egészséges étel, egészség

Himalája só: hatások, összetevők és egészségügyi előnyök

Himalája só rózsaszín kristályok

Egyre több egészségügyi szakértő azt tanácsolja, hogy a hagyományos sót Himalája sóval helyettesítsék, mert az egészségesebb. Ez igaz, és milyen hatással van a rózsaszín az egészségünkre? Ezekre és más fontos kérdésekre itt talál választ! Az alábbiakban mindent elmagyarázunk az ilyen típusú só összetételéről és előnyeiről. Remélhetőleg az alábbi információk segíthetnek Önnek. Jó szórakozást olvasás közben!

Mi az a Himalája só??

A himalájai só egészséges

Himalája só alkalmazási területek

rózsaszín kősó egészségügyi előnyei

Használjon Alexander -sót a fürdőben

rózsaszín kősó hatása az egészségre

Himalája só összetevői Vas

Só nélkül az ételnek nincs íze. A fehér szemcsék szintén fontos elektrolitok, amelyek elengedhetetlenek egészségünkhöz. Sokféle só közül választhat – a közönséges asztali és tengeri sótól a kősóig és az úgynevezett értékes sókig. Ide tartozik az egzotikus fekete só és a ma egyre népszerűbb Himalája só is. Az ilyen típusú só neve megtévesztő – nem a Himalája hegységéből származik, ahogy az ember gyakran gondolja, hanem a pakisztáni Khewra sóbányából nyerik ki. “Himalája” -nak nevezik, mert kémiailag kezeletlen és nagyon tiszta.

Valójában a rózsaszín kősót a tengervíz lerakásával és elpárologtatásával kapja meg. Más elnevezések: Alexander -só, Hunza -kristálysó és Kaiser -só. A tipikus rózsaszín a magas vastartalomnak köszönhető, ami miatt az ilyen típusú só olyan előnyös az egészségre.

Himalája só összetevői

Himalája só rózsaszín kristályok

Himalája sótartalom

Alexander só összetevők

Fűszerként használjon himalájai sót

A császári só az ételek fűszereként

A Keisersalz hatással van az egészségre

A vason kívül a finomítatlan kősó 95–98 százalék nátrium -kloridot tartalmaz. Az összetevők egyéb ásványi anyagokat is tartalmaznak, mint például kálium, kalcium, magnézium és kén, valamint kis mennyiségű jód és fluorid. A legfontosabb kérdés itt a következő: a himalájai só egészségesebb, mint a közönséges asztali só, és érdemes -e rá pénzt költeni? Mert az asztali sóhoz képest, amely kilogrammonként 40 centbe kerül, a rózsaszín só ára 10 és 20 euró között mozog.

Milyen előnyei vannak a rózsaszínnek??

rózsaszín kősó használata fürdő

Az Alexander -só jótékony hatással van az egészségre

A só típusai rózsaszín kősó

Bőrápolás Himalája sóval

Himalája só az egészséges bőrért

Fürdősóként használjon Himalája sót

Egyetlen típusú só sem tesz jót az egészségének nagy mennyiségben. Éppen ellenkezőleg – a túl sok só súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Emiatt minden orvos azt tanácsolja, hogy főzéskor és evéskor a lehető legtakarékosabban használja a sót – az ajánlott napi mennyiség legfeljebb 6 g, ami körülbelül egy teáskanálnak felel meg.

Sajnos nem lehet pontosan meghatározni, hogy melyik típusú só a legegészségesebb. A tiszta sók, például a himalájai só használata ajánlott, mert nem tartalmaznak rejtett adalékanyagokat. A rózsaszín só egyéb egészségügyi előnyei vitatottak. Támogatói azt állítják, hogy:

– erősíti az immunrendszert

– szabályozza a vércukorszintet

– a csontok megerősödtek

– csökkenti a magas vérnyomást

– Tisztítja a tüdőt és enyhíti az asztmát

– pozitív öregedésgátló hatása van

– Segíthet alvászavarokban és izomgörcsökben

Sajnos ezen pozitív tulajdonságok egyike sem tudományosan bizonyított. A kritikusok úgy vélik, hogy a rózsaszín kősó ugyanolyan egészséges, mint bármely más típusú só.

Himalája só – használat

különböző típusú sók Himalája só

A Himalája só sótányérokat használ

Sear garnélarák Sótányér Himalája só

Sótálak halak rózsaszín kősó

rózsaszín kősóval főzzük

A sós víz ivása jótékony hatással van az egészségre

Sólámpák allergiásoknak

Himalája só alkalmazása sólámpák

A sólámpák allergiásai

Sólámpák légtisztítása

Hámlasztó arc himalájai sóval

Szappan Himalája sóval gyönyörű bőr

A rózsaszín sót három formában kínálják a piacon: halit csomók vagy granulátumok formájában és természetesen őrölt asztali sóként. Ezt a fajta sót elsősorban ételkészítéshez használják. A rózsaszín só aromásabb és intenzívebb ízű, mint a szokásos asztali só. Ettől függetlenül nehéz megkülönböztetni egymástól.

Vannak, akik sós víz készítésére használják – az italt sóoldatnak nevezik. Reggel iszik a himalája só egészségügyi előnyei miatt. Amint fentebb kifejtettük, ezek még mindig ellentmondásosak.

A rózsaszín só segít a bőrproblémák, például az ekcéma, a pattanások, a száraz bőr és még a pikkelysömör ellen is. Ennek oka a magas nátrium -klorid -tartalom, amely segíthet a gyulladás gyors gyógyításában. Csak 2 evőkanál rózsaszín sót kell feloldani meleg vízben, és naponta kétszer felvinni az arcra. Végül az oldatot langyos vízzel alaposan leöblítjük. Egy hét múlva a bőr simább és egészségesebb lesz!

A Himalája só egyéb felhasználási területei a következők: levegőtisztítás speciális lámpákban, fürdősóként, valamint sűrű sótömbök előállítása, amelyeken zöldségeket és húst lehet pörkölni.