fali dekoráció

Keretezett képek nappalikhoz és más helyiségekhez – tippek a vásárláshoz

A műalkotások, képek és plakátok kétségkívül a leghagyományosabb, legnépszerűbb, legértékesebb és talán a legrégebbi faldekorációk közé tartoznak. Mint ilyenek, számos praktikus és dekoratív funkciót látnak el. A nappaliba keretezett képek tökéletes megjelenést kölcsönöznek a belső térnek, valamint sok bájt és egyéniséget. A fal kényelmetlen ürességének kitöltésével a műalkotások megteremtik a hangulatot a szobában, és tükrözik érzéseit és ízlését. Azonban hogyan válasszon megfelelő keretezett képeket a nappalikhoz, a hálószobákhoz és más helyiségekhez? Mire kell figyelni, és hogyan illeszkedik új műalkotása a belső tér többi részébe? Mai cikkünkben néhány egyszerű, de hasznos tippet adunk az új képek, plakátok és egyéb faldíszek kiválasztásához.

Keretezett képek nappalikhoz és más helyiségekhez - tippek minimalista fekete -fehér alkotások vásárlásához

A keretezett képek és azok elhelyezkedése hogyan befolyásolja a megjelenést?

Még egy remekmű is alig észrevehető, ha nincs a helyén. Keretezett képek a nappalikhoz nem szabad túl magasra vagy túl alacsonyra akasztani a könnyű megtekintés érdekében. A faldekoráció középpontja mindig a szemmagasság alatt legyen.

Közvetlen napfény nem eshet a képeire, mivel gyorsan beeshet A színek elhalványulnak levelek. A helyiség világításának lágynak és feltűnőnek kell lennie. A túl sok fény vakítást okoz a képeken, ami viszont befolyásolja az érzékelést.

A nagyméretű képeket sem szabad túl közel helyezni egymáshoz, különben összeolvadnak egymással. Kivételek természetesen a modern, többrészes vásznak. A nagy festmények, plakátok és fényképek sem illenek olyan jól a zsúfolt, bútorokkal és díszekkel teli helyiségbe. Szelektívnek kell lenni a szép dolgokkal is, és mérsékelten díszíteni a belső teret.

Ugyanakkor ne feledje, hogy a bekeretezett képek segítségével kiegyensúlyozhatja a bútorok arányait. Például, ha egy nagy posztert akaszt egy túlméretezett kanapéra, a bútordarab kicsit kisebbnek tűnik, és fordítva. Egyetlen nagy műalkotás helyett több kicsi és közepes méretű képből is készíthet kollázst. Ezenkívül ezek a fotófalak lehetővé teszik, hogy minden alkalommal könnyedén megváltoztassa a szoba általános megjelenését. És ez mindenképpen plusz pont a belső tér számára. Ezt úgy teheti meg, hogy rendszeresen cserél egy -két képet.

Keretezett képek a nappalikhoz és más helyiségekhez - tippek a gyermekszoba lófal fotójának megvásárlásához

Maga a háttér is pozitív vagy negatív hatással lehet a fali dekoráció érzékelésére. Általában semleges, világos falszíneket javasolnak. Ezek közé tartozik a fehér, világosszürke, bézs és néhány pasztell szín. Ha azonban a fal és a kép azonos színárnyalatok, a kontrasztos képkeretek segítenek. A minimalista fekete, fehér és természetes fa keretek a legjobb barátai ezzel.

Keretezett képek hálószobákhoz

A legjobb hely a kép elkészítéséhez a hálószobában kétségkívül az ágy vagy a komód fölött van. Az ággyal szemben lévő falhoz is rögzíthető, amennyiben nincs TV, polc vagy egyéb bútor.

Keretezett képek a nappalikhoz és más helyiségekhez - tippek fekete lépcső vásárlásához sötét ágy felett

Keretezett képek a bejárati területekhez

A folyosón a bekeretezett képeket közvetlenül a bejárati ajtóval szemben helyezheti el. Azonnal felkeltik a tekintetet, és minden vendég figyelmét felkeltik. A bútorok, például a cipőpad vagy a tükörrel szembeni falfelület szintén jó ötlet. Ebben az esetben azonban a kép ne legyen túl feltűnő.

Keretezett képek a nappalikhoz és más helyiségekhez - tippek a nappali csarnokának falikártyájának vásárlásához

Keretezett képek nappalikhoz és étkezőkhöz

A nappaliban és az étkezőben a képek közvetlenül az étkezőasztal, a kanapé vagy a munkaasztal fölé helyezhetők. Itt is persze csak akkor, ha már nincs televízió vagy valami más. Egy nagy festmény a kandalló vagy a kandalló fölött mindig időtálló klasszikus. Ideális esetben olyan keretes képeket kell elhelyezni a nappaliban és az étkezőben, amelyek azonnal láthatók, amikor belép a szobába.

Keretezett képek nappalikhoz és más helyiségekhez - tippek buddha tökéletes feliratos aranyfavásárlásához

Határozza meg helyesen a képek kialakítását

Amikor a képen látható dolgokról van szó, a választás teljes mértékben az Ön személyes preferenciáitól függ. Rendelkezhet egy reneszánsz remekmű másolatával, valamint a gyermeke absztrakt rajza Válassza a lehetőséget. E szabadság ellenére a színeknek és az illusztrációnak meg kell felelniük a szoba berendezési stílusának és színsémájának. A képet zökkenőmentesen be kell illeszteni a belső tér többi részébe.

Például a táj, valamint a virágos és egyéb természeti elemeket tartalmazó tájak általában a legjobbak a hagyományosan díszített otthonok számára. Ha azonban otthona modern stílusú, az absztrakt művek jobban illeszkedhetnek.

Keretezett képek a nappalikhoz és más helyiségekhez - tippek a várostérkép szép megvásárlásához az asztalon

Ha beleszeretett egy bizonyos képbe, de nem tökéletesen illeszkedik a belső térhez, akkor nem feltétlenül kell mást választania. Inkább próbálja integrálni a domináns színeibe egyedi ékezetek segítségével. Ezek az ékezetek lehetnek kis dekorációk, dobópárnák és akár más képek is a szobában.

Egyetlen otthon sem teljes a megfelelő festmény, fotó vagy plakát nélkül a falon. Ezek a dekorációk tükrözik preferenciáit és stílusérzékét, és nagyban befolyásolják a szoba megjelenését. Nem szabad alábecsülni a gyönyörű, keretes kép hatását a belső térben.

Keretezett képek nappalikhoz és más helyiségekhez - tippek absztrakt levél vásárlásához