erkély

Fából, szövetből vagy fémből készült erkélyburkolat – modern ötletek

Erkélyburkolat modern ötletek

Szeretsz sok időt tölteni az erkélyen? Akkor az erkélyburkolat elengedhetetlen számodra! A jó időjárás és a magánélet védelmét biztosítja, és az erkélyt kellemes pihenőhellyé alakítja, ahol megihatja a reggeli kávét, vagy pihenhet egy hosszú munka után. Ebben a bejegyzésben néhány ötletet mutatunk be a különböző anyagokból készült modern erkélyburkolatokhoz. Talán alább megtalálja a saját erkélyének optimális változatát. Jó szórakozást olvasás közben!

Az erkélyburkolat jó időjárási és adatvédelmi védelmet biztosít

Erkély burkolat szövet adatvédelmi képernyő csodálatos megjelenés

Kovácsolt acél erkélykorlát

Erkélyburkolati profilok tartósan alumíniumból

Erkélyburkolat modern ötletek

Dekoratív, tartós üveg erkélyburkolat

Valójában kétféle erkélyburkolat létezik – az egyik beépített, a másik pedig rögzített. A beépített erkélyburkolat általában erős anyagokból, például fémből, fából vagy üvegből készül. Az utólag felszereltek viszont leggyakrabban könnyű anyagokból készülnek, például szövetből, bambuszból vagy műanyagból. Természetesen nem olyan stabilak, de elviheti magával, ha elköltözik. Az, hogy melyik változatot választja, elsősorban attól függ, hogy saját otthonában él -e, vagy bérli. Bérlakások esetén minden változtatást és felújítást meg kell beszélni a bérbeadóval. Ha az állandó burkolat nem megengedett, választhat könnyű bambuszszőnyegeket vagy szövet- vagy műanyaglemezeket, amelyeket a korláton keresztül csavarnak és lekötik.

Erkély burkolat szövetből és műanyagból

Erkéllyel burkolt műanyag modern megjelenés

Szövet burkolatú erkély adatvédelmi képernyő nyáron

Fedje le az erkélyt anyaggal

Stílusos megjelenésű, textil borítású erkély

Az erkély burkolata barna szövetből készült

Szövet burkolatú erkély csíkos minta

Szövet borítású erkély az időjárás és a magánélet védelme érdekében

Műanyag erkélyburkolat

A burkolatok szövetből vagy műanyag megvan az az előnye, hogy egyáltalán nem tűnnek unalmasnak. Vannak a piacon különböző színű és számos gyönyörű mintával rendelkező modellek, például nagyon valósághű fotómotívumok. A műanyag burkolat is különösen robusztus és tartós. Egyes modelleknél azonban a motívumok idővel elhalványulhatnak – különösen, ha az erkély nyáron erős napsütésnek van kitéve. Szerencsére a szövet- és műanyag panelek olcsók és könnyen cserélhetők.

Tartós fém erkélyburkolat

Erkély burkolat profilok műanyag robusztus

Fém borítású erkély beépített adatvédelmi képernyő

Erkéllyel burkolt rozsdamentes acél profilok

Dekoratív drót erkélyburkolat

Erkélyburkolat acélprofilok robusztus adatvédelmi képernyő

Az erkéllyel borított fémprofilok csodálatos megjelenésűek

Modern burkolatú erkély

Ha a stabilitás a legfontosabb számodra, választhat tartós fémburkolatot. A fém erkélyburkolat egyáltalán nem tűnik unalmasnak – a piacon vannak kovácsolt acélból vagy huzalból készült díszítő elemek, amelyek nagyon jól néznek ki. Ezenkívül viszonylag kevés karbantartást igényelnek, és évente egyszer, vagy még ritkábban olajfestékkel kell bevonni őket a rozsda megelőzése érdekében. Az egyetlen hátránya, hogy az acél díszítő elemek csak részben biztosítják a magánéletet. Egy másik és nagyon jó ötlet ebben a tekintetben az egyszerű drótháló burkolat választása. Ezt mászónövényekkel lehet zöldíteni, és az eredmény egy gyönyörű, sűrű burkolat, amely kellemes hangulatot teremt az erkélyen.

A faburkolat hangulatos légkört teremt

Fa vidéki stílusú erkélyburkolat

Erkély burkolat fa alacsony korlát

beépített faburkolatú erkély

Erkélyes fa burkolat vidéki stílusban

Különösen népszerű a fa erkélyburkolat, és ez nem véletlen. Természetes anyagként a fa igazán hangulatos légkört teremt az erkélyen. De nagyobb gondot igényel, mint a fém burkolat, és rendszeresen festeni kell. A fa erkélyburkolat jó védelmet nyújt az időjárás ellen és a magánélet védelmét, és ha a korlátok elég magasak, nincs leesés veszélye – például kisgyermekek esetében. És ha nem akarja teljesen elválasztani magát a “világtól”, hagyjon réseket a pörkölőlapok között!

Üveg burkolat modern lakásokhoz

Üveg burkolatú erkélyes ház csodálatos megjelenésű

Erkélyburkolat üveg modern építészet

Az üveg erkélyburkolatok manapság egyre népszerűbbek. Valójában nem védi a magánéletét (ha átlátszó és nem színes üvegről van szó), de a megjelenés nagyon jó. Ez a legjobban illik új, modern építészetű lakásokhoz. A kiváló megjelenés mellett az üvegnek más előnyei is vannak, mint az erkélyburkolatok anyaga. Különösen tartós, szinte karbantartást nem igényel, és jó időjárási védelmet nyújt az erkélyen.

Bambusz szőnyegek a jó nap és a magánélet védelme érdekében nyáron

Burkoló erkély bambusz nyár

Az erkéllyel burkolt bambusz jól néz ki

Erkély burkolatú bambusz szőnyeg

Bambusz burkolatú erkély elegáns adatvédelmi képernyő

A bambusz szőnyegek nagyszerűek az ideiglenes erkélyburkolatokhoz is. Ezek a fa szép megjelenésűek, de sokkal olcsóbbak. Sajnos a bambusz szőnyegek nem különösebben időjárásállóak. De nyáron tökéletesek a napvédelemhez.