Egészségedre

Szódabikarbóna a tisztításhoz? Miért és hogyan kell használni?

Az, hogy a szódabikarbóna tisztításra használható, nem érheti meglepetésként, igaz? Valószínűleg hallott már az egyik vagy másik tippről a termékkel való tisztításhoz. Használhatja felületek polírozására anélkül, hogy károsítaná őket vagy tisztítaná a csatornákat. Az optimális hatás érdekében azonban figyelni kell néhány sajátosságra. A következő tippekkel és ötletekkel megmutatjuk, hogyan lehet a legjobban használni a szódabikarbónát a ház körüli tisztításhoz.

A szóda sokoldalú a háztartásban

A szódabikarbóna a vízben feloldja a szódabikarbónát a tisztításhoz

Tisztítsa meg a fürdőszobát szódabikarbónával

Tudta, hogy a szódabikarbóna fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik? Használhatja például a WC tisztítására. Nemcsak sokkal fehérebbnek és tisztábbnak tűnik, hanem sokkal higiénikusabbnak is. Ehhez nem is kell más eszközöket használni. Szórjon szódabikarbónát a WC-csészébe, és hagyja hatni 10-15 percig.

Ezután óvatosan öblítse le. Használhatja a fürdőszoba többi részének tisztítására is. Ehhez egyszerűen el kell teríteni az összes felületre. A fa kivételével minden anyag tisztítható szódabikarbónával. Ezt azonban ritkán használják a fürdőszobában. Hagyja hatni néhány percig, majd mossa le és szárítsa meg megfelelő törülközővel.

Sok kozmetikai termék fertőtleníthető szódabikarbónával

Szóda tisztításhoz - fertőtlenítse a kozmetikai termékeket

Tisztítsa meg a csatornákat

A szódabikarbónán kívül borecet is kell a csatornákhoz. Általában elegendő a szódacsomag felét és az ecetes üveget felönteni. Ezután hozzá kell adnia körülbelül 2 liter forró vizet. Várjon fél órát, és öntsön bele még 2 litert.

A szódabikarbóna háztartási tisztításra való felhasználásának lehetőségei meglehetősen sokfélék

Szóda tisztításhoz - egyszerű tisztítás

Szódabikarbóna konyhai eszközök tisztítására

A szódabikarbónát sok konyhai készülék tisztítására használhatja. A konyhaszekrény és a főzőlapok széles választékának tisztítására is használható. Nedves puha szivacs segítségével kenje szét a szódabikarbónát. Néhány perc múlva óvatosan távolítsa el. Használja újra ugyanazt a puha szivacsot. Kiszárít! Egyébként nemcsak a felületeket tisztítja vele, hanem eltávolítja a baktériumokat és a szagokat is.

A szóda használható a kellemetlen szagok semlegesítésére

Csodálatos ötlet a tisztító szóda tisztítására

Tisztítsa meg a kerámia vízforralókat és a Tupperware edényeket

A kerámia vízforralók tisztítása kényes dolog. Ezeket tökéletesen fertőtleníteni szeretné a felület károsítása nélkül. Az élelmiszerfoltok a Tupperware edényeken maradnak. Tehát mit tehetsz ellene? A sok tehetségű szódabikarbóna ebben az esetben is megment. Töltse fel a Tupperware üvegeket forró vízzel, és adjon hozzá 1 teáskanál szódabikarbónát 250 ml vízhez. Hagyja rajta és öblítse le. Bizonyos esetekben szükség lehet arra, hogy ismét óvatosan törölje le egy szivaccsal.

Szódabikarbónát használhat különféle egészségügyi helyiségek tisztítására 

Szóda tisztításhoz - elpusztítja a baktériumokat

Élelmiszer tisztítás

A koronavírus -járvány idején nagy kérdéssé vált az élelmiszerek, különösen a gyümölcsök és zöldségek tisztítása. Ezekhez a termékekhez még speciális mosószereket is értékesítettek. Mellesleg drága ajánlat. Ez gyakran nem szükséges, mert ugyanazt a hatást érheti el szódabikarbónával a tisztításhoz. A legjobb fél kanálban három kanál feloldása. A tisztítandó termékeket néhány percig bent kell hagyni, vagy egyszerűen ki kell öblíteni ezzel a vízzel. Az étel már fertőtlenített és biztonságos.

Biztonságosan és hatékonyan távolítsa el a foltokat a különböző szövetekről

Szóda tisztításhoz - nagyszerű ötletek

Fertőtlenítse a kozmetikai termékeket

Az arcszivacsoktól a fogkefékig – mindez szódabikarbónával fertőtleníthető. Mint már említettük, két kanál szódabikarbóna elegendő 500 ml vízhez a kívánt hatás eléréséhez. Ebben az esetben javasoljuk a forró víz használatát. Például hagyja bent a fogkefét 15 percig, és óvatosan öblítse le.

Használhatja a szőnyegek tisztítására és fertőtlenítésére

Csodálatos ötletek a szódabikarbóna kefével a tisztításhoz

A megfelelő adagolás

Alapvetően aligha tévedhetünk a szódabikarbónával. De erőteljes hatása van, és nem kell pazarolni. Az alapszabály: egy kanál egy pohár vízhez, vagy 2 teáskanál fél literhez. Ha azonban biztonságban akar lenni, akkor egy kicsit növelheti az adagot.

Szintén szódabikarbóna segítségével fertőtlenítse a matracot

A matrac tisztítása Szódabikarbóna tisztításhoz

foltok eltávolítására

A tisztításhoz használt szódabikarbóna a foltok eltávolítására is használható. Ezt még nagyon finom szövetekhez és kárpitokhoz is fel lehet használni. Kicsit nedvesítse meg a foltos területet, és borítsa be szódabikarbónával. Robusztusabb textíliák esetén kissé dörzsölheti a területet szivaccsal vagy puha sörtéjű ecsettel. Ezután egy idő után csak le kell öblíteni.

Szeretné eltávolítani a zsír maradványait otthoni gyógymódokkal? Ez biztonságos a szódabikarbónával

Szódabikarbóna a sütő tisztításához

Távolítsa el a kellemetlen szagokat

Vannak otthon állatai, vagy túl sok kellemetlen szag van a felület körül? Ha ezeket a területeket szódabikarbónával tisztítja, akkor semlegesíti ezeket a szagokat. Ha túl erősek, előfordulhat, hogy néhány napig meg kell ismételni a tisztítást.

Külön tipp: Tegyen 2 tl szódabikarbónát az alomdobozba, hogy az ezzel kapcsolatos pletykák ne terjedjenek el a szobában.

A még jobb hatás érdekében kombinálhatja a szódabikarbónát citrommal vagy borecettel!

Szóda tisztításhoz citrom

A szódabikarbóna egészségügyi előnyei

A szódát lúgos tulajdonságai jellemzik. Sok káros baktériumot eltávolít szervezetünk számára. A szódabikarbóna használata az egyik gyengéd fertőtlenítési módszer. Valójában a szódabikarbóna sok esetben természetes gyógymódként is használható. A méz kevés szódabikarbónával enyhítheti a torokfájást és egyes esetekben a gyomorfájást. Ha 1/4 teáskanálnyit feloldunk egy pohár vízben, szájvízként használhatjuk.

Olvassa el weboldalunkon, hogyan kell szódabikarbónát használni szőnyegek és matracok tisztításához!

Röviden, a szódabikarbóna csak hasznos lehet, és ezt a gyógyszert nyugodtan használhatja háztartásának tisztítására. Ezzel tökéletesen tisztít, és a gyermekek és háziállatok sem kerülnek veszélybe.