Életmód

6 tipp és trükk, hogyan lehet bort kinyitni dugóhúzó nélkül

Szinte minden borivó ismeri azt a helyzetet, amelyben ki akart nyitni egy üveg bort, és nem volt nála dugóhúzó. Erre valójában több megoldás is létezik, és mindegyik egyszerűbb, mint a másik. Itt az ideje, hogy ezekről tájékozódjon. Mert soha nem szabad, hogy egy romantikus randi vagy társasági este jó barátokkal megbukjon a bor megnyitása miatt. Íme hat tippünk és trükkünk, hogyan lehet bort kinyitni dugóhúzó nélkül.

Van egy nagy üveg bort, és nincs dugóhúzó? Nincs mit!

Dugattyúk húzása - nagyszerű borok - nagyszerű ötletek

Nyomja a dugót a palackba

Behúzhatod a dugót a palackba, ahelyett, hogy húznád. Ez nem különösebben elegáns megoldás, hanem praktikus. Ez semmilyen módon nem befolyásolja a nemes ital minőségét. Az íze nagyon jó marad! Ebben az esetben azonban a legjobb, ha azonnal meginni a bort.

Ellenkező esetben a parafa lassan szétesik a folyadék miatt. Itt az útmutató:

Először óvatosan húzza le a műanyag kupakot. Mielőtt azonban benyomná a parafát, éles tárggyal lyukat kell fúrnia a közepébe. Ez felszabadítja a belső nyomást és megkönnyíti a dugó befelé tolását. Most vegyen egy hengeres tárgyat, amely kissé keskenyebb, mint a palack nyaka. Most be kell tolnia a parafát. Minden olyan könnyen megy, mint amilyennek hangzik!

Ha bort szeretne inni a természetben, néha elfelejti a dugóhúzót … 

A dugók húzzák a nyaralást a tenger mellett

Például öngyújtóval kinyithatja a borosüveget dugóhúzó nélkül

Egy öngyújtó segítségével nagyon hatékonyan és elegánsan kinyithat egy borosüveget dugóhúzó nélkül. Ez különösen erős hatást gyakorolhat vendégeire! A láng hője növeli a palack belsejében lévő nyomást. Ennek hatására a parafa egy idő után kiugrik. Lépésről lépésre így működik:

Először is természetesen el kell távolítani a műanyag kupakot – teljesen és nem csak a felső részről. Ezután körülbelül egy percig tartsa a lángot a palack nyakán. Inkább használjon BBQ öngyújtót, mert a normál túl gyorsan felmelegszik, és megégetheti az ujjait! Ha azonban csak egy van, kapcsolja ki, majd néhány másodpercenként újra be. Ezután egy kicsit tovább tart az egész! A palack minden oldalról jól felmelegszik. Akkor észrevenné, hogy a parafa önmagában felfelé kezd mozogni. Várj, amíg teljesen kiesik! Néha várnia kell néhány percet.

… a borosüveg kinyitására mindig van megoldás …

Húzza meg a parafát - öntse bele a bort

Egy csavar segítségével kinyithatja a bort dugóhúzó nélkül

Tudta, hogy egy hosszú csavar helyettesítheti a csavarhúzót? Egy ilyen ötlet ideális lenne a kézműves szerszámok tulajdonosai számára. Mert a csavar mellett csavarhúzóra is szükség van! Itt található a nyitás módja:

A kaparó segítségével távolítsa el a dugót borító teljes műanyag kupakot. A csavarhúzó segítségével a hosszú csavart a lehető legmélyebbre kell tolni a dugóba. Ez valójában ugyanaz, mint amikor maga készít csavarhúzót. Most ugyanúgy húzza ki a dugót, mint egy hagyományos dugóhúzóval.

Egy öngyújtó segítségével biztonságosan és hatékonyan kinyithatja a borosüveget 

Húzza a dugókat láng segítségével

Nyissa ki a borosüveget egy hosszabb csavarral és villával

Itt van egy technika változata a csavarral, de csavarhúzó helyett villát használunk. A csavart a leírtak szerint kell benyomni a dugóba. Most két villahegyet kell használnia, hogy elkapja a fejét. Ezzel húzza felfelé a csavart a palack forgatása közben.

Először is mindig távolítsa el a teljes műanyag kupakot

nagy üvegdugó húzza

Nyissa ki a borosüveget a kulccsal

Általában mindig van nálunk kulcs, nem? Ez sürgősségi megoldás lenne, ha egy borosüveget dugóhúzó nélkül szeretne kinyitni! A technológia így működik:

A kulcs hegyével távolítsa el a műanyag kupakot. A dugót ne függőlegesen, hanem 45 ° -os szögben szúrja át vele. Nyomja a lehető legnagyobb erővel, de ugyanakkor ügyeljen arra, hogy a parafa sértetlen maradjon. Most kezdje el húzni a kulcsot, miközben lassan forgatja az üveget. Néhány perc múlva a parafa kiugrik.

Kulccsal nagyon könnyen kinyithat egy üveg bort

Használjon dugóhúzó kulcsot

Nyissa ki a borosüveget ollóval vagy késsel

Ezzel a technikával különösen óvatosnak kell lennie, nehogy megsérüljön! Ezt az eljárást vészhelyzetben kell kiválasztani, ellenkező esetben az imént leírt egyéb módszereket kell választania. A kulcshoz hasonlóan a kés hegyét is bele kell tolni a parafába. Ezután ismételje meg ugyanazt a technikát, amelyben elforgatja az üveget, és ugyanakkor húzza felfelé a kést vagy az ollót.

Könnyen kinyithat egy borosüveget dugóhúzó nélkül! Mert nagyszerű estéitek jó társaságban nem bukhatnak meg emiatt!

Ebben az esetben meg kell fordítania a palackot, és ugyanakkor meg kell húznia a csavarokat felfelé 

A dugók nagyszerű ötleteket vonzanak

Fontos a borfogyasztás! Megjegyezte, hogyan lehet kinyitni egy üveget dugóhúzó nélkül??

Húzza meg a parafát - nagyszerű borosüveg

Ez a videó nagyszerűen szemlélteti néhány módszert