelkezik. Többször kellett volna elkészítenie ezeket, és jól meg kellett volna felelnie egy szélesebb csoportnak. Nem kell bonyolultnak lennie! Néha egyetlen új összetevő is elég ahhoz, hogy egy nagyon egyszerű ételből valami igazán különleges legyen.

Az előételeknek harmonizálniuk kell a menü többi részével 

Karácsonyi menü ötletek

Ügyeljen a vegánokra és a vegetáriánusokra

Kérdezte már, hogy vegánok vagy vegetáriánusok vannak a vendégek között? Elfelejtetted? A jól megtervezett köret és előétel karácsonyra ebben az esetben megszabadíthat a kínos helyzettől. A biztonság kedvéért maradjon az eredeti vegán és vegetáriánus recept ötleteknek a menüben. Egyrészt garantálja, hogy azok az emberek, akik nem élnek hús vagy hal nélkül, találnak maguknak valamit. Ezen kívül mindenki másnak szélesebb választéka van.

Az ünnepi előételeket különösen könnyű kiszolgálni a pohárban 

Kezdők karácsonyi menü ünnepi menü

Olyan összetevőket használjon, amelyek már rendelkezésre állnak!

Ha az utolsó pillanatban tervezi az indulókat, akkor a lehető legtöbb időt kell spórolnia a vásárlással. Nézzen körül a hűtőszekrényben és az alagsorban. Mi az, ami már rendelkezésedre áll? Talán túl nagy mennyiségű friss termék van valahol, amelyet felhasználhat az ételei alapjául?

Jó étvágyat és boldog karácsonyt kívánunk!

Bárki készíthet ilyen eredeti és egyszerű salátát!

Avokádó és egyéb ételek

Az ilyen előételek jól illeszkednek mind a karácsonyi, mind a szilveszteri menükhez

Karácsonyi apró falatok

A lencsét és az avokádót itt kombinálták az egészséges és nemes kezdethez

Finom és egészséges karácsonyi receptek

Könnyű kezdők 2020 karácsonya

Nagyszerű ételek az üveg előételeknél karácsonyra

Az előételek a karácsonyi díszek részeként is megtekinthetők

Asztal dekorációs ötletek karácsonyra

Kezdők karácsonyra - finom salátaötletek

Előételek karácsonyra - kenyér ötletek

Az ünnepi menük részeként gyakran kínálnak krémsajtos leveseket 

Kezdők karácsonyra Egyszerű receptek

Nagyszerű meleg előételek - leves ötletek

Karácsonyi előételek - ötletek a menühöz

Karácsonyi egészséges ételek előételek

Read more