Építészet, falburkolat

HPL panelek: modern és praktikus választás beltéri és kültéri használatra

Adjon minden épületnek modern megjelenést a HPL panelekkel

Amikor a ház felújításáról és a lakás felfrissítéséről van szó, vagy amikor elkezdi építeni az álmodott otthont, sok kérdés merül fel. Milyen megjelenést szeretne pontosan és hogyan hozza létre? Melyek a legmagasabb minőségű anyagok és melyek a legolcsóbbak? És a leggyakoribb kérdés: melyik anyag felel meg az Ön egyedi igényeinek? Nagyszerű funkcionalitásuk és tartósságuk miatt a HPL paneleket az utóbbi években egyre többször használták, és ez nem csoda. Ebben a bejegyzésben elmagyarázzuk ennek okait, és megkönnyítjük a választást, és elmondunk mindent, amit a HPL lapokról tudni kell.

Milyen anyagok a HPL panelek??

A HPL panelek széles választéka közül választhat

Az Internet tele van HPL panelekkel kapcsolatos ajánlásokkal, de sajnos nem sok információ a HPL anyagokkal kapcsolatban. A HPL a nagynyomású laminátum rövidítése, ami azt jelenti, hogy a nagynyomású préselt laminátumot. A HPL -ek gyártásakor speciális technológiát alkalmaznak, amelyben több réteg papírt melamingyantaba áztatnak. A gyanta megszilárdulása után az eredmény egy hőre keményedő anyag, amely akár 180 ° C -ig is ellenáll. Ez a technológia a papírrétegeket nyomás és hő hatására alakítja formába, pontosabban: a hőmérséklet elérheti a 120 ° C -ot, és a nyomás legalább 5 MPa, ami megfelel az 500 méteres víznyomásnak. Az eddigiek csak a magpapírrétegre vonatkoznak. A HPL azonban 2 komponensből is áll: dekoratív papírból és az úgynevezett átlátszó fedőrétegből. Ezek a felső rétegek adják a HPL panelek végleges megjelenését, és hozzájárulnak a színek és minták változatos választékához: a fától a természetes kő optikáig. Ilyenek a HPL panelek beltéri és kültéri használatra a tökéletes döntés.

A HPL panelek előnyei és hátrányai

HPL panelek: konyhájának karbantartása még soha nem volt ilyen egyszerű és praktikus!

Amint már említettük, a HPL anyag stabil és tartós, ezért széles körben használják a szabadban. A nagynyomású és hőtermelő technológiának köszönhetően ez az anyag ellenáll a karcolásoknak és ütéseknek. Használata széles körben elterjedt az irodaházak falburkolatában, mert a HPL is modern megjelenést kölcsönözhet. Van még egy előnye: a graffiti és a filctoll könnyen és megfelelően eltávolítható a megfelelő tisztítószerrel. Az eső, a napfény, a páratartalom vagy a szél egyáltalán nem jelent problémát az időjárásálló HPL számára. De szüksége van gyakorlati tanácsokra, nemcsak a külső területre, hanem a belső térre is? Akkor itt vagy. Például, ha asztali asztalhoz szeretne anyagot keresni, a HPL könnyen ápolható, viszonylag karcálló, ezért erősen ajánlott gyermekes családok számára. A lemezek felülete is nagyon higiénikus és baktériummentes. A dohányosoknak jó hír is van: a HPL alig gyúlékony, és a cigaretta nem károsíthatja a lemez felületét. Végül, de nem utolsósorban az a tény, hogy a HPL panelek környezetbarátak, erőforrás-takarékosak és újrahasznosíthatók, és ez aligha lehetséges, és nagyon nehéz elérni más anyagokkal. Az előnyök a következőkben foglalhatók össze:

  • rugalmas
  • minden épület modern megjelenése
  • időjárásálló és hőálló
  • karcálló
  • Könnyen kezelhető
  • higiénikus
  • égésgátló
  • környezetbarát, erőforrás-takarékos és újrahasznosítható

Mint mindig, néhány hátrányt is figyelembe kell venni. Az alacsony minőségű anyagok használata korlátozhatja a szövet tulajdonságait. Ha a felület sérült, az anyag megduzzadhat a nedvesség hatására. Ezenkívül az olaj- vagy zsírfoltokat nehéz eltávolítani, ezért nedves ruhával azonnal le kell törölni.

HPL panelek a homlokzat futurisztikus és minimalista megjelenéséhez!

A HPL panelek igazi sokoldalúak. Színek és minták széles választékát kínálják, amelyek segítségével szabadjára engedheti fantáziáját, és megteremtheti minden épület, bútor vagy lakás álomképét. A precíz, praktikus és olcsó anyagválasztékkal már fel lehet frissíteni és valóban elvarázsolni a régi és unalmas helyiségeket vagy homlokzatokat. Ne várjon tovább, és valósítsa meg friss ötleteit!

A HPL panelek kiváló minőségűek kültéri használatra

Felejtse el a fal színeit, és tervezze meg belső tereit HPL panelekkel!