Életmód

Kutya a lakáshoz? Szakértők szerint ez a 7 fajta a legalkalmasabb!

Egy kutya a lakásban sok komplikációnak tűnik. Ugyanakkor több lakástulajdonos szeretné beengedni életébe e kedves állatok melegét és szeretetét. Ennek nagyon jótékony, nevelő hatása van, különösen akkor, ha kisgyermekek vannak jelen. Szóval hogyan lehet kijutni ebből a helyzetből? Hétféle házi kutya létezik, amelyek különösen alkalmasak erre a helyzetre. Az alábbiakban megtudhatja, melyek ezek, és mit tehet ellenük!

Sokak számára a gyermekbarát karakter a fő kritérium a kutya kiválasztásakor

gyermek és chihuhua

Milyen tulajdonságokat vigyen a kutya a lakásba??

Nem minden kutya érezheti magát boldognak zárt térben. Ugye nem rabszolgaként akarsz megélni? Nem számít, milyen gyakran mennek sétálni, egyes kutyafajták egyszerűen túl korlátozottak. Ez megsérti őket, rontja fejlődésüket, sőt talán agresszívvá és veszélyessé teszi őket.

A lakásnak megfelelő kutya viszont megtalálná az utat egy kisebb helyiségbe, és alkalmazkodna a helyzethez. Összeállítottunk egy listát 7 ilyen kutyafajtáról, és további mutatókat adtunk hozzá.

Nem minden kicsi kutya olyan problémamentes, mint amilyennek látszik

elegáns kis kutya

A kutya mérete

A lakás számára megfelelő kutya kiválasztásának nagyon fontos kritériuma a mérete lenne. A kisebb fajtájú kutyák általában alkalmasabbak, mint a nagyok. Rövidebb sétákra is szükségük van, hogy jól érezzék magukat. Átlagosan körülbelül 15 perc elegendő egy kisebb fajta számára. Ez sokkal kevesebb, mint egy nagy kutya esetében.

Sok energia van néhány kis versenyen

chihuahua ugrás

A temperamentum

Nem minden kis kutya békés és nyugodt. A különböző fajokat saját temperamentumuk jellemzi. Az olyan hangosabbak, mint a Chihuahua vagy a Pintscher, alkalmasak lehetnek az Ön helyzetére. Figyelmeztetni kell azonban arra, hogy nem mindig lesznek a legnyugodtabbak.

A nagyobb fajtáknak hosszabb sétára van szükségük

chow chow nagyszerű háttér

Jó bánásmód a gyerekekkel

Néha a gyerekek miatt szeretne egy kis kutyát. Azonban nem minden kis kutyafajta jön ki jól a kicsikkel. Végül is a gyerekek nem mindig nagyon óvatosak, és egyfajta játéknak tekintik az állatokat. Ez néha bonyolult és kellemetlen helyzetekhez vezethet. Tehát mielőtt kutyát szerezne a lakásba, alaposan olvassa el az ilyen fajta gyermekes családok tapasztalatait.

Vannak otthonra alkalmas kutyák, amelyeket joggal lehet dekoratívnak nevezni

shi tzu egy szökőkútnál

A “kutyaallergia” témája

Mielőtt azonban elkezdenénk bemutatni a hét fajtát, szeretnénk felhívni a figyelmét egy kapcsolódó témára, nevezetesen a kutyaallergiákra. Sokan szenvednek tőle, és sajnos egy idő után valahová vissza kell adniuk állataikat. Ez nagyon traumatikus, és lehetőség szerint kerülni kell. Vannak azonban olyan fajták, amelyek sokkal kevésbé valószínűek allergiásak, mint mások. Erről többet megtudhat a következő cikkekben. többet a témáról A kutya allergiája általában Itt találsz!

Íme 7 kutyajavaslatunk otthonra!

A boxer jó a gyerekeknek, de gyakran légzési problémái lehetnek 

boxer kutya ötletek kutyafajták

Egy bokszoló

A bokszoló az egyik legnépszerűbb kutyafajta a világon. Kicsit kevesebb, mint 30 cm, és jól kijön egy lakásban. Ezen kívül ezeknek a kutyáknak nagyon nyugodt a temperamentuma, mert barátságosak és figyelmesek. Az ökölvívóknak legtöbbször kevés energiájuk van, és még egy rövid séta is elég nekik.

A negatív oldalon sajnos ez a fajta nagyon gyakran légzési problémákkal küzd. Ezért fel kell készülnie arra, hogy gyakrabban kell állatorvoshoz mennie.

Az aranyos Shi Tzu jól kijön önmagával 

shi tzu hudn a lakásért

Shi Tzu

Ez a kutyafajta körülbelül 27 cm magas, és nagyon jó a gyerekekkel. A Schi Tzu annyira aranyos, kedves és bújós, hogy alig lehet elválni tőle. Azoknak az embereknek, akik hiányolnak ilyen jellemzőket az életben, mindenképpen meg kell szerezniük ezt a fajta kutyát. Ezek a kutyák is jól kijönnek egymással, ha hosszú ideig egyedül maradnak. Így elmehet valahová a családdal, amint van valaki a környéken, aki a kutyának ételt és vizet ad a lakásban.

A Yorkshire Terrier hosszú szőrzete nagy kihívás sokak számára

yorkshire terier kutya otthonába

Yorkshire terrier

A Yorkshire Terrier szintén tökéletes kutya otthonra. Ez a fajta ötvözi az élénkséget és a jól kijövő képességet. Kisebb lakásokhoz akár Yorkshire terriert is kaphat. A sétákkal azonban kicsit erőfeszítéseket kell tennie, különben hiperaktívakká válnak. Ezek a kutyák körülbelül 24 cm magasak és körülbelül 4,5 font súlyúak. A hosszú kabát egy másik kihívás, mivel megfelelően ápolnia kell kedvencét.

A tacskót a kutyaspecialisták gyakran ajánlják gyermekeknek

tacskó - nagyon szép kutyafajta

Tacskó

Ismered ezeket a sötét kutyákat, amelyek úgy néznek ki, mint a futó kolbász? Úgy tűnik, hogy jó barátok, megpróbálják megvédeni Önt és gyermekeit, és élvezik a játékot. A kutya súlya körülbelül 5 kg, magassága pedig körülbelül 25 cm. Otthonra is ideális kutya. Az egyetlen kifogás az, hogy gyakran hajlamosak védeni területüket.

uszkár

Tudta, hogy az uszkárok is jól kijönnek egy lakásban? Az uszkár könnyen nevelhető, nyugodt vérmérsékletű, és nagyon jól kijön a gyerekekkel. A séták, amelyeket vele kell elvégezni, szintén nem túl hosszúak. Ha azonban ezek a kutyák ugatni kezdenek, akkor sokáig nem pihenhet.

A Chow Chow meglehetősen nagy apartmanokhoz alkalmas, és nem jön ki jól a gyerekekkel 

chow chow nagyon szép kutya

Chow Chow

A Chow Chow nem emlékeztet egy kis medvére? El tud képzelni egy bújós kutyát a lakásba? Nos, talán nem, de gondolnia kell a hosszú kabát gondozására is! Ez a fajta valamivel magasabb, mint a többi, amit bemutatunk. Egy ilyen kutya eléri az 50 cm -t és 20-30 kg -ot. Tehát ez egy kutya nagyon nagy lakásokhoz, és nagyon jól megvédheti Önt egy előre be nem jelentett látogatás esetén. Egyébként a Chow Chow elég nyugodt és kiegyensúlyozott. De nem jön ki olyan jól a gyerekekkel és más állatokkal.

A Chihuahua sokakat meglep élénk temperamentumával

chihuahua nagy kutyafajta kicsi

csivava

Valószínűleg ők a világ legaranyosabb kutyái. 20 centiméternél kisebbek és körülbelül 3 kg súlyúak. Ezeknek a tömegeknek azonban meglepően hangosak ezek az állatok. Élvezni fogja ezt, de a pihenés néha nehéz lehet, különösen gyermekekkel együtt! Legyen tehát előre figyelmeztetett!

Szánjon időt arra, hogy megtalálja az otthonának megfelelő kutyát 

nagy rét és egy yorkshire terrier

Ezt fontolja meg, mielőtt kutyát visz otthonába!

Végezetül szeretnénk néhány általános tippet adni a kutyák otthonba viteléhez. Kezdje a lakás előkészítésével, és határozza meg azt a helyet, ahol enni, játszani, aludni és a fürdőszobába menni. Ezeknek a helyeknek a lakásban nagy mozgás nélkül kell lenniük. Tehát senki nem rúgja véletlenül a kutyát. Gondoljon a megfelelő helyekre, mert a kutya meglehetősen nehéz alkalmazkodni az újakhoz.

Ha vannak olyan ablakok, amelyeken a kutya át tud ugrani, akkor azokat valamilyen módon el kell zárni az átjárón. Az ivartalanítást rögtön az elején kell elvégezni, mert ez kevésbé lesz stresszes Önnek és a kutyának sem. Vásároljon elegendő játékot, hogy a kutya jól érezze magát, amíg távol van!

Sok szép pillanatot kívánunk a tökéletes kutyával a lakásba!