Egészségedre

Zöldségek – a legegészségesebb zöldségek a tengerből

Ismerje meg a tengeri zöldségeket?

Mindannyian tudjuk, hogy minden zöldség nagyon egészséges és jótékony hatással van fizikai jólétünkre. A szuperételek a zöldségek között számtalan. De tudtad, hogy a tenger zöldségekben is gazdag? Melyek a tenger zöldségei, milyen tápértékük van, és hogy jót tesznek -e az egészségünknek, csak akkor fogod megtudni, ha tovább olvasol …

A tengeri zöldségek valójában különböző algafajokat képviselnek, a tenger legnépszerűbb zöldsége a nori. Ezt az algát sushi készítésére használják.

A legegészségesebb zöldségek

legegészségesebb zöldségfélék

A tengerből származó zöldségek sokfélék és jótékony hatással vannak az egészségre. Pontosabban ásványi anyagokban gazdag növényekről van szó, amelyek évszázadok óta szerves részét képezik a japán konyhának. Rendkívül előnyösek az egészségre, mivel erős antioxidánsokat tartalmaznak. A tengeri zöldségek előnyeiből csak néhányat sorolunk fel:

 • lassítja az öregedési folyamatot
 • segítséget nyújt a krónikus betegségek elleni küzdelemben
 • alacsonyabb koleszterinszintet
 • A rákot okozó sejtmutációk megelőzése
 • enyhíti a menopauza tüneteit
 • A vér lúgossága
 • gyulladáscsökkentő hatása
 • fontos ásványi anyagok jó forrása
 • méregteleníti a szervezetet a nehézfémektől, a környezetszennyezőktől és a rákkeltő anyagoktól
 • Szabályozza a patogén vírusok, patogén baktériumok és candida növekedését
 • erősítse a szívet
 • kiegyensúlyozza a pajzsmirigy működését
 • Segítség a székrekedés ellen

Nori lapok a sushi elkészítéséhez

nori zöldség lista zöldségfajták zöldségfajták

Zöldségek a tengerből

Én sem: Mint már említettük, a nori tengeri moszatot sushi készítésére használják. Általában zöldek vagy feketék. A nori legnagyobb gyártói Japán, Kína és Korea. A nori hínár elég gyorsan nő. Már a beültetés után 45 nappal összegyűjthetők. A tengeri zöldség -nori nagyon gazdag rostban, C- és A -vitaminban, káliumban, magnéziumban és jódban. A Nori lapok alacsony kalóriatartalmúak és nem tartalmaznak zsírt.

Kombu: Ezek a zöldségek tökéletesek levesekhez, de minden más ételhez kiváló ízt adnak. A Kombu ehető algák, amelyek a barna algák családjába tartoznak. A kombu zöldségek több mint 90% -át Japánban termesztik. Tartalmaznak jódot, káliumot, kalciumot, vasat, magnéziumot, influenza B -vitaminokat, C -vitamint és folsavat.

Fogyni wakame

wakame típusú zöldségek zöldségfajták zöldséglista

Wakame: Hasonlóak a kombu algákhoz. A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a wakame segíthet a fogyásban. Ezek a zöldségek az omega-3 zsírsavak egyik legjobb növényi forrásai is. A Wakame magas rost-, kalcium-, magnézium- és jódtartalommal rendelkezik.

Laminariales (Kelp):  A Laminariales barna alga, gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban. Ezek a tengeri zöldségek különösen előnyösek a prosztata, a hasnyálmirigy és az emésztőrendszer számára. A Laminariales híres a pajzsmirigy optimalizáló funkciójáról is. Javítják az anyagcserét és az agyműködést.

Agar-agar a zselatin alternatívájaként

agar zöldségfajták zöldségfajták zöldséglista

Ágar: Ez a fajta zöldség más néven agar-agar. Ezek az algák vegetáriánus alternatívája a zselatinnak. Használhatók édes és sós ételekhez. Különösen hasznosak székrekedésben szenvedőknek, mivel enyhe váladékhoz vezetnek.

További egészséges tengeri zöldségek az Arame (Eisenia bicyclis) és a Hijiki (Sargassum fusiforme). A spirulina és a Chlorella is a jótékony algák csoportjába tartozik, de por vagy kapszula formájában kínálják őket.

Ha úgy dönt, hogy felveszi étrendjébe a tengeri zöldségeket, kövesse a csomagoláson található ajánlásokat, mert az algák, mint élelmiszerek nagyon koncentráltak. Ha pajzsmirigy -rendellenességben szenved, kérjen tanácsot szakembertől, és derítse ki, hogy mely tengeri zöldségek a legjobbak az Ön számára.

Készítsen egészséges salátát wakame és agar felhasználásával

 agar wakame zöldségek zöldségfajták

Zöldség – szárított Hijiki alga

hijiki alga zöldségek zöldségek

Finom kombu leves

zöldséggel kevert kombu leves

Chlorella alga por formájában

chlorella egészségesen élő zöldségfajok

A Laminariales javítja az anyagcserét

hínár zöldség lista zöldségfajták zöldségfajták

A nori algákat sushi készítésére használják

zöldségek nori legegészségesebb zöldségek

 A tengeri zöldségfélék sokfélék, és egészségügyi előnyei nagyok

hínár genoese típusú zöldségek legegészségesebb zöldségek

Fogyasszon egészséges étrendet tengeri moszaton

kombu zöldségek legegészségesebb zöldségek

spirulina típusú zöldségek legegészségesebb zöldségek