Falfesték

Falfesték

Velencei vakolat a kreatív faltervezéshez

A kreatív faltervezés modern megjelenést kölcsönöz a lakásnak. A velencei vakolat, amely évszázadok óta ismert és nagyon művészi megjelenést kölcsönöz a falaknak, ugyanolyan kreatív. Ezt a mészalapú spatulatechnikát a 15. században fejlesztették ki, hogy lenyűgözően kiemeljék a vakolatprofilokat a mennyezeten és a falakon. De ha a velencei vakolatot helyesen alkalmazzák és dolgozzák fel, akkor nemcsak dekoratív, hanem nagyon tartós is. Ma néhány ötletet és tippet szeretnénk adni Önnek a „Stucco Veneziano” kinézetéről és feldolgozásáról.

A velencei vakolat ékezeteket és osztályt biztosít a szobában

Velencei vakolatú fürdőszoba faltervezés

A velencei vakolatot helyesen kell kiválasztani

A „Stucco Veneziano” olaszból fordítva „folyékony márványt” jelent. A velencei vakolat eredetileg mészből és márványporból áll. Ez az alap színezhető vagy márványozott színes pigmentekkel. A mész alapú vakolat környezetbarát anyag, és természetesen ellenáll a gombának és a penésznek.

De valódi velencei vakolatot nem lehet mindenhol megvásárolni, nehezebb vele dolgozni és magasabb az ára. A szakboltokban komplett készletek velencei vakolathoz, minden szükséges anyaggal és többnyire a szükséges eszközökkel is. A szintetikus DIY töltőanyag általában akril polimerekből és töltőanyagokból áll, például párizsi vagy agyag vakolatból. Tehát a szintetikus velencei vakolat inkább műanyag dekoratív vakolat, amely inkább a színhez, mint a kőhöz kapcsolódik, és nem rendelkezik a hagyományos stukkó Veneziano hosszú élettartamával. A jó ebben az, hogy sok színben kapható, és jobban elnyeli az élénk színeket, mint a természetes velencei mészalapú vakolat.

Kombinálja az élénk színeket nagyszerű vizuális hatással

falfesték ötletek velencei vakolat

Legyen pontos a feldolgozással

hogy velencei vakolat maga tervezzen falakat

A velencei vakolat feldolgozása

Az első dolog, amit meg kell tennie, a padló védelme, és ideális esetben két ponyvát kell elhelyezni. Fontos tudni, hogy a vakolat eltér a színétől. A festő szalagja, amelyet a keretek és más, nem vakolni kívánt falak védelmére használnak, itt nem megfelelő.

A falakat is fel kell készíteni a vakolásra. Töltsön lyukakat és dudorokat úgy, hogy a végén ne látszódjanak.

Tippünk: Ha szintetikus vakolatot használ, akkor ezzel is kitöltheti a lyukakat.

A velencei vakolat több rétegben működik. Először jön egy megfelelő alapozó, amelyet vékonyan és egyenletesen kell felhordani egy festőhengerrel. Ezután jól meg kell száradnia (legfeljebb 24 óra). A szakemberek az alap, a szerkezet és a dekoratív rétegek felhordásához egy speciális simító simító simító simítót javasolnak, finom fogazott éllel. Ily módon az adagolt töltőanyag gyorsan egyenletesen eloszlik a falon. A simító simító élével a töltőanyag nyomás nélkül gyorsan simítható.

Készítse elő a szükséges eszközöket

készítse el a faltervezést velencei vakolattal

Miután az első töltőanyagréteg megszáradt, jön a második festékréteg. A felület későbbi megjelenése attól függ, hogy a második réteget felülről lefelé, vízszintesen, ívekben vagy egyszerűen keresztezve alkalmazzák-e. Ha nagyobb hatást szeretne elérni, akkor vékony harmadik réteget kell felvinni. De az elsőt jól szárítani kell. Kezdje ugyanabból a pontból, ahol az első réteget elkezdte. Tartsa a simítót 30–60 ° -os szögben, és dolgozzon nyomással. Annak érdekében, hogy változatos, élénk és meleg megjelenésű felületet hozzon létre, enyhén csiszolja a töltőanyag rétegeit és távolítsa el a port a következő megjelenés előtt.

Ezután a felületet polírozni kell. Ezt legjobb simítóval és körkörös mozdulatokkal megtenni. Tartsa a simítót a falhoz képest 30 ° -os szögben, és csiszolja, amíg a fal tökéletesen sima nem lesz. Minél jobban fényezi a vakolatot, annál fényesebb lesz.

Tedd fényessé a pecsétet

Velencei gipszfalak kreatívan

Végül van egy tömítés a polírozott felület védelmére. A velencei vakolat típusától függően (mész vagy szintetikus) a megfelelő tartósítószert kell használni

Azt javasoljuk a kezdőknek és a barkácsolóknak, hogy béreljenek fel professzionális festőt vagy vakolót, hogy garantálják, hogy hatékony falat tudnak készíteni velencei vakolattal. Ez a feladat egy kicsit nehéz és időigényes a kezdők számára. Függetlenül attól, hogy szakembert vesz fel, vagy maga fogadja el ezt a kihívást, jó szórakozást és sok sikert kívánunk!

A velencei vakolat tökéletes arra, hogy bizonyos foltokat előtérbe hozzon

ékezetes fal velencei vakolat

Válasszon világos színt a folyosóra

folyosó kialakítás velencei vakolat

Gazdag színek nagy választéka

Velencei vakolat festeni kreatívan a falakat

Tökéletes hangsúlyos falként a nappaliban

Velencei gipsz fal dekoráció nappali

kreatív falak tervezése velencei vakolat

A velencei vakolat jól illeszkedik a fürdőszobába

fal tervezési ötletek velencei vakolat

Győződjön meg arról, hogy a kivitelezés jó

bútorozott lakás velencei vakolattal

A velencei vakolat rendkívül tartós 

fürdőszoba fali dekoráció velencei vakolat

Read more