Életmód

Ezekkel az egyszerű módszerekkel könnyen tisztíthatja a matracot!

A verejtékfoltok, szagok és végül az atkák is a tisztítatlan matracok jellemző higiéniai problémái. Tehetsz ellene valamit? Persze működik és muszáj! Azonban meg kell választania a megfelelő intézkedéseket. Ha tisztítja a matracot, fennáll annak a veszélye, hogy romlik a minősége, vagy akár tönkremegy. Íme szisztematikus tippjeink, amelyek segítenek a kívánt eredmények viszonylag könnyű elérésében.

Az otthoni higiénia mindig magában foglalja a matracok alapos tisztítását

Egészséges életmód Egészséges életmód - Tiszta matrac

A megfelelő vásárlási feltételek mellett tisztán tarthatja matracát

Az egészséges alvást egyre inkább az általános jólét forrásának tekintik. A matractervezők maximális kényelemre törekszenek. Ez magában foglalja a könnyű tisztítást. Javasoljuk, hogy ne csak egy jó matracba fektessen be, hanem egy levehető huzatba is.

Ideális esetben vásároljon további védőburkolatot is. Könnyen leveheted és lemoshatod őket. Egyébként éppen ezek a kiegészítő takarók teszik a mazrassákat „antiallergiássá”..

Jobban alszol egy tiszta ágyban!

Egészséges alvás - tisztítsa meg a matracot

Mit nem szabad csinálni?

Vannak dolgok, amelyeket egyáltalán nem szabad megtennie a matrac tisztítása során. Vannak, akik a porszívót használják. Mások megpróbálják a felső matracot a mosógépbe tenni. Az első esetben valószínűleg megteszi az atkák több szennyeződést és baktériumot is adhat hozzá. A másodikban csak tönkretenné a matracát. Ahelyett, hogy ezeket a rossz lépéseket tenné, inkább kövesse tippjeinket.

A tiszta matrac elengedhetetlen a gyermekek egészségéhez!

egészséges életmód - egészséges ötletek - matrac tisztítása

Fertőtlenítse a napsugarak segítségével

Az udvarral vagy kerttel rendelkezők nyáron kihasználhatják a napsugarak előnyeit. Különösen a forró napokon képesek elűzni a baktériumokat, és így tisztítani és fertőtleníteni a matracot. Használja ki ezt a lehetőséget, különösen késő tavasszal és nyáron. Ez a módszer egyébként tökéletesen működik ágytakaróknál, szőnyegeknél és a háztartásban található összes textíliánál is!

Rendszeresen tennie kell valamit a matrac tisztítása érdekében!

A matrac tisztítása - egészségügyi ötletek

DIY keverék a matracok tisztításához

Készíthet saját spray -t, amellyel permetezheti matracát, és így fertőtlenítheti. Csak vízre, szódabikarbónára és megfelelő illóolajra van szüksége. Leggyakrabban teafaolajat használnak erre a célra. Elpusztíthatja a baktériumokat, és ugyanakkor semlegesíti a különféle szagokat. Négy teáskanál szódabikarbóna és körülbelül 5 ml teafaolaj kell egy liter vízhez. Tegyen mindent egy spray palackba. Távolítson el minden lepedőt és huzatot. Mosás közben permetezheti a matracot ezzel a fertőtlenítő keverékkel.

Ideális esetben mindezt meleg vagy legalább napsütéses napon, kora reggel kell elvégeznie. Ezután ki kell nyitnia az összes ajtót és ablakot. Így minden gyorsabban szárad, és a teafa nagyon erős illata is enyhül egy kicsit.

Legalább évente egyszer professzionális matractisztító szolgáltatást kell igénybe vennie

A matrac tisztítása - professzionális háztartási tippek

Professzionális takarítás

Közben a professzionális matrac tisztítást kell választania. Ez különösen akkor ajánlott, ha hosszú ideig figyelmen kívül hagyta ennek higiéniáját, és ha télen szeretné tisztítani a matracot..

Feltétlenül tennie kell valamit az atkák ellen

Tisztítsa meg a matracot - gyönyörű párnák - tisztítsa meg a matracot

Miért olyan fontos a matrac higiéniája??

A matrac rossz higiéniája ronthatja a már rendelkezésre álló allergiákat, és sajnos azokat is okozhatja. Továbbra is súlyos bőrproblémákhoz vezethet. Végül is az alvás kevésbé lesz kényelmes, és ez negatív hatással van az általános jólétre. Ezért fektesse idejét és erőfeszítését a matrac rendszeres tisztításába!

Az allergiásoknak különösen fontos, hogy a matrac tiszta legyen

A matrac tisztítása - egészséges ötletek a belsőépítészetben

A legjobb, ha kivehető huzattal rendelkező matracot vásárol

Takarítás - nagyszerű ötlet - a matrac tisztítása

Csak tiszta matracon élvezheti a jó éjszakát!

Otthon takarítása - matrac tisztítása