Életmód

Mire kell figyelni a lakáson belüli „gőzöléskor”

A dohányzás egészségtelen, és kellemetlen nyomokat is hagy a saját négy falában, ez jól ismert, és még a legmeggyőzőbb dohányos sem tagadhatja. De mi a helyzet az úgynevezett “gőzöléssel”, azaz az e-cigaretta fogyasztásával? Ez a modern változat biztosan nem annyira káros a beltéri levegőre és a bútorokra, de van néhány dolog, amit a gőzösöknek figyelembe kell venniük otthonában.

Mire kell figyelni a lakáson belüli „gőzöléskor”

Vaping – nem egészséges …

… de még mindig egészségesebb, mint a klasszikus dohányzás. Ezt most az orvosszakértők is megerősítették, bár természetesen világosnak kell lennie, hogy az ilyen stimulánsoktól való teljes tartózkodás továbbra is a legegészségesebb alternatíva. A fő ok, amiért a gőzölés egészségesebb, mint a dohányzás, abból adódik, hogy ezekkel az elektronikus cigarettákkal nem égetnek el dohányt, csak folyadékot párologtatnak el és lélegeznek be. Bár ez általában nikotint tartalmaz, sokkal kevesebb egyéb szennyező anyagot tartalmaz, mint a dohány és a dohányfüst. Nem utolsósorban emiatt a dohányzást gyakran még az éttermekben is tolerálják, az általános dohányzási tilalom ellenére. Az e-cigaretta mellett van még az úgynevezett párologtató, amely szilárd anyagokat, például dohányt vagy növényeket melegít, de nem égeti meg. Ezeket gyógyászati ​​célokra, belégzésre és másokra is használják. Gyakori kritika azonban, hogy a viszonylag új gőzölést még nem vizsgálták megfelelően, hogy megalapozott kijelentéseket tegyenek az egészségügyi kockázatokról.

A gőz jobb, mint a füst

Hogy van ez most a Vaping a lakásban vagy a házban? Először is, a gőz alapvetően kevésbé áteresztő, mint a füst, amely köztudottan gyakran nagyon szennyező égési folyamat terméke. Míg a dohányfüst a passzív dohányosok számára igazolható veszélyek mellett tolakodó illatú, és nagyon bosszantó a bútorokon, ablakokon és falakon, az e-cigaretta gőze meglehetősen észrevétlenül szellőzik a levegőben. Ennek ellenére óvatosság ajánlott. A gőz is lecsapódik valamikor, és elválasztja a kémiai és aromás összetevőket. A ragadós felületek gőzölés közben sem kerülhetők el teljesen, de jelentősen csökkennek. A beltéri gőzösök másik előnye a hamu hiánya. Azoknak, akik gőzölnek, nincs túltöltött hamutartó a nappali asztalán, és nem kell attól tartaniuk, hogy hamu részecskék vagy dohánymorzsák repülnek körül.

Óvakodjon a gyermekektől és a háziállatoktól

Még akkor is, ha a gőzölés sokkal biztonságosabb és kevésbé egészségtelen, mint a dohányzás, tehát mindenképpen figyelembe kell venni azokat is, akik még sérülhetnek. Ez elsősorban a gyermekekre és a terhes nőkre vonatkozik, de a rossz egészségi állapotú emberekre és természetesen a háziállatokra is. A fő oka annak, hogy az ilyen emberekkel vagy állatokkal rendelkező háztartásokban kerülendő a gőzölés, a nikotin. Ennek oka, hogy a gőztől vagy a füsttől függetlenül még mindig méreg és függőséget okoz. Azok, akiknek az e-cigarettája nikotint tartalmaz, ne osszák meg a gőzt gyermekekkel vagy háziállatokkal, és ne kockáztassák, hogy a fiak megérintik a lerakódásokat, vagy lenyalják őket a Waldi által. Ha nem tudja abbahagyni a dohányzást, akkor érdemes csökkenteni a dohányzást a házban azokra a helyiségekre, amelyeket a legkevésbé látogatnak az említett passzív gőzölők, például a saját hálószobájába. Az e-cigaretta másik előnye a régi izzó pálcával szemben itt jelenik meg: A modern megfelelő nem világít, és ha gondatlan, nem hagyhatja tűzben az ágyat.

Ha kétségei vannak, jobb kint

Összefoglalva elmondható, hogy a dohányzás mindig a jobb alternatíva a dohányzáshoz, ha folytatni akarja ezt a függőséget. Mindazonáltal több, mint ajánlott a gőzt kifelé mozgatni, és saját négy falát a lehető leggőzözetlenebbül hagyni. Nemcsak a gyermekek és háziállatok, hanem a bútorok és a függönyök is érintetlenek a nikotinnal és a többi összetevővel, és nem áll fenn az egészség vagy az esztétika károsodásának veszélye. Az e-cigaretta előnyeiről és hátrányairól, a típusok és ízek választékáról, valamint a felhasználással kapcsolatos információkról ebben a cikkben találhat életmód kategóriánkból.