Életmód

A kulináris élvezethez megfelelő serpenyővel – útmutató a serpenyő vásárlásához

Tippek a sikeres serpenyő vásárláshoz

Már eljött a vacsora ideje. Ez a nap legjobb étkezése, amikor az egész család együtt ül az asztalnál. Fontos rituálé, amelyet kicsik és nagyok nyugodtan élvezhetnek. Mindig együtt ízlik a legjobban. Különösen akkor, ha az elkészített ételek valóban élvezetet nyújtanak az ízlésnek. Tökéletesen grillezett hal, ropogós sült burgonya és steak aromás kéreggel – a jól elkészített ételek magasabb szintre emelik a vacsorát, és hozzájárulnak az élvezeti tényezőhöz. Ahhoz, hogy ez a tökéletes vacsora elképzelése valóra váljon, természetesen megfelelő konyhai felszerelésre van szüksége! A karamellizált kéregpecsenyéhez megfelelő serpenyőre van szüksége! Az, hogy az étel sikeres -e, természetesen az edény típusától, a bevonattól és az anyagtól függ. Az elmúlt években minden háztartásban mindenhez volt serpenyő, ma már olyan nagy a választék, hogy zavartnak érzi magát, melyik serpenyőre van igazán szüksége. Akár nyers vasból készült, akár kerámiával vagy teflonnal bevonva, akár grill serpenyőben, akár serpenyőben – mindent megtalál, amit tudnia kell róluk a következő sorokban Serpenyők tudnia kell a plusz útmutatót a sikeres serpenyő vásárláshoz.

Serpenyő vásárlás előtt: mit kell tudni az anyagról és a bevonatról?

Serpenyő vásárlás előtt: mit kell tudni az anyagról és a bevonatról?

Már készen áll a finom steakekre, de melyik serpenyő a legjobb a finom steakekhez? Mások a tükörtojást részesítik előnyben sült burgonyával, és a megfelelő serpenyőt is keresik. Az edények nagyon különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, és minden anyag fontos szerepet játszik az adott alkalmazásban. A serpenyő vásárlása előtt segítünk megtalálni a legfontosabb különbségeket az edényeken használt anyagok és bevonat típusok között..

Bevonat nélküli serpenyők – alkalmasak húsok sütésére. Magas hőmérsékleten tárolhatók, és sütőben is használhatók

  • Vas- és öntöttvas edények – fűszeres pirításhoz, robusztus és tartós, hőre érzéketlen
  • Rozsdamentes acél edények – ellenőrizze, hogy van -e alumínium mag, mivel a rozsdamentes acél nem jó hővezető

Serpenyők bevonattal – Megkülönböztetünk teflon, kerámia és zománc bevonatot. Ezek az edények univerzálisan használhatók, mind a húshoz (jobb kerámia bevonat), mind a halakhoz, zöldségekhez és tojáshoz.

  • Edények kerámia és zománc bevonattal -nagyon jó alternatíva a sütéshez, tökéletesek alacsony zsírtartalmú főzéshez, jó tapadásmentes tulajdonságaiknak köszönhetően
  • Teflon serpenyők – A teflon bevonat nagyon jó tapadásmentes tulajdonságokkal rendelkezik, de hátránya, hogy érzékeny a hőre és a karcolásokra.

Ha tökéletes sütési eredményeket keres, akkor az edény vásárlásakor ne csak az anyagot, hanem a formát is figyelembe kell vennie. Tehát megkülönböztettük a híreseket a vas serpenyők kategóriája alatt Grill serpenyő, a wok a ropogós zöldségekhez, és a hal serpenyő ovális alakja.

Sütővásárlási tippek - grill serpenyő a legjobb steak receptekhez

Sikeres edényvásárlás – Hogyan ismeri fel a kiváló minőségű serpenyőket?

Sikeres edényvásárlás - hogyan ismeri fel a kiváló minőségű serpenyőket?

A bevonatnak és az anyagnak nemcsak az íze, hanem a minősége szempontjából is fontos szerepe van. A különböző anyagok hevítésre eltérő módon reagálnak, és a hőt is eltérően tárolják. A pecsenye példája világosabbá teszi számodra. Ha a steaket egy serpenyőbe teszi, amely nem tartja jól a hőmérsékletet, akkor sütés helyett forrni kezd. Senki sem akarja ezt a steakért. Ha a fogantyú fémből készült, akkor további előnye van – még néhány percre behelyezheti a steaket a sütőbe. A szakértők azt is mondják, hogy a kiváló minőségű serpenyő soha nem könnyű. Az anyagok minősége, a vastag alap és a kivitelezés súlya és költsége is van.

A megfelelő serpenyővel otthon minden olyan ízű, mint egy csillagos étterem

A megfelelő serpenyővel otthon minden olyan ízű, mint egy csillagos étterem

Reméljük, hogy útmutatónk és az anyagok közötti összehasonlítás jó áttekintést adott Önnek, és megkönnyítettük a döntését. Gondolja át, milyen ételeket szeretne otthon elkészíteni az új serpenyővel, és ne felejtse el figyelni a főzőlapra. Ha a döntés továbbra is nehéz az Ön számára, akkor különféle serpenyők széles választékát szerezheti be. A megfelelő serpenyő nagy lépés a sikeres főzésben. Ha szinte minden típusú bevonat megtalálható a konyhaszekrényben, akkor biztosan főzhet, mint Jamie Oliver.