Életmód

Japán vonások a Louis Vuitton Resort 2018 kollekciójában

A Louis Vuitton Cruise kollekcióit gyakran mutatják be a világ gyönyörű helyein. Fantasztikus előadások voltak már a Rio de Janeirói Niterói Kortárs Művészeti Múzeumban és a Bob Hope Palm Springs -i házában, amelyet a híres tervező, John Lautner tervezett. De ebben az évben talán az eddigi legvonzóbb helyszínünk van. Ez az Miho Múzeum Japánban, amely Kiotó közelében található. Ennek a lenyűgöző épületnek az építészét I. M. Pei -nek hívják. Mint minden évben, a hely hagyományosan a gyűjtemény témájához kapcsolódik. Idén a japán kultúra számos szimbóluma áll előtérben a bemutatott ruhákban.

A japánok által uralt téma meghatározta a helységet is

a helység

Az esemény helyszínének megválasztása és a Louis Vuitton kollekció ötlete

A márka igazgatójának kiválasztása Nicolas Ghesquière sok köze van a japán ütésekhez a kollekcióban idén. Nicolas Ghesquière két évtized alatt rendszeresen utazott Japánba. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ezt az országot preferálja.

A Muesum projekt építésze Pei. Amit Pei itt képviselni akart, azt japánul „Shangri-la” -nak, németül „Paradise on Earth” -nek hívják. A harmónia és a tökéletesség törekvése a japán kultúrában nagyon nyilvánvaló építészetében. Ugyanez vonatkozik az interkulturális hivatkozásokra is. A Pei munkájában a Louvre -i üvegpiramis mását találjuk.

Ez a szerkezet tökéletes a ruházati kollekció bemutatására: a japán elemeket sikeresen ötvözik a modern divatirányzatokkal és más kulturális hatásokkal a Louis Vuitton kollekcióban.

Felfedezzük a japán és a globális trendek összeolvadását mind a kollekcióban, mind az építészetben

szuper építészet

Kansai Yamamotos és Louis Vuitton Resort 2018

A kollekció tervezője Kansai Yamamoto. Ez feltűnő a stílusa miatt David Bowie ruhája, amit a japán tervező a nagyszerű énekesnőnek készített. De ebben a kollekcióban vannak kézitáskák festői kabuki elemekkel.

Kansai Yamamoto projektjei messze túlmutatnak Japán határain. Hazája karaktere erősen képviselteti magát remekműveiben. Ugyanakkor sokat tesz azért, hogy elterjedjen a világban. A japán kultúra népszerűsítésének köszönhetően más japán tervezők, mint Kenzo Takada, Yohji Yamamoto és Rei Kawakubo is híressé váltak Nyugaton.

Sok modellt nagyon befolyásol a japán hagyomány

színes japán

Tipikus hagyományos elemek

A gyűjteményben megjelenő tipikus elemek száma valójában nem olyan nagy. Értelmező állomásaik változatosabbak. A cél nyilvánvalóan a lényegesre redukálása. Ezek az elemek újra és újra megtalálhatók minden modellben, amelyek a tervező szerint e kultúra leglényegesebb stílusjegyeit tükrözik. Gyakran látunk kabuki sminket, hagyományos halász elemeket, néhány tipikus színt. Sok utalás van az 1970 -es japán filmre, a Stray Cat Rockra.

Nehéz és bátor szintézis, nem gondolod? De a Louis Vuitton divat- és kulturális projektjeit éppen ez teszi olyan zseniálisá.

Széles vágások és homokóra sziluett – mindkettőt felfedezzük a kollekcióban

blézer-hölgy-lv-resort-2018

A gyűjtemény sorai

A túlméretezett blézerek, amelyek homokóra vonallal is rendelkeznek, alkalmasnak bizonyulnak ehhez a Louis Vuitton kollekcióhoz. Nagyon modernnek tűnnek, de ugyanakkor megmutatják a hagyományos japán stílusok egyértelmű hatását.

A futószínpadon még számos bőrdzseki volt, rövid ujjú és szemet gyönyörködtető vállvonallal. Általában a fiatalos stílus érvényesül. Ezt a rövidített vágásokkal sikerült elérni, ennek köszönhetően a karok és a lábak nagyon keveset takarnak.

A ruhákat réteges, néha kulturális megjelenés jellemzi. Ezért látszanak rendezettnek és egységesnek a sok integrált elem ellenére. A kollekció megkülönböztető jellemzői a csipkéből készült hosszú csúszós ruhák, szoknyák vagy fátyolok, négyszögletes szegélyek fehér szöveten és rugalmas színű farmer.

a-város-üdülő-2018

átlátszó szövetek

elegancia-üdülő-2018

szűk színű farmer

japán-harmónia-színekben

japán mintás színek

farmer-minta-lv-resort2018

fiatalos megjelenés

klasszikus ihlette-a-színek

klasszikus-japán-európai-fúzió

rövid-fiús

lv-japán-1

természet és építészet

smink-japán

spirze ruha

hagyományos színkombinációk

hagyományos megjelenés és smink

helyszín-érdekes

a bejárati helyszín előtt