építészet

Tervezzen világjárást – tegyen egy kulturális múzeumi túrát

világ utazási terv nyaralás utazás világutazás

Kulturális utazás tervezése a világ körül: a világ legszebb múzeumai – 1. rész

Szeretné a következő világ körüli utazását egy különleges témának szentelni? Szereted a művészetet, a kultúrát és a történelmet? Ezután utazzon a világ legszebb múzeumaiba. Építészeti szerkezetekként mélyen lenyűgözőek. Csodálatos művészeti gyűjteményeik és értékes kiállításaik vannak.

Ezek a múzeumok a világ legszebb helyein is találhatók.

Íme a világ legszebb múzeumainak listája.

Guggenheim Múzeum Bilbaóban

nyaralás utazás világ utazási terv világutazás

Frank Gehry tervezte a Guggenheim Múzeumot Bilbaóban, Spanyolországban. A Nervion folyó közvetlen közelében található. Ha alulról nézzük, úgy néz ki, mint egy csónak. A tervezés során szinte kizárólag titánt, mészkövet és üveget használtak.

Ermitázs Szentpéterváron, Oroszországban

világ utazás világ utazási terv nyaralás utazás

A Szentpétervári Ermitázs a világ egyik legrégebbi és legnagyobb múzeuma. Művészeti városként írható le a Néva folyó partján. Az Ermitázs termei több mint 2,7 millió műalkotást rejtenek. Sokan még arany díszítéssel is díszítettek.

A Potala palota, Lhasa, Tibet

Potala Palace világ utazási terv nyaralás utazási világ utazás

Ez a Dalai Láma egykori otthona. Az épületet 17 -én nyitották meg A 18. században épült, jelenleg múzeumként szolgál. A palota 13 emeletes és 1000 szobával rendelkezik. 3500 m a.s.l. a “Vörös Palota”. Ez híres lenyűgöző, drágakövekkel díszített falfestményeiről, és az egykori dalai lámák síremlékeinek otthona.

Vatikánváros Rómában

vatikáni múzeum nyaralás utazási világ utazási terv

A kulturális témájú világkörüli turnén vannak kötelező „megállók”. A római Vatikánváros nyilvánvalóan egy közülük. Ezt a kulturális helyszínt évente több mint 5 millió turista látogatja. Az építészeti épületek és azok díszítése civilizációnk egyik legszembetűnőbb alkotása.

A Múzeum Soumaya Mexikóvárosban

museo soumaya világutazás nyaralás utazási világ utazási terv

Ezt az ingatlant Fernando Romero tervezte, és Frank Gehry -t rajzolta tanácsadónak. A múzeum két különálló épületből áll. Az új épület, amely a Plaza Carso -n található, különösen lenyűgöző. Ez egy aszimmetrikus ház, amelyet több mint 16 000 alumínium hatszög borít. Erősnek tűnnek, függetlenül attól, hogy melyik sarokból nézik őket. A mennyezet kissé átlátszó. Szűrt fényt enged át. Így a szoba tökéletes a fényképek készítéséhez.

A Musée d’Orsay, Párizs

Musée dOrsay nyaralás utazási világ utazási terv világutazás

Ez Párizs második legfontosabb művészeti múzeuma. A Szajna déli partján található. A múzeum épülete a világkiállításra épült 1900 -ban. Ez önmagában egy műalkotás.

Kunsthistorisches Museum Bécsben

bécsi nyaralás utazás világ utazási terv világutazás

Ez Európa egyik leghíresebb múzeuma, és a világutazók számára is fontos célpont. Építése 1871 -ben kezdődött azzal a céllal, hogy ott kiállítsák a Habsburg művészeti gyűjteményeket. 1891 -ben nyitották meg a látogatók előtt. Lenyűgöző belső kialakításával lenyűgöz. A szobák közül a legpompásabb a kupolás előcsarnok és a nagy lépcső.

A Dalí Múzeum Szentpéterváron (Florida, USA)

Dali Múzeum nyaralás utazási világ utazási terv világutazás

Itt kapott helyet Eleanor Reese Morse és Albert Reynolds Morse magángyűjteménye. Személyes barátok voltatok Salvador Dalival. Sok ember számára ez atipikus úticél a világutazások során. De mindenképpen megéri.

A Royal Ontario Museum (ROM) Torontóban, Kanadában

királyi ontario múzeum világutazás nyaralás utazási világ utazási terv

Ezt a múzeumot a 20. század elején építették Darling és Pearson építészei. Először egy tégla-terrakotta épületet tervezett. Ez 1914 -ben fejeződött be, és jelenleg a múzeum nyugati szárnyaként szolgál.

Tervezzen egy világutazást – kristályszoba ívelt falakkal és sarkokkal

toronto királyi ontario világ utazás tervezés nyaralás utazás

Azóta további épületekkel bővült a komplexum. A “Kristály” nagyon lenyűgöző. A projekt részeként a múzeum 2006/2007-ben Daniel Libeskind ismert építész tervei alapján újjáépült és kibővült. A bonyolult projekt hét üvegből és alumíniumból készült prizma konstrukcióból áll. Különböző irányokba mutatnak. Ez nagyszerű kristályszobát hoz létre ívelt falakkal és sarkokkal.

Tetszik az áttekintésünk a világ legszebb múzeumairól, amelyek érdekes úti célok a világutazók számára? A következő cikkünkben folytatódik: “Kulturális utazás tervezése a világ körül: a világ legszebb múzeumai 2”. Ragaszkodjon hozzá, és tudjon meg többet ezekről a híres kulturális helyszínekről!

A Guggenheim Múzeum New Yorkban

guggenheim múzeum new york világ utazás nyaralás utazási világ utazási terv

Tervezzen egy világutazást – A Musée d’Orsay, mint régóta fennálló műalkotás

utazási célpontok világutazás nyaralás utazási múzeumok világ utazási terv

A Museo Soumaya lenyűgöző második épülete

museo soumaya nyaralás utazási világ utazási terv világutazás

Tervezzen világkörüli túrát – Látogasson el a Dalai Láma egykori otthonába

    tibet világ utazási terv világutazás nyaralás utazás

Tervezze meg világtúráját a Vatikánon keresztül

Vatikáni Múzeum világutazás nyaralás utazási világ utazási terv

Világutazás tervezése – Az épületet építészeti műalkotásként is megtekintheti

világutazás világutazási terv nyaralás utazás