Életmód

Valósítsa meg saját könyve álmát, ez így működik!

Valósítsa meg álmát a saját könyvéről

Az írók élete álomszerű. Egy asztalhoz ül egy tengerre néző szobában, elmerül a könyvek világában, ahol minden lehetséges és a jó mindig győz, és az ötletek csak úgy bugyborékolnak a papíron. Az íróvá válás megváltoztathatja az életedet, és hatással lehet rád is, emberek ezreire vagy akár millióira. De akárcsak a könyvekben, az álomhoz vezető út is nehéz, és sok munkával jár. Természetesen tudnia kell írni, erősen motiváltnak kell lennie, és jó sztorival kell rendelkeznie, de van néhány fontos dolog, amit szem előtt kell tartania. Hasznos tippekkel állunk rendelkezésére, hogy valóra váltsa a saját könyvéről szóló álmát.

Az első bekezdéstől a kész könyvig

Álmodj saját könyvedről - az első bekezdéstől a kész könyvig

Akár novellát, akár regényt szeretne írni, számos fázison kell keresztülmennie – az ötlettől az írási folyamaton át a saját írásáig Nyomtassa ki a könyvet és a kezében tarthatja. Az ötletek egy könyvnek a végső és végpontjai. Ha van egy jó ötlete, akkor jön az motiváció az íráshoz és az a képesség, hogy ezt az ötletet történetté alakítsa. A cselekmény, a karakterek – mindent egy egységnek kell tekinteni ahhoz, hogy sikeres története legyen. Hogyan csinálod? Szeresd, amit írsz, és írd azt, amit szeretsz. Ismerje meg a világot, mint egy gyermek, tegyen fel kérdéseket, és ne szabjon határt képzeletének. Csak így fedezheti fel az írni kívánt történetet. Ha már van alapötlete, akkor jön az írás folyamata. És itt jön a legnagyobb különbség azok között az emberek között, akik csak álmodnak saját könyvükről, és azok között, akik valóban kiadják azt. De nem csak a tehetség. Ez a fegyelemtől függ. Ha valóra szeretné váltani álmát, hogy író legyen, nincs mentség. Nincs időd? Ha minden nap csak egy szövegrészletet ír le, minden rendben lesz. Ha tényleg saját könyvet szeretne írni, megteheti. A következő bekezdésben talál néhány hasznos tippet arról, hogyan válhat valóra álma, hogy szerzővé váljon.

A saját könyv álma valóra válik ezzel a 6 tippel

A saját könyv álma valóra válik ezzel a 6 tippel

1. Keresse meg kényelmes helyét az íráshoz 

Kezdetben adtuk az ötletet az író elbűvölő életéről. Függetlenül attól, hogy saját elképzelése az ideális helyszínről egy magányos ház, kilátással a tengerre, kávézó vagy könyvtár, zavartalanul kell éreznie magát ott, és hallania gondolatait. Keresse meg ezt a helyet, és mindig írja ide a könyvét.

L.egén ő határidőrer divégrehajtás minden szakaszát

A határidők nem stresszesek, hanem motiválóak. Heti cél kell. Ünnepeld az elért haladást, és legyél őszinte arról, hogy mennyi munka van még hátra.

3. Azonnal írja le az ötleteket egy füzetbe, mielőtt azok eltűnnek

4. Olvass, olvass, olvass – Stephen King is ezt mondta: “Ha nincs időd olvasni, nincs időd írni.”

5. Hallgassa meg belső hangját, de hallgassa meg a tesztolvasókat is

Maradj az elképzelésed mellett, de ne tartsd magadban, hanem beszélj tapasztalt emberekkel. Ne várja meg a döntőt, amikor a “baba” készen áll arra, hogy a próbaolvasók ellenőrizzék. Hagyja, hogy néhány megbízható tanácsadó segítsen abban, hogy megértse, mit érdemes írni. Ezek lehetnek családtagok, barátok és miért nem szerkesztők. Mindig próbáljon őszinte visszajelzést találni.

6. Íráskor ne tartsa magát a sorrendhez

Ez nem azt jelenti, hogy a könyve nem lesz rendben. De amikor az ötletek eszembe jutnak, nem működnek. Útikönyv vagy non-fiction könyv írása során nem mindig szükséges a fejezeteket sorrendben írni. Ha regényről van szó, könnyebb elölről kezdeni.

6 tipp, hogyan váltsd valóra saját könyved álmát

Végül, de nem utolsó sorban nem kevésbé fontos …

Ne felejtse el élvezni az írást, a szórakozást a saját könyvével és önmaga lenni. Az irodalmi Nobel -díjas Patrick Modiano így fogalmazott: “Az írás furcsa és magányos dolog”:

6 tipp, hogyan váltsd valóra saját könyved álmát