Egészségedre

Töltse meg az iskola ebéddobozait egészséges finomságokkal – kreatív ötletekkel és hasznos tippekkel

Ismét itt az idő – a gyerekek iskolába járnak, a szülők pedig a világ minden tájáról újra megtöltik az ebéddobozokat. Azonban csüggedtnek érzi magát, vagy nincsenek ötletei? Ismét érintetlen dobozt hoz haza tanítványa? Ha igen, akkor egyáltalán nem vagy egyedül! Az egészséges és ízletes ételekről való gondolkodás heti öt napon jelentős kihívást jelent sok szülő számára. Különösen akkor, ha tudja, hogy az egészséges ebéd nemcsak a gyermek testi épségének szempontjából kritikus fontosságú, hanem segít az iskolai nap folyamán összpontosítani. Annak érdekében, hogy ezt a különleges házi feladatot sikeresen elvégezhessük a szülők számára, sok kreatív ötletet és hasznos tippet állítottunk össze az Ön számára. Egy ilyen iskolai ebéddoboz soha nem jön haza tele.

A gyerekeknek változatosságra van szükségük, ezért a nap minden étlapját egy kicsit másképp kell elkészíteni

Az iskola ebéddobozának megtöltése egészséges finomságokkal - ötletek és tippek trükkök minden korosztály számára

Egy kis kreativitás sosem árthat, és nagyon szórakoztató is

Minions szendvicsötletek a gyerekek egészséges finomságokkal töltik meg az ebéddobozt az iskolába

Az iskola ebéddobozát csak egészséges és ízletes ételekkel töltse fel

Ami az iskolai ebéddobozokat illeti, valójában rengeteg étel közül választhat. A feladat csak akkor válik nehézzé, ha különbséget kell tennie az egészséges és az egészségtelen lehetőségek között. Valójában melyik a helyes választás? Az alábbi listában néhány finom javaslatot adunk, amelyek tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ezekből több száz kombinációt hozhat létre, amelyek révén az iskolai ebéddoboz egész évben érdekes és változatos marad.

Minél több szín van a menüben, annál több különböző tápanyag van benne

Az iskola ebéddoboza egészséges finomságokkal egészíti ki az egészséges ételek széles választékát

Hát nem szupi aranyosak ezek a baglyok és tyúkok?

Az iskolai ebéddoboz egészséges finomságokkal tölti meg a baglyok állatait kreatív doboz ötletekkel

Töltse az ebéddobozt az iskolába egészséges finomságokkal, sok zöldséggel

Alapszabályként minden iskolai ebéddoboznak tartalmaznia kell:

  • Egy adag gyümölcs
  • Egy adag zöldség
  • Fehérje és egészséges zsírok
  • Egészséges szénhidrátok

Ezenkívül mindig olyan ételeket válasszon, amelyek még vonzónak tűnnek és ízletesek, még az ebéddobozban való több órás ülés után is. Például az alma-, körte- és avokádószeletek gyorsan megbarnulhatnak, ami nagyon kellemetlenné teszi a legtöbb gyermek számára. Egy kis citromlevet meglocsolhatunk vele, de savanyú íze is lesz.

gyümölcs: Mindig friss és szezonális gyümölcsöt használjon, lehetőleg a régióból. Szárított vagy konzerv gyümölcsök is Gyümölcsbőr, amelyeket gyakran egészségesnek hirdetnek, mind nagyon cukortartalmúak. Ha gyermeke nagyon szereti őket, és kéri őket, akkor a legjobb, ha saját gyümölcsforgácsot vagy bőrt készít. Tehát pontosan tudja, mi van benne.

zöldségek: Kínáljon színes vegyes zöldségeket finom pesto -val, guacamole -lal kombinálva, Hummus vagy dióvaj. A zeller, a cseresznyeparadicsom, a bébi sárgarépa, a borsszeletek és az uborka rúd a kedvencek, és általában jól esnek. Ha gyermeke rajong a chipsért, használjon zöldség-, rizs- vagy lencsechipset a magas kalóriatartalmú burgonya chips helyett.

Válasszon olyan gyümölcsöket és zöldségeket, amelyek túlélik az iskolába szállítást és a hosszú órákat a zsebében

Az iskola ebéddoboza egészséges finomságokkal tölti meg a gazdag dobozt sok színnel

Ebéddoboz az iskolához egészséges finomságokkal. Gyermekételek nagy választéka

kenyér: Amikor a gyerekek fokozatosan elveszítik érdeklődésüket a szendvicsek iránt, mindössze annyit kell tennie, hogy megváltoztatja a kenyér típusát. Menjetek el együtt a legközelebbi pékségbe, és próbáljátok ki a különböző fajtákat – zsemlét, lapos kenyeret, zsemlét, zöldséges kenyeret, focaccia -t, ropogós kenyeret, rizskenyeret stb. Még zebraszendvicseket is készíthet egy szelet fehér kenyérből és egy szelet teljes kiőrlésű sötétből kenyér.

Kenyérsütő géppel akár saját típusú kenyeret is előállíthat, és nagyon könnyen megsütheti

Az iskola ebéddoboza egészséges finomságokkal tölti meg a kreatív szendvicsötletek sztárját

Ebéddoboz az iskolához egészséges csemegékkel, töltse meg a pakolásokat mártás recept ötletekkel

Szendvics töltelékek: Néha nem a kenyér, hanem a töltelék. Természetesen nem csak sajtot és sonkát tartalmazhat. Próbálja ki a házi dióvajat, a különböző típusú sajtot, tonhalat, tojást, különböző sonkákat és sült húsokat, babot, salátát, spenótot, avokádót, savanyúságot stb. Legyen színes és vonzó minden szendvics. Kerülje az édes töltelékeket, például a lekvárokat vagy a Nutellát, és inkább mézet használjon a diák édesszájának kielégítésére.

muffin: Készítsd el saját egészséges muffinjaidat és sütijeidet rengeteg gyümölccsel és zöldséggel. Meg fogsz lepődni, milyen könnyű elrejteni a népszerűtlen ételeket egy muffinban. Sok szülő esküszik rá.

italok: A víz a legjobb ital a gyermekek számára ebédidőben. De kínálhat egészséges friss turmixokat is, amelyek egész gyümölcsökből és zöldségekből készülnek. A gyümölcslevek nem nagyszerű alternatívák, mert csak cukros gyümölcslevet tartalmaznak pép és rost nélkül.

Így Ön és gyermekei is jól érezhetik magukat, ha visszatérhetnek az iskolába

Ebéddoboz az iskolához, tele egészséges finomságokkal, finom ötletekkel az iskolakezdéshez

Az iskola ebéddoboza egészséges finomságokkal tölti meg a szendvics gyümölcsöket zöldségeket egészségesen

Az iskola ebéddoboza egészséges finomságokkal tölti meg a hummust bébi sárgarépával és babbal

Tippek és trükkök a reggeli stressz minimalizálásához

A következő listában további hasznos tippeket és trükköket talál, amelyek megkönnyítik az ebéddoboz kitöltését az iskolában és minimalizálják a stresszt.

  • Próbálja meg, hogy az iskolai ebéddobozba ne tegyen bele semmit, amit gyermeke még soha nem evett. Érdemes először otthon kipróbálni új ételeket, hogy megtudja, szereti -e a gyermeke és ha igen.
  • Az ételt mindig úgy vágja le, hogy gyermeke kés nélkül használhassa. Az ujjas ételek és a nyársak a legjobb barátok ebben a tekintetben.
  • Ne aggódjon, ha gyermeke többet vagy kevesebbet eszik az iskolában, mint otthon. A különböző környezetek eltérő hatással vannak az étvágyra.
  • Az esti vagy kora reggeli órákban előkészítse az iskolai ebédet, hogy elkerülje a rohanást. Főzzön egy nagy vacsorát, és csomagolja a maradékot az iskolai ebéddobozba, vagy fagyassza le egy másik napra.
  • Adja meg gyermekének a lehetőséget, hogy kitöltse saját iskolai ebéddobozát az általa választott ételekkel. Amikor a gyerekek részt vesznek saját ételeik elkészítésében, általában jobban élvezik. Használhatja ezt az alkalmat, hogy többet megtanítson nekik az egészséges táplálkozási szokásokról.
  • Válasszon iskolai ebéddobozt külön rekeszekkel. Ez emlékeztet arra, hogy minden összetevőt bele kell foglalnia a jól kiegyensúlyozott étkezésbe, miközben mindent külön kell tartani, hogy gyermeke ebédje ne pépessé váljon.

A gyerekek mindig szeretnek részt venni

Az iskola ebéddobozának feltöltése egészséges finomságokkal Hagyja a gyerekeket részt venni

A legjobb az ebéddobozokat előre és békében megtölteni – így nem felejt el semmit

Az iskola ebéddoboza egészséges finomságokkal tölti meg a színes dobozokat különböző napokra

Az ebéddobozoknak a nevük ellenére sem kell mindig szendvicseket tartalmazniuk

Az iskola ebéddoboza egészséges finomságokkal tölti ki az ötleteket szendvicsdoboz nélkül

Finom és aranyos ötlet húsvétra

 Töltse meg az iskola ebéddobozát egészséges finomságokkal

Szelet helyett használjon egész almát vagy körtét

Az iskola ebéddoboza egészséges finomságokkal töltse meg a karácsonyi dobozt tematikus ételekkel

Az ebéddoboz kitöltése az iskolába szórakoztató lehet Önnek és gyermekének. Ha ismeri az alapokat, könnyedén elkészítheti saját személyre szabott heti ütemtervét, és eltávolíthatja a stresszt a reggeltől.

A popcorn és a nyomvonal keveréke nagy energiát ad a tanulónak

Az iskola ebéddoboza egészséges finomságokkal tölti meg a gyermekek étkezési ötleteit

Az iskola ebéddoboza egészséges finomságokkal egészíti ki a diákok egészséges ötleteit

Ebéddoboz az iskolához egészséges csemegékkel, pakolások töltése mártással és sárgarépával

Az iskolai ebéddoboz egészséges finomságokkal tölti meg a nyársakat és a gyümölcsös finomságokkal kapcsolatos ötleteket