Egészségedre

Helyes testtartás az irodai asztalnál és az egészségünkre gyakorolt ​​előnyök

Minden nap otthonról dolgozik? Ezután a helyes testtartás az irodai asztalnál elengedhetetlen az egészségéhez. A hosszú ideig tartó ülés sokkal nagyobb terhet ró a gerincünkre, mint mondjuk a futás. Ezért a modern emberek általában feszültek és gyakrabban stresszesek. Megfelelő hozzáállással csökkentheti a trauma kockázatát. Tudjon meg többet a gerinc egészségének megőrzésének szabályairól. Ezenkívül megosztunk veletek néhány alternatív tippet az otthoni vagy irodai munkavégzéshez. Így elkerülheti bizonyos traumákat. A helyes testtartásnak számos egyéb előnye is van az egészségi állapot szempontjából.

Mindig gondolni kell a helyes testtartásra

Munka az irodában Helyes testtartás

Helyes testtartás az irodai asztalnál

Kezdjük egy jó hírrel, és ez az, hogy a testtartás szabályai meglehetősen egyértelműek. Ha ezeket gyakorolod egy ideig, gyorsan szokássá válnak. Ezek után már nem is kell nagyon intenzíven gondolkoznia. Természetesen dolgoznak!

Egy párna a háta mögött egyenesen tarthatja

Nő a PC -n Helyes testtartás

A megfelelő távolság a PC -től

Gyakran elkövetett hiba a munkavállaló és a számítógép -monitor közötti túl rövid távolság. Ennek meg kell egyeznie a keze hosszával. Ha a szeme és a monitor közötti távolság kisebb, túlságosan megterheli a szemét. Ennek eredményeként gyorsan elveszíti a fókuszát.

A nyugodt kezek ugyanolyan fontosak, mint a helyes testtartás

Otthoni iroda - nagyszerű ötletek Helyes testtartás

A monitor megfelelő magassága

A monitor ideális esetben szemmagasságban vagy valamivel magasabb legyen. Egyrészt elkerülheti a feszültséget a nyak területén. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a monitornak ez a helyzete könnyű a szemnek. Ha viszont alacsonyabb, akkor kiszáradnak és gyorsan elfáradnak.

Az ergonomikus asztaltervezők egyre kreatívabbak

Gyermekszoba kialakítása Helyes testtartás

Támogassa a kezét és karját

Munka közben képesnek kell lennie valamire támasztani a karját. Ha nincs ilyen lehetősége, akkor túl gyorsan elfárad. A kézben és a karban lévő feszültség ezután átterjed a test más területeire.

Állva és ülve váltakozva kell dolgoznia 

Helyes testtartású irodabútor

A hátnak egyenesnek kell lennie

Mindent meg kell tennie, hogy egyenes legyen a háta. Még ha kissé előre is hajol, nem szabad meghajolnia a kereszt területén. Két dologból lehet tanulni. Egyrészt felszerelheti székét egy további, lehetőleg memóriahabból készült ülőpárnával. Alternatív megoldásként tehet alá egy ruhát vagy valamit, hogy a háta valóban egyenes legyen. Emlékeznie kell arra is, hogy a lehető legnagyobb mértékben használja a hasizmait. Tehát ezek elnyelik a felsőtest mozgásából származó terhelést, és egyenletesen elosztják. Az ízületek és a csontok kímélve vannak.

A gyakorlólabdák egyre inkább felváltják a hagyományos irodai székeket

Helyes testtartás gyakorló labda

Tartson rendszeres szüneteket

Ha teheti, rendszeresen tartson szüneteket. Legkésőbb 40 perc intenzív munka után szünetet kell tartania. Sétáljon el néhány percre a képernyőtől. Zavarja el figyelmét olyan tevékenységekkel, amelyek gyengédek a szemhez és az agyhoz. Ez sokat hoz neked, különösen a stresszes napokon. Látni fogja, hogy ez végül gyorsabban elvégzi a munkáját. Ezenkívül egy ilyen stratégiával megőrzi koncentrációját, jó hangulatát és termelékenységét.

A gyerekeket a lehető leghamarabb meg kell tanítani az ergonómikus testtartásra 

Helyes testtartás ötletek otthoni hivatal

A széken ülés alternatívái

Az irodai székek, íróasztalok és otthoni irodai létesítmények széles választéka áll rendelkezésre. Ha bizonyos szabályok szerint választja és szervezi őket, akkor jó állapotban tartja egészségét. De semmi sem helyettesítheti az egészséges testmozgást a mindennapi életben. Emiatt egyre gyakoribb, hogy a székben való ülés alternatíváját választják.

Ez a kép a legjobb ülési helyzetet mutatja a gyermekek számára

A gyermekek helyes testtartása

Magas asztalok

A magas asztalok lehetőséget adnak arra, hogy időnként felállva dolgozzanak. Sok ember számára ez a sokkal egészségesebb alternatíva. Ebben az esetben, ha szeretné, hozzáadhat egy kényelmes bárszéket háttámlával. Ez lehetővé teszi, hogy rendszeres időközönként váltakozva üljön és álljon. Ebben az esetben fontos, hogy jól támogassa a lábát. Emellett ne feledje, hogy valahol pihentetnie kell a karját.

A nyújtó gyakorlatok egyszerre nyújtják és erősítik az izmokat, megkönnyítve a jó testtartás fenntartását

Helyes testtartás nő a PC -nél

Ergonómikus gyakorlólabda

Az ülés másik alternatívája az ergonomikus ülőlabda. Ezt az irodai szék helyettesítésére használhatja. Ezen kívül természetesen segíteni fog neked sok nagyszerű gyakorlat, amelyek erősítik a hátát és a nyakát.

A helyes testtartás egészségügyi előnyei az irodában

Az egészséges testtartás elősegíti a folyadék jó mozgását a gerincben. Ezenkívül a hasizmok egyenletesen és tartósan megfeszülnek. Tehát lehetséges, hogy ezen keresztül végül sok előnnyel jár az általános egészségi állapotára nézve, sőt ülve is dolgozik a jó alakján.

Ha betartja szabályainkat, elkerülheti a belső szervek csökkenését és az ezzel járó kellemetlenségeket.

Tehát a munkája nemcsak pénzt hoz, hanem szórakozást és egészséget is!

Jó testtartás – egészséges hát

Helyes testtartás egészséges életmód

Sokan szenvednek hátfájástól a helytelen testtartás miatt 

Helyes testtartás vissza az egészségre

Ergonomikus üléspárnával felszerelheti irodai székét

Üléspárna Irodai szék Helyes testtartás