Életmód

Természetes szappan – Provence csodája

Természetes szappan – Savon de Marseille

Sok háziasszony évszázadok óta kedveli természetes összetétele, hatékonysága és multifunkcionalitása miatt, a Marseille -i szappan igazi csoda a francia Provence -ból. Ma néhány praktikus tipp segítségével szeretnénk meggyőzni Önt arról, hogy miért érdemes készenlétben tartani ezt a természetes szappant otthonában …

Mi a Marseille -i szappan??

szerves szappan természetes szappan egészségesen él

Ez egy kézzel készített szappan Marseille -ből – növényi olajokból készült szappan. Története évszázadokra vezethető vissza. Ennek a szappannak az első próbálkozására vonatkozó írásos bizonyítéka 1370 -ből származik. Ez a hiteles szappan csak természetes összetevőkből készül – a Földközi -tenger tengervízéből és növényi olajokból.

Eleinte csak olívaolajat használtak, amelynek a készítmény legalább 72% -át kellett tartalmaznia.

Ezeket az alkatrészeket nagy vízforralóban, alacsony lángon néhány napon belül felmelegítik. A keveréket egy ideig állni hagyjuk, majd formákba osztjuk. Míg a szappan még puha, vágjuk, lyukasztjuk, majd hagyjuk teljesen megszilárdulni. Az egész folyamat körülbelül egy hónapot vesz igénybe.

Eredeti Savon de Marsielle

bio szappan élő egészséges természetes szappan

A Marseille -i szappan két eredeti változatban kapható. A klasszikus típus olívaolajból készül és zöld színű. A másik változat fehér, pálmaolajból vagy pálma- és kókuszolaj kombinációjából készül. Vannak olyan variációk is, amelyek illóolajokat, például levendulát és más gyógynövényeket tartalmaznak.

Mi a különleges ebben a természetes szappanban?

szépségtippek természetes szappan szerves szappan

Ez a szappan az évek során bebizonyította tulajdonságait. Nagyon alkalmas csecsemők és gyermekek finom bőrére, mivel nem tartalmaz színezéket vagy tartósítószert. Ezenkívül ez a szappan nagyon gazdaságos, és kétszer olyan hosszú ideig használja, mint egy hagyományos szappant.

Mire használhatja??

él egészséges szépség tippek természetes szappan bio szappan

Kozmetikai termékként – hipoallergiás termék, amely antibakteriális és antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, és erősen ajánlott érzékeny, allergiás és pattanásos bőr tisztítására. 9,5 pH -értékének köszönhetően a Marseille -i szappan nem okoz irritációt.

Borotválkozó szappan – Ez a szappan sűrű és krémes habot képez, amely ideális a borotválkozáshoz. Összetételében az olívaolaj védő hatással van a bőrre, puhává és simává varázsolja.

Segítség a háztartásban

maseille szappan természetes szappan bio szappan

Folteltávolítónak – A Marseille -i szappan gyengéden eltávolít mindenféle foltot, még az olyan finom szöveteken is, mint a selyem és a vászon. Dörzsölje meg a foltos helyet nedves szappannal, vagy áztassa a ruhákat szappanos vízben körülbelül 30 percig, mielőtt a mosógépben mosná..

Ez a szappan nemcsak a ruhákról, hanem az ékszerekről és a konyhapultról is eltávolítja a foltokat. Vízzel és szódabikarbónával keverve univerzális tisztítószert készíthet otthonában.

Természetes szappan a tökéletes tisztaságért

savon de marseille seufe természetes szappan

Mosogatószerként edényekhez – Ez a természetes szappan nagyon hatékonyan használható mind mosogatógépben, mind kézi mosogatáshoz, anélkül, hogy agresszíven hatna a kéz bőrére. Házi mosogatószer készítéséhez szappanpehelyre, vízre és néhány csepp kedvenc aromás olajra van szüksége, hogy intenzív és kellemes illatot kapjon.

Antiszeptikumként – Dörzsölje szappannal az érintett bőrfelületet. Így felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatot.

Kertben is használható

tisztítási tippek természetes szappan szerves szappan

Mint rovarriasztó – Tegyen egy szappant a ruhái közé, hogy megvédje őket a molyoktól. A hangyáktól és a levéltetvektől is megszabadulhat meleg víz és szappanpehely oldat elkészítésével. Az arány 8 g szappan 1 liter vízhez. Ezzel a vizes oldattal permetezze le azokat a sarkokat, ahonnan a hangyák kijönnek, és a növényeket levéltetvekkel. Ezt követően ezeknek a rovaroknak nyoma sincs.

Annyi pozitív és gyakorlati információ után erről a természetes szappanról – Savon de Marseille, úgy gondoljuk, hogy itt az ideje, hogy meggyőzze magát a szappan jó tulajdonságairól!

Szappangyártás nagy hagyományokkal

  szerves szappan savon de marsille szappan természetes szappan

Az olívaolaj védő hatással van a bőrre, puhává és simává varázsolja

természetes szappan szépségtippek szerves szappan

Győződjön meg a Savon de Marseille jó tulajdonságairól

élő egészséges természetes szappan szerves szappan

Ez az eredeti szappan csak természetes összetevőkből készül

természetes szappan élő egészséges bio szappan

Ez a természetes szappan kiváló ajándékötlet

ajándékötletek természetes szappan bio szappan

Hipoallergiás termék, amely antibakteriális és antiszeptikus hatással van a bőrre

savon de marseille szappan szerves szappan

Készítsen mosogatószert ebből a természetes szappanból

savon de marseille szappan természetes szappan

A különböző ízek személyes ügyek, de biztosan kényeztetni fogja magát a választékkal

természetes szappan szerves szappan savon de marseille

Ez a szappan az évek során bebizonyította tulajdonságait

savon de marsille szappan természetes szappan

bio szappan természetes szappan savon de marseille szappan