Festivali i kultura

7 sjajnih ideja za igru ​​za nezaboravan san za djecu

Zabava ove godine ostaje kod kuće! Djeca se samo u raznim prilikama moraju zabaviti u svoja četiri zida. Tamo susreću druge prijatelje kojima je ponekad dopušteno prespavati. Zašto ne bismo maksimalno iskoristili ovo teško vrijeme? Možete organizirati prekrasnu dremežnu zabavu u različitim prilikama i bez posebnog razloga. Kako bi svaki od njih imao svoj karakter i bio zaista nezaboravan, za vas imamo spremnih sljedećih 7 ideja za igru.

Usnule zabave često su super kreativne

Krevet za zabavne igre pijama party

Usnula zabava s pričama koje su izmislila djeca

Za ovu društvenu igru ​​pijama potrebno vam je nekoliko ključnih riječi koje zapisujete na papiriće. Zatim se mogu pomiješati u zdjelu ili šešir za zabavu. Svaka od riječi trebala bi, ako je moguće, potaknuti djecu da ispričaju svoju priču. U ovoj igri izvučete ključnu riječ i koristite je kao osnovu za stvaranje vlastite zabavne priče.

Većina djece ima vrlo živu maštu i mogu napraviti najnevjerojatnije stvari!

Mnoge društvene igre prikladne su za djecu

Sjajna zabava - sjajne ideje - pijama party

Kulinarska zabava

Djeca i kulinarska zabava? Zasigurno ova povezanost kod mnogih od vas izaziva zbunjenost i lagani šok. Sve će biti savršeno ako slijedite naše ideje! Tijekom zabave u snu ne morate raditi nikakve komplicirane kulinarske radove. Ukrašavanje kolačića, sendviča ili mini pizza savršene su mogućnosti za to.

Također možete kampirati kod kuće za vrijeme dremave zabave 

Pijamaparty - šator s velikom djecom

Slikajte slike zajedno!

Neka djeca zajedno nacrtaju jednu ili više slika za vrijeme sna. Imamo dvije različite ideje za vas! Mogli bi vam dati gotov crtež pa samo ispunite različite figure bojom. Alternativno, djeci možete predložiti jednu ili više tema. Igra tada funkcionira na sljedeći način: Svako dijete dobiva komad papira i ima nekoliko minuta za crtanje. Zatim ga prenesite na sljedeći. Na kraju krajeva, zajedno imaju sjajne slike!

Za vrijeme sna zabava djeca su mogla ukrašavati deserte 

Pijamaparty - hrana s odličnim kolačima

Mim za djecu

Usnule zabave prekrasna su prilika za razvoj dječjih umjetničkih talenata. Pantomima je malo složenija, ali doista snažno razvija osobnost mališana. U tom slučaju možete nastaviti kao s bajkama. Zapišite ključne riječi na različite komade papira. Neka svako od mališana nacrta papir i pomoću pantomime prenese značenje nacrtane riječi.

Djeca se posebno slobodno osjećaju u pidžami

Pijamaparty - ideje za igru ​​- odlična zabava

Pjesme na različitim jezicima

Uče li djeca ili mogu naučiti različite jezike? U njima možete ispisati nekoliko vrlo jednostavnih tekstova ili ih zapisati i podijeliti djeci u skupini. Ako svi ne razumiju savršeno tekst, moglo bi biti zabavno! Na kraju biste mogli organizirati igru ​​u kojoj djeca moraju pogoditi značenje svake pjesme. Na kraju otkrivate što tekst znači! Bit će smiješno ako je netko pogodio o čemu se radi. Postoji i druga varijacija iste igre: pronađite pjesmu koja je prevedena na mnoge jezike. Neka se djeca igraju ovoga.

Dva lijepa šatora i sjajna djeca igraju se

Pijamaparty - Mnoga djeca zajedno se igraju sjajno

Zabava uz vježbe istezanja

Tijekom pandemije, djeca se, poput roditelja, kreću premalo. Bilo bi divno kad bi ih se moglo naučiti kako poboljšati svoju tjelesnu aktivnost kod kuće. Razne istezanja i druge jednostavne vježbe podučavaju mališane važnim vještinama u tom pogledu. Upozorenje: Djeca će vjerojatno kasnije pokušati sami ponoviti ove vježbe. Zato ih treba odabrati na takav način da nema opasnosti od ozljeda mališana.

Naučite djecu da razgovaraju zajedno!

Pijamaparty - četvero izvrsne djece igra se zajedno

Slumber party uz društvene igre

Mnoge društvene igre dostupne su i u dječjim verzijama. Nekoliko njih može sudjelovati. To će razviti njihove komunikacijske i intelektualne vještine. Osim toga, ponekad se u igru ​​mogu pridružiti i roditelji.

Na ovaj način također možete u određenoj mjeri premostiti jaz između različitih generacija. Usput, to možete učiniti sa svakom dobro organiziranom proslavom, koju prijatelji vašeg djeteta, između ostalih, smatraju cool.

Rođendanska zabava može se organizirati i kao pidžama 

Pijama party s nekoliko različite djece

Djeca vole izmišljati vlastite priče i to bi zabave za vrijeme sna moglo učiniti nezaboravnim 

Sjednite zajedno i igrajte pijama party