építészet

Dome House: Az új válságépítészeti trend Japánból

Az ovális poliuretán habházak a japán kortárs építészet legújabb slágerei. Az ilyen típusú strukturális újrafelfedezés oka a természeti katasztrófák növekvő kockázata. Hagyományosan Japánnak rendkívüli problémái voltak az erős földrengések miatt. A klímaváltozás miatt várhatóan ez a tendencia még fokozódni fog. Az elmúlt hetek belgiumi, holland és németországi pusztító árvizei azonban azt mutatták, hogy az új kis épületek gyors építése egyre inkább forró témává válik világszerte. A legkevesebb, amit tehetünk az érintettek számára, ha a horrorélmény után viszonylag kényelmes otthont biztosítanak számukra. A Dome House építészete ötleteket merít a történelemből.

A válságos idők architektúrája néha nagyon otthonos jellegű lehet

Dome House - divatos ötletek - modern homlokzattervezés

A kerek alaprajzok hagyománya az építészetben

A csukcsik és az eszkimók bizonyos területeken még mindig kis kupola alakú házakban élnek. A Dome House építészetének megjelenése egyértelműen sok stiláris kapcsolatot mutat ezekkel az épületekkel. A kerek, ovális vagy kupola alakú építészet sok kultúrában évezredek óta gyakori volt és ma is gyakori.

A kora középkorig még Európában is több helyen uralkodott. Tehát az egészen egzotikusnak tűnő kerek alaprajz valójában a régi hagyományokhoz való folyamodást jelenti.

A modern belsőépítészet kiválóan működik a kupolaházakban

Dome House belsőépítészeti ötletek

A kupolás szerkezetek előnyei

Konstruktív erő

Mivel évszázadok óta túlnyomórészt téglalap alakban építkeztünk, és a sokemeletes épületeket tekintettük a modern oktálisok legmagasabb dimenziójának, a kupolaszerkezet előnyei kevésbé ismertek. Más a helyzet a modern kis házakkal, amelyek egyre inkább trendek. A kupolaházakat nagy stabilitás jellemzi. Növelik a túlélési esélyeket földrengések és hurrikánok esetén más típusú pusztító viharok. A kupolaszerkezetek kerete konstruktív Háromszögek. A legnagyobb stabilitást nyújtják, amit csak el lehet képzelni a természetben. Ezenkívül a speciálisan használt poliuretán hab teljesen karbantartásmentes.

A kupola alakú poliuretánhab-épületek álomotthonná válhatnak

Dome House modern álomház ötletek

Szabadon áramló energia

Ezoterikus szempontból is sok mondanivaló van a kupolás épületekről, amelyek az egyszerű kerek alaprajzok fölé emelkednek. Valószínűleg hosszú ideig kerek vagy ovális alaprajzokat választottak a szélek és sarkok kitérő jellege miatt. Az ezoterikusok szerint ezek agressziót és negativizmust generálnak a belső térben. Sok ősi nép azt is hitte, hogy a sarokmentes belső térben az energia szabadabban és harmonikusabban áramlik. A népszerű Feng Shui építési és tervezési szabályok ugyanazt mondják.

A kis épületek sokkal gyengébben befolyásolják a lakott területek táját

Nagyszerű kilátás a Dome -házra

Kupolaház – évszázadok alatt órák alatt épült!

Egy ilyen kupolaház felállításához elsősorban poliuretánhabra van szüksége. Aki felelős érte Vállalatok ezt speciális technológia szerint fejleszti. Ezeket a házakat előregyártott modulokból állítják össze, ami bizonyos fokú függetlenséget is biztosít. Sokan saját kezűleg építhetnének ilyen szerkezeteket. A teljes konstrukció ebből áll, és szuper gyorsan felállítható. Ilyen vadonatúj otthonát néhány óra alatt elkészítheti. Az anyag annyira stabil, hogy akár 300 évig is élhet benne.

A külső megjelenésnek lehet hagyományos és divatos karaktere is

Felde Ideen kupolaház építészeti irányzatai

Korábbi gyakorlati tapasztalat a Dome House építészetben

Ez a fajta architektúra nem jövőbeli projekt; Japánban már használják a gyakorlatban. Az elmúlt években a helyi lakosságnak nagyon gyakran kellett megküzdenie a pusztító eperrel. Ez is növeli annak szükségességét, és a tendencia érvényesül. Az építőanyag különböző vastagságban és így különböző minőségben is szállítható. A magasabb osztály lakóépületekhez használatos, és a legjobb szigetelési tulajdonságokkal is rendelkezik. A többi anyagból néha kis élelmiszerboltokat vagy egyéb üzleti funkciókkal rendelkező struktúrákat lehet létrehozni.

A kis kupolaházának mindig egyedi karaktert adhat

Apró ház kis épület

A kupolaház építészeti és belsőépítészeti trendjei

Első pillantásra a Dome House belsőépítészete nagy kihívásnak tűnik. De valójában sok modern tervezői darab van a modern építészeti irányzatokban ovális és kerek formában. Néhányan e két formatervezési forma kombinációját is képviselik, például félkör alakú polcok és felületek. Az ilyen bútorokkal a lehető leghatékonyabban tudja használni a teret. Ezenkívül inspirálódhat a Tiny House trendtől a függőleges helyiségek optimális kihasználásához.

Így nézne ki egy nagyobb családi ház ebben a stílusban

nagyszerű belsőépítészet - modern kupolaház ötletek

A Dome House települések meglepően modernnek tűnhetnek

csodálatos ötlet hely kupola ház