Egészségedre

Ismét erősítse a gyenge és törékeny körmöket, és megakadályozza őket a jövőben

Minden nap használjuk a kezünket, és azt akarjuk, hogy állandó tükröződjenek rólunk – erősek és egészségesek. A törékeny körmök azonban fontos mutatói lehetnek az egészségi állapotunknak. A jó hír az, hogy bármikor megváltoztathatja életmódját és szokásait, hogy ismét megerősítse a törékeny körmöket és megelőzze azokat a jövőben. Íme néhány lehetséges oka a törékeny körmöknek, és tippek, amelyekkel erősítheti gyenge körmeit.

Ezekkel a tippekkel biztosan gyorsan megszabadul a törékeny körmöktől

Erősítse meg ismét a gyenge és törékeny körmöket, gyönyörű vörös manikűrrel

A gyenge és törékeny körmök és azok leggyakoribb okai

Túl sok nedvesség: Igen, a túl sok nedvesség a gyenge és törékeny körmök oka lehet. Amikor bőrünk és körmeink víznek vannak kitéve, akkor megduzzadnak, és később újra összezsugorodnak, amikor kiszáradnak. Idővel ez megnehezíti a körmök természetes vízvisszatartását, és törékennyé válnak.

Természetesen a vízzel való érintkezés nem kerülhető el teljesen. Tippünk: Mosogatáskor mindig használjon gumikesztyűt. Ezek megvédenek a legtöbb tisztítószerben található káros anyagoktól is. Zuhanyozás után mindig vigyen fel E-vitamint, alfa-hidroxisavat vagy lanolint tartalmazó lotionokat.

A házimunka során használjon gumikesztyűt, és védje bőrét és körmeit

Erősítse meg a gyenge és törékeny körmöket, csak kesztyűben mossa az edényeket

Túl kevés nedvesség: A másik véglet ugyanolyan káros lehet a körmére. Az olyan termékek, mint a kézfertőtlenítők vagy a körömlakklemosók alkoholt tartalmaznak, amely fertőtlenít, de rendkívül kiszárad, és törékeny körmökhöz és repedezett bőrhöz vezet. Ehelyett használjon acetonmentes termékeket a körmöket hidratáló olajokkal, és mosson kezet vízzel és természetes szappannal.

Óvatosan és megfelelő eszközökkel távolítsa el a körömlakkot

Ismét erősítse a gyenge és törékeny körmöket.Körömlakk csak acetonmentes körömlakklemosóval

Az alkoholon kívül sok kézfertőtlenítőszer tartalmaz triklozánt, ami a baktériumokat rezisztenssé teszi az antibiotikumokkal szemben, és ezáltal gyengíti az immunitást

A kézfertőtlenítők nem olyan hatékonyak, mint gondolnád

Köröm trauma: A körmök szerszámként való helytelen használata nagyon gyorsan törékeny körmökhöz vezethet. Gyakori gépelés, italdobozok kinyitása, pengetős hangszerek lejátszása vagy matricák lehúzása lehet az oka. Ehelyett kerülje a rágás szokását (erről itt olvashat bővebben), használja az ujjait gépelés közben, és használjon speciális eszközöket más feladatokhoz.

Koppintson az ujjaival, ne a körmével

Erősítse meg a gyenge és törékeny körmöket manikűr gépeléssel és írással

A legtöbb vonós hangszer megfelelő rövid játékot igényel

Ismét erősítse a gyenge és törékeny körmöket.Hanfás pengetős hangszeren játsszon manikűr nélkül

A törékeny körmök a rossz étrend bizonyítékai

A bőr és a körmök állapota sokat elárulhat arról, hogy mi lehet a baj a testeddel. Például a törékeny körmök pajzsmirigy -betegséghez köthetők. A sárgás árnyalat viszont valószínűleg gombás fertőzésnek köszönhető. Ha ilyen gyanúja támad, akkor jó ötlet a szakember látogatása.

Túl kevés figyelmet fordít az étrendjére: Vas- és biotinban gazdag ételek például a marhahús, a földimogyoró, a tojás, a búzakorpa stb. különösen előnyösek a körmök egészségére. Inkább ne használjon vitamintablettát, mert így a további szükséges vitaminokat, nyomelemeket és másodlagos anyagokat kihagyja az étrendből.

Egyél több, magas vas- és biotin tartalmú ételt

A gyenge és törékeny körmök megerősítik a biotinban gazdag ételeket

A gyenge és törékeny körmök újból megerősítik a vasat a különböző élelmiszerekben

Természetesen elegendő mennyiségű víz fogyasztása minden nap elengedhetetlen az egész szervezet működéséhez. Hiszen testünk átlagosan 50-80 százalékban vízből áll. A szakértők ezért azt javasolják, hogy naponta 30 és 40 ml közötti mennyiséget fogyasszanak testtömeg -kilogrammonként, hogy mindig jól hidratáltak maradjanak.

igyál sok vizet

Ismét erősítse a gyenge és törékeny körmöket, igyon elegendő vizet és legyen szép körme

Milyen rossz manikűr okozhat törékeny körmöket

Rosszul reszelje a körmöket: A helytelen reszelés súlyos köröm sérülést is okozhat, és tönkreteheti az egész manikűrödet. Soha ne reszelje körmeit össze -vissza, mint egy fűrésszel. Továbbá, menjen nyugodtan a körmök oldalán, amelyek általában gyengébbek. Egyes manikűr típusok szándékosan éles sarkokat is hagynak (pl. Szögletes, balerina, tűsarkú stb.), Amelyek könnyen beragadhatnak a ruházaton és eltörhetnek. Ehelyett csak egy irányban reszeljen, és válasszon körömformákat, mint például szögletes, kerek, ovális vagy mandula.

Finoman és a megfelelő irányba reszelje körmeit

Ismét erősítse a gyenge és törékeny körmöket

Válasszon körömformákat éles sarkok nélkül

 A gyenge és törékeny körmök megerősítik a különböző körömformákat

Távolítsa el a körömlakkot túl későn: Minden gél, akril köröm és körömlakk (alaplakk és fedőréteg is) Tartalmaz szárító összetevőket, amelyek kiszívják a nedvességet a körömlemezből és gyengítik azt. A szakértők azt javasolják, hogy körülbelül egy hét múlva távolítsák el a körömlakkot, majd egy hétig hagyják a körmöket lakkmentesen. Ez lehetőséget ad a körömlemezre, hogy felépüljön a méreganyagokból, mielőtt a következő mani -t elvégezné.

Az akril körmök elrejthetik a hibákat, de károsíthatják a természetes körmöket

Erősítse meg a gyenge és törékeny körmöket.Az akril körmöknek csak néhány napja van

Tanuld meg szeretni a természetes körmeidet

A gyenge és törékeny körmök természetesen erősítik a nő kezét

Vágja le a kutikulákat: A kutikula, a bőr alja és a köröm körül egy alapvető pajzs, amely megvédi a körmét. Ha ezeket levágja, védtelen körmöket és apró sebeket hagy maga után, amelyek megfertőződhetnek. Tehát a kutikula levágása helyett használjon kutikula nyomót, hogy megtisztítsa és sértetlen maradjon. Ezenkívül lefekvés előtt mindig cseppentsen néhány csepp kutikulaolajat.

Hagyja békén a kutikuláit

Erősítse meg a gyenge és törékeny körmöket.Ne vágja le a körmöket

Használjon olajokat a köröm természetes védelmére

Ismét erősítse a gyenge és törékeny körmöket, és megakadályozza a kutikulaolaj jövőbeni használatát naponta lefekvés előtt

Így könnyű elkerülni azokat a mindennapi apró hibákat, amelyek egyébként gyenge és törékeny körmöket okoznak. Megfelelő manikűrrel, tápanyagban gazdag ételek fogyasztásával és toxinmentes termékek használatával jó úton halad az egészséges, erős körmök visszanyerése felé.

A gyenge és törékeny körmök megerősítik az elegáns kezeket természetes körmökkel