Építészet, álomházak

Konténerházban élni: mik az előnyei és hátrányai?

Konténer ház innovatív lakás

A konténerház évek óta jelentős élő trend. Az éttermektől, bároktól és irodáktól a mobil mini lakásokig vagy nagy bérházakig – szinte minden épület konténerekből építhető! A konténerlakások modern homlokzati kialakításukkal és elegáns geometriai formáikkal meggyőznek arról, hogy a konténerek egymásra rakva és sorakozva kaphatók. Ebben a bejegyzésben mindent elmagyarázunk az ilyen típusú lakások előnyeiről és hátrányairól. Az alábbi fotók alatt pedig számos példát találhat szuper modern és innovatív konténerházakra. Hagyja magát inspirálni!

Konténerházban élni: mik az előnyei?

Konténerház modern tetőterasszal

A konténerházban való élet előnyei

nagy konténer ház belső modern

Konténerház veranda csodálatos megjelenéssel

Álom otthon élő konténer

Konténerház építési séma modern

Container House magas három konténer egymásra

Tervező konténerház kétszintes

építsenek konténerházat

Konténer ház tervező homlokzat fa csodálatos megjelenés

Ruhás álomotthon konténer fával

Dream house lakossági konténer előnyei

A konténerház sok ember álma, és ez nem véletlen. Az ilyen típusú lakásoknak számos előnye van, és ezek közül talán a legnagyobb az ár. Egy használt tartály ára általában 1000 és 3000 euró között van. Ugyanakkor számolnia kell a konverziós többletköltségeket is. Egy építész segítségével egy kis házat építhet konténerekből. Az egy konténeres lakások valójában a legolcsóbbak. Bár ezek meglehetősen kicsik, nagyon könnyen áthelyezhetők egyik helyről a másikra. Ez lehetőséget ad arra, hogy lakást változtasson anélkül, hogy új lakást kellene keresnie. Természetesen szuper modern konténerházak is vannak keresett építészek által. Bár ezek meglehetősen drágák, mégis nagyszerű alternatívát jelentenek a hagyományos tömör házhoz képest.

A konténerépületek környezetbarátabbak és fenntarthatóbbak is a hagyományos szerkezetekhez képest. Az okos kialakításnak köszönhetően a konténer mérete (kb. 12 m hosszú és legfeljebb 2,5 m széles) lehetővé teszi a kényelmes és tágas életet körülbelül 4 személy számára. És ha szükséges, a lakás bármikor új konténerekkel bővíthető.

Konténerház: Vannak hátrányai is?

Álomház élő konténer homlokzat design modern

Konténerház hátrányai

Tervező konténerház kétszintes

Álom otthon nappali konténer tágas

Álom otthon élő konténer kis mobil

Álomotthon lakótartály verandával

Álomház környezetbarát lakótartály

kis nyaraló nappali konténer szürkére festve

Nyaraló konténer keskeny mobil

tRaumhaus élő konténer fenntartható

tRaumhaus élő konténer homlokzat burkolat fa gyepterület

A konténerházaknak azonban vannak hátrányai is, amelyeket nem szabad alábecsülni. Ide tartozik például az a tény, hogy a legtöbb konténer viszonylag keskeny és alacsony mennyezetű. A 2,5 m körüli mennyezetmagassággal hosszú távon mindenki szűknek érezheti magát. Ennek a problémának azonban van megoldása – akár három edényt is egymásra rakhat, és a ház egyes területein nyitva lehet a mennyezet. Egy másik hátrány az átalakítási költségek. Igaz, hogy a konténerek olcsó alternatívát jelentenek a szokásos épületekhez képest, de néha az átszervezés nem olcsó ajánlat – az Ön igényeitől és a ház méretétől függően. Emiatt bizonyos esetekben egy ház építése négy vagy hat konténerből ugyanolyan drága lehet, mint egy hagyományos, fából vagy kőből készült tömör ház építése.

Néhány tartályt festékkel is bevonnak, amely veszélyes vegyi anyagokat, például kromátot vagy foszfort tartalmaz. Ezt el kell távolítani, és a tartályt újra kell festeni, ami további költségeket is jelent.

A konténerház villamosenergia-, szellőztetési, szennyvíz- és fűtési terveinek kidolgozása szintén nem könnyű feladat. Egy tapasztalt építész azonban segíthet a probléma megoldásában.

Építsen konténerházat: hogyan kell csinálni?

Konténerház építési engedélye

Konténerház fenntartható építészet

Konténerház garázslépcsővel

Konténerház egyemeletes kis modern

Álomház nappali konténer nagy három emeleten

Álomház élő konténer környezetbarát fenntartható

környezetbarát építészeti konténerházak

Hogyan építhet egy modern konténerházat? Sajnos Németországban nem különösebben könnyű építési engedélyt szerezni. A legtöbb telek csak bizonyos feltételek mellett építhető. Először is ez magában foglalja a ház megjelenését. Egy másik fontos kérdés, hogy az épület képes -e vizuálisan alkalmazkodni a környékhez. Az állami építési hatóság szerint minden ház építésekor be kell tartani bizonyos előírásokat, amelyek olyan részleteket is tartalmaznak, mint a mennyezet magassága és az ablakok állapota. Nem kevésbé fontos betartani a biztonsági óvintézkedéseket, például a statikát. Természetesen vannak sztárépítészek konténerházai, amelyek megfelelnek ezeknek a követelményeknek, de egyáltalán nem olcsók.

Összefoglalva elmondható, hogy a jövő kétségkívül a fenntartható és környezetbarát lakásoké. Ezért a konténerházak idővel biztosan egyre népszerűbbek és szélesebb körben elterjedtek lesznek.

Talál egy másik nézőpontot a konténerházak előnyeiről és hátrányairól, valamint további információkat az építési költségekről itt.