Életmód

Táblagép -használat az intelligens otthonban – ezek a legfontosabb előnyök!

A mai modern világban új technológiák és egyre több új szakkifejezés vesz körül minket. Ezek közül sok a szó mellett lesz "Okos" kombinálva, ami azonban önmagában kevés. A legújabb ezen a területen az úgynevezett okos otthon.

Az okos otthon nagyjából egy multifunkcionális, félautomata lakóterület, amely az úgynevezett tárgyak internetéhez (IoT) csatlakozik, és mobil technológiák segítségével kezelik. Ebből a célból általában okostelefont, táblagépet, okosórát vagy hangsegédet használnak, amelyek a megfelelő mobilalkalmazásokkal vannak felszerelve. Ha modern és kompatibilis eszközre van szüksége, itt beszerezheti Vásároljon tablettát. Napjainkban az okosotthon -technológia olyan messzire fejlődött, hogy egyre inkább közeledik a könyvek, filmek és videojátékok sci -fi világához. Mai cikkünkben elmondjuk a legfontosabb előnyöket, amelyeket az okos otthon hoz a lakástulajdonosok számára.

Táblagép -használat az intelligens otthonban - mik az előnyei az intelligens otthoni ötletnek

Kényelem

Nehéz elhinni, hogy az első táblagépet, az úgynevezett GriDPad-ot 1989-ben találták fel. Az első okostelefon csak 1992 -ben jelent meg a piacon. Azóta az intelligens technológia drámaian megváltozott és javult. Ma szinte teljesen automatizált. Ez is az intelligens otthon egyik legnagyobb előnye. Egy jól összehangolt és programozott eszközrendszer félautomatikusan működhet a mindennapi élet hátterében, miközben Ön fontosabb dolgokra szenteli figyelmét.

Például telepíthet otthonába mozgásérzékelőket, amelyek értesítik okos otthonát, amikor otthon van. Beprogramozhatja az intelligens világítást a folyosón és a légkondicionálót a nappaliban, hogy automatikusan bekapcsoljon, amikor a rendszer észleli jelenlétét. Amint leveszed a cipődet, és belépsz a nappaliba, a folyosó lámpái önmaguktól kialszanak. A tevékenységek ezen kombinációinak mindegyike vezérelhető és beállítható okostelefonjáról vagy táblagépéről.

Az intelligens otthon különösen praktikussá válik, ha több eszközt hangsegéddel is kombinálnak. Beállíthatja például a „Movie Night” parancsot, amely bekapcsolja a televíziót és az audiorendszert, és fokozatosan megváltoztatja a nappali világítását egy előre beállított fényerősségre..

Táblagép -használat az intelligens otthonban - mik az intelligens automata otthon előnyei

Íme néhány elképesztő példa, amelyet egy okos otthon tud adni:

  • Egy intelligens hűtőszekrény, amely átvizsgálja a megvásárolt termékeket, figyeli a lejárati dátumot, és létrehozza a személyes bevásárló listát.
  • Kávéfőző, amely automatikusan elkészíti a reggeli kávét egy előre beállított időpontban, például az ébresztés idején vagy amint felkel az ágyból.
  • Robotporszívó, amely automatikusan tisztít, amint valami a földre esik, és visszatér az állomására, hogy kiürítse a tartályt vagy feltöltse az akkumulátort.
  • Automatikus állateledel -állomások, amelyek csak bizonyos, előre beállított időpontokban szállítanak takarmányt.
  • Automatikus kerti öntözőrendszer, amely figyeli a talaj nedvességtartalmát, és csak akkor öntözi a zöldfelületet, ha az értékek alacsonyak.
  • Robotfűnyíró, amely figyeli a gyep hosszát, és automatikusan lenyírja, amikor a fű eléri a kívánt magasságot.

Táblagép -használat az intelligens otthonban - mik a hangsegéd visszhang előnyei

Energiahatékonyság

Első pillantásra több eszköz otthoni telepítése nem hangzik különösen energiatakarékosnak. Végül is nekik is szükségük van áramra. A statisztikák azonban azt mutatják, hogy az intelligens otthon valójában akár 40% -kal energiahatékonyabb is lehet, mint egy normál otthon. Hogyan lehetséges ez??

Erre a kérdésre a válasz a részletekben rejlik. Egyrészt az intelligens otthonnal kompatibilis lámpák kizárólag LED -ek. Ahogy legtöbben évek óta tudjuk, ezek sok energiát takarítanak meg, és nagyon tartósak is.

Az intelligens otthonok fő módja azonban, hogy ennyi energiát takarítsanak meg, a modern intelligens termosztát használata. Ezt gyakran mozgásérzékelővel is kombinálják. Az intelligens termosztát gyorsan alkalmazkodik a viselkedéséhez, és bizonyos helyiségekben még ismeri a szobahőmérséklet beállításait. Például a legtöbbünk jobban alszik, ha a hálószoba néhány fokkal hűvösebb, mint a nappali. A fűtés vagy a légkondicionálás bekapcsol, amint belép egy bizonyos helyiségbe. Miután elhagyta a szobát, az Ön preferenciáitól függően csökken vagy kikapcsol.

Táblagép -használat az intelligens otthonban - Milyen előnyökkel jár a táblagép otthoni okos ötletekhez való használata

biztonság

A térfigyelő kamerák nem újdonságok. Az a lehetőség azonban, hogy integrálja őket az intelligens otthon automatizálásába, határozottan fennáll. A felvétel bármikor követhető élőben és távolról okostelefonjáról vagy táblagépéről.

A mozgásérzékelők mellett befektethet egy intelligens víz-, füst-, gáz- és egyéb háztartási veszélyérzékelőbe is. Ez mobil értesítéssel vagy riasztással értesíti Önt meghibásodás esetén. Ezután megállíthatja a vízvezetéket, és hangutasítással hívhatja a tűzoltóságot.

Végül, de nem utolsósorban az intelligens bejárati ajtózár telepítése egy másik népszerű módja az otthoni biztonság javításának. Ezzel az eszközzel a bejárati ajtó csak PIN -kóddal, ujjlenyomatával vagy mobiltelefonjával nyitható. A legújabb modellek még az arcokat is képesek felismerni.

Táblagép -használat az intelligens otthonban - mik az előnyei az intelligens első ajtózárnak

Az intelligens otthoni rendszerek kétségkívül a modern technológia jövője. Egyre több embernek van otthon nemcsak klasszikus okoseszköze, például táblagépe, okostelefonja vagy órája, hanem hangsegédjei és egyéb szinte futurisztikus dolgai is. A következő lépés az intelligens városok felé vezet, és alig várjuk!

Táblagép -használat az intelligens otthonban - mik az intelligens városok előnyei